Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση: 210 2855183 / 210 2815902

Ποιοι Είμαστε

Ο Εκδοτικός Οίκος «Γρηγορίου Κ. Παρισιάνου» ιδρύθηκε το 1949 από τον Γρηγόριο Παρισιάνο και τη Μαίρη Παρισιάνου το γένος Βασιλείου, του ιστορικού εκδοτικού οίκου Βασιλείου που ιδρύθηκε το 1913.
Στην αρχή λειτουργούσε ως βιβλιοπωλείο και μετά από μικρό χρονικό διάστημα ως εκδοτικός οίκος συγγραμμάτων των καθηγητών Πανεπιστημίου, και κυρίως των Ιατρικών Σχολών.

Με την εξέλιξη των συνεργασιών και την αύξηση του κύκλου των εργασιών, αποφάσισε τη δημιουργία ιδιόκτητης τυπογραφικής μονάδας με συγκρότημα στοιχειοθεσίας, εκτύπωσης και βιβλιοδεσίας.

Ταυτοχρόνως, άρχισε να αποκτά δικαιώματα μετάφρασης και διάθεσης στην ελληνική αγορά πολλών ξένων κλασικών ιατρικών συγγραμμάτων σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους (McGraw Hill, Blackwell, Lippincott, Cambridge, Elsevier, Springer, Masson κ.ά.).

Μετά τον θάνατο του Γρηγ. Παρισιάνoυ, η εταιρεία διευθύνεται από τη σύζυγό του και μετονομάζεται σε
«Επιστημονικές Εκδόσεις Μαρία Γρ. Παρισιάνου».

Τον Απρίλιο του 2000 δημιουργήθηκε μία νέα εταιρεία, υπό την επωνυμία ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΡΙΣIAΝΟΥ Α.Ε. με έδρα την Αθήνα. Τη διεύθυνση της Εταιρείας ανέλαβε η Μαργαρίτα Παπαηλιού-Παρισιάνου, της οποίας είναι και Πρόεδρος.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα ιδρύονται άλλα δύο υποκαταστήματα στο Γουδί (Μικράς Ασίας 76, Υποκατάστημα «Γρηγόριος Κ. Παρισιάνος») και στη Θεσσαλονίκη (Παναγιάς Δέξιας 5) και λειτουργούν παράλληλα με το κεντρικό κατάστημα «Μαρία Γρ. Παρισιάνου» στην Αθήνα (Ναυαρίνου 20).

Συγχρόνως ανανεώθηκαν πλήρως τα μηχανήματα και οι μέθοδοι εκτύπωσης σύμφωνα με τα τελευταία επιτεύγματα της ηλεκτρονικής τυπογραφίας.

Η εταιρεία συνεχίζει με αμείωτη επιτυχία τη μακροχρόνια παράδοση των εκδόσεων «Παρισιάνου» στην έκδοση ελληνικών και στη μετάφραση-εκτύπωση ξενόγλωσσων επιστημονικών συγγραμμάτων. Πέραν της εμπορίας των επιστημονικών συγγραμμάτων, η εταιρεία επεξέτεινε τις δραστηριότητές της, διευρύνοντας και εμπλουτίζοντας το φάσμα των Επιστημονικών Εκδόσεων «Παρισιάνου» με βιβλία για την Ιατρική, τη Βιολογία, τα Παραϊατρικά Επαγγέλματα, τη Νοσηλευτική, την Ψυχολογία, τις Περιβαλλοντικές και Φυσικομαθηματικές Επιστήμες κ.ά.

Από τον Σεπτέμβριο του 2007 τα γραφεία της Εταιρείας μεταφέρθηκαν στο ιδιόκτητο συγκρότημα γραφικών τεχνών, ευρισκόμενο στην οδό Ιωάννου Ράλλη 21 στη Μεταμόρφωση και, τέλος, τον Μάρτιο του 2009, και μετά από πολύμηνη ανακαίνιση, το κατάστημα τής Ναυαρίνου 20 επαναλειτούργησε με καινούργιους χώρους, όπου φιλοξενείται και το Αρχείο των εκδόσεων «ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ». Στο κατάστημα διατίθενται σε προσφορά επιλεγμένοι τίτλοι και παλαιότερες εκδόσεις από το πλουσιότατο Αρχείο μας.

Οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΡΙΣIAΝΟΥ Α.Ε., σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους του εξωτερικού και με κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες και συγγραφείς, συνεχίζουν με συνέπεια την πολυετή παράδοση της προσφοράς στον χώρο του επιστημονικού βιβλίου.

Share this post