Η σειρά Μαθαίνοντας ανάγνωση – Πρώτες εμπειρίες γράφτηκε κατά τρόπο που να εξασφαλίζει ότι τα μικρά παιδιά θα επιτύχουν στις πρώτες τους αναγνωστικές προσπάθειες.

Παράλληλα, δίνεται η ευκαιρία στους γονείς να επικοινωνήσουν με το παιδί σε πολλαπλά επίπεδα κατ’ αρχάς μέσω της από κοινού ανάγνωσης και εν συνεχεία μέσω της συζήτησης πάνω στις εικόνες και στις ιστορίες. 

Οι εννέα τίτλοι της σειράς εισάγουν τους μικρούς μας φίλους, με διασκεδαστικό και φιλικό τρόπο, σε καταστάσεις στις οποίες ενδέχεται να βρεθούν για πρώτη φορά, όπως είναι το ταξίδι με το αεροπλάνο, η άφιξη ενός νέου μέλους της οικογένειας, η απόκτηση ενός σκύλου, η πρώτη μέρα στο σχολείο ή η επίσκεψη στον οδοντίατρο.

Η ελαφρώς χιουμοριστική εικονογράφηση του Stephen Cartwright βρίθει πραγμάτων που τα παιδιά μπορούν να κοιτάξουν, να μάθουν και να συζητήσουν, ενώ το απλό κείμενο παρέχει τη δυνατότητα σε λίγο μεγαλύτερα παιδιά να διαβάσουν τα βιβλία μόνα τους.

Γνωρίστε στα παιδιά σας τις οικογένειες των κυρίων Ταξιδεμένου, Δοντάκη, Ροδακινάκη και πολλών άλλων… Θα διαπιστώσετε ότι περιπέτειές τους μοιάζουν πολύ με τις δικές σας!