Πόσες φορές δεν έχουμε αναρωτηθεί «Είναι δυνατόν ένα τόσο δα πλασματάκι να νιώθει στρες;» Κι όμως, η απάντηση τις περισσότερες φορές είναι ΝΑΙ. Είναι γεγονός πως τα παιδιά κάθε ηλικίας βιώνουν καταστάσεις που τους προκαλούν ανησυχία. Κάθε φορά που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν επαρκώς στις απαιτήσεις του περιβάλλοντός τους, πιέζονται, νιώθουν ανησυχία, και συχνά αρνούνται να συμμετέχουν σε κάποια δραστηριότητα. Πολλές φορές αναπτύσσουν φόβους και φοβίες. Είναι αμέτρητες οι καταστάσεις που μπορεί να στρεσάρουν ένα παιδί.

Ο ρόλος του γονέα είναι να αφουγκραστεί τις ανησυχίες του παιδιού, να συνδεθεί μαζί του, να το αγκαλιάσει, να το καθησυχάσει, να το παρηγορήσει, και κυρίως να το βοηθήσει, να το προστατεύσει εγκαίρως, ώστε την επόμενη φορά που θα έρθει αντιμέτωπο με το δυσάρεστο συναίσθημα να μην επηρεάζεται σε ανησυχητικό βαθμό και να το ξεπερνά. Σαφής οδηγία για την αντιμετώπιση των φόβων και των φοβιών δεν υπάρχει, ωστόσο οι περισσότεροι ψυχολόγοι συμφωνούν πως η έγκαιρη διαχείριση του φόβου ήδη από την πρώτη νηπιακή ηλικία –που συνιστά τον προθάλαμο στον οποίο εκκολάπτεται η ανατροφή των παιδιών– μπορεί να επηρεάσει την εξέλιξη αυτών των φόβων στη μετέπειτα ζωή των παιδιών.

Σε αυτόν τον προστατευτικό ρόλο του γονέα έρχονται να συνδράμουν τα παραμύθια, η αφήγηση των οποίων είναι ό,τι πιο τρυφερό για καληνύχτα μετά την αγκαλιά!

Η σειρά παραμυθιών «Είμαι γενναίος» απαρτίζεται από 5 έμμετρες ιστορίες με πρωταγωνιστή τον Βόλφι το λυκάκι. Πρόκειται για μικρές ιστορίες που καταπιάνονται όμως με μεγάλα συναισθήματα. Δίνεται έμφαση στη συναισθηματική νοημοσύνη και υγεία των παιδιών, στη θετική σκέψη και ψυχολογία, στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης, και στη δημιουργία φιλικών δεσμών. Τα πανέμορφα εικονογραφημένα βιβλία της σειράς έχουν σχεδιαστεί ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά να εξερευνήσουν τα συναισθήματά τους, να έχουν θετική ψυχολογία και να αντιμετωπίζουν με δημιουργικό τρόπο τα προβλήματα που αναμφίβολα θα συναντήσουν στη ζωή τους. Η σειρά (που απευθύνεται κυρίως σε ηλικίες 4 έως 7 ετών) βοηθά τα παιδιά, με παιχνιδιάρικο και συνάμα διδακτικό τρόπο να αντιμετωπίσουν ζητήματα χαμηλής αυτοπεποίθησης, τον εκφοβισμό, την απόρριψη, την απώλεια αγαπημένων προσώπων και την ανησυχία για το άγνωστο.

Τους εύστοχους και τόσο τρυφερούς στίχους της Avril McDonald πλαισιώνει η φανταστική εικονογράφηση της Tatiana Minina. Η ιδιαίτερα προσεγμένη και ανανεωμένη –με σκληρό εξώφυλλο– ελληνική έκδοση από τις Εκδόσεις Παρισιάνου, σε έμμετρη απόδοση Θεοδόση Βολκώφ, εγγυάται ένα άψογο αποτέλεσμα για τους μικρούς μας αναγνώστες. Στα διασκεδαστικά και ευφάνταστα στιχάκια, μια έκπληξη περιμένει τους μικρούς μας φίλους! Η μαγεία της μουσικής! Κάθε παραμύθι της σειράς συνοδεύεται από audiobook, στο οποίο περιλαμβάνεται η αφήγηση του παραμυθιού από τον ηθοποιό Ιορδάνη Καλέση, αλλά και υπέροχα τραγούδια, σε μουσική και ερμηνεία Βίκυς Παπαηλιού.

Ελάτε να γνωρίσουμε τον Βόλφι το λυκάκι και την αξιολάτρευτη παρέα του: την καλύτερή του φίλη, τη γάτα Κάτια, τη σοφή Αραχνούλα, τον κατάλευκο γλάρο, την τσαχπίνα γουρουνίτσα Νταίζη, την Κουκουβάγια, και τα πάντα σκανταλιάρικα πιθηκάκια!

Με την υπέροχη σύμπραξη έμμετρου κειμένου, εικόνας και μουσικής δεν θα χρειαστεί να ανησυχήσετε για τον αν θα ξεπεραστούν οι φόβοι και οι ανησυχίες… Θα φύγουν εγγυημένα στη στιγμή!