Το βιβλίο «Η παλιά γειτονιά: Πλατεία Βάθης – Άγιος Παύλος – Σιδηροδρομικοί σταθμοί», το καινούργιο έργο του χαλκέντερου συγγραφέα και γνωστού Αθηναιογράφου Κώστα Χρ. Χατζιώτη, αποτελεί καρπό τριακονταετούς επιτόπιας έρευνας στις εν λόγω περιοχές και συστηματικής αναδίφησης των σχετικών σωζόμενων αρχείων.

Με όχημα τα προσωπικά βιώματα και τις πλούσιες αναμνήσεις της παιδικής και πρώτης νεανικής του ηλικίας, ο συγγραφέας, με τη γλαφυρότητα που τον διακρίνει, ανασυνθέτει έναν ολόκληρο κόσμο και αναβιώνει μια εποχή αμετάκλητα περασμένη.

Η πληθώρα των στοιχείων που αποτυπώνονται στο χαρτί κατά τρόπο συστηματικό και εύληπτο εντυπωσιάζει. Τα κτήρια και τα οδωνύμια, οι επαγγελματικές στέγες, οι πλανόδιοι πραματευτές, οι επώνυμοι κάτοικοι, τα παιχνίδια των παιδιών, τα θέατρα και οι κινηματογράφοι, ορισμένα ευτράπελα περιστατικά αλλά και τα δύσκολα χρόνια της Κατοχής, όλα βρίσκουν τη θέση τους στο βιβλίο και συνθέτουν μια φαντασμαγορική και ολοζώντανη εικόνα μιας ονομαστής αθηναϊκής συνοικίας μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του ’60.  

Τo βιβλίο –μελέτημα και συνάμα χρονικό και μαρτυρία– συνιστά την ιδιότυπη βιογραφία μιας πάλαι ποτέ ακμαίας γειτονιάς της παλαιάς Αθήνας, γιατί και οι τόποι έχουν τη δική τους ζωή όπως οι άνθρωποι.

Την έκδοση συμπληρώνει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το προσωπικό αρχείο του συγγραφέα.

 

Τίτλος:
Η Παλιά Γειτονιά

Συγγραφέας: ΚΩΣΤΑΣ ΧΡ. ΧΑΤΖΙΩΤΗΣ

Κατηγορία: Λογοτεχνία

ISBN: 978–960–583–387–7

Διαστάσεις: 17x24

Σελίδες: 238

Έτος Έκδοσης: 2018

Τιμή:  16,00 €