Έχοντας ήδη διαγράψει μία λαμπρή διεθνή πορεία ως βιβλίο αναφοράς και έχοντας αποσπάσει την αναγνώριση και τις εγκωμιαστικές κριτικές της αγγλόφωνης επιστημονικής κοινότητας σε ολόκληρο τον κόσμο, το εγχειρίδιο Λειτουργική νευροαπεικόνιση στην νευροψυχολογία και στις γνωσιακές νευροεπιστήμες του καθηγητή Ανδρέα Κ. Παπανικολάου κυκλοφορεί επιτέλους και στα Ελληνικά.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο εγχειρίδιο πάνω στις τεχνικές και στα πρόσφατα ευρήματα σε πολλούς τομείς που αφορούν στη λειτουργία του εγκεφάλου, το οποίο θα αποβεί ανεκτίμητο για τους φοιτητές, τους ειδικούς ερευνητές, τους νευροψυχολόγους, τους ψυχιάτρους και τους νευροεπιστήμονες, καθώς περιγράφονται οι τεχνικές της λειτουργικής απεικονίσεως του εγκεφάλου αλλά και η εφαρμογή τους στην νευροψυχολογία και στην γνωσιακή νευροεπιστήμη.

Επιπλέον, το βιβλίο έχει το σπάνιο προσόν να υπογραμμίζει τους περιορισμούς, τα μειονεκτήματα αλλά και την κακή χρήση των εν λόγω τεχνικών. Πέραν τούτων, γίνεται και μια κριτική αξιολόγηση υποθέσεων σχετικών με την λειτουργική απεικόνιση για την τεκμηρίωση των σχέσεων εγκεφάλου-συμπεριφοράς.

Το εγχειρίδιο του Ανδρέα Κ. Παπανικολάου αποτελεί μια πολύτιμη προσθήκη στην βιβλιοθήκη των μελετητών που ενδιαφέρονται να αποκαλύψουν τους εγκεφαλικούς μηχανισμούς
των γνωσιακών διεργασιών και είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει πρώτης τάξεως βοήθημα και των Ελλήνων επιστημόνων.

Ο Ανδρέας Κ. Παπανικολάου είναι ομότιμος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Tennessee, όπου διηύθυνε τον τομέα Κλινικών Νευροεπιστημών, επισκέπτης καθηγητής Νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, πρόεδρος του Κέντρου εφηρμοσμένων Νευροεπιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου και επίτιμο μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Κλινικής Νευροφυσιολογίας και της Ελληνικής Νευροψυχολογικής Εταιρείας. Το συγγραφικό του έργο πέραν της επιστημονικής αρθρογραφίας, περιλαμβάνει τεχνικά εγχειρίδια και θεωρητικές μονογραφίες.

 

Τίτλος:
Λειτουργική Νευροαπεικόνιση
στην Νευροψυχολογία και στις
Γνωσιακές Νευροεπιστήμες

Συγγραφέας: Ανδρέας Κ. Παπανικολάου

Κατηγορία: Νευρολογία - Νευροχειρουργική - Νευροεπιστήμες

ISBN: 978–960–583–413–5

Διαστάσεις: 17x24

Σελίδες: 538

Έτος Έκδοσης: 2018

Τιμή:  68,00 €