Παρά το σχετικό για την εποχή κρύο και το ψιλόβροχο, πολλοί γονείς έσπευσαν στο βιβλιοπωλείο Little book στο Χαλάνδρι (Χαϊμαντά 35), το πρωινό του Σαββάτου (15/10), για να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του παιδικού βιβλίου (και audiobook) της Έφης Φωτεινού «Ο ξεχωριστός Μέλλιος» από τις Εκδόσεις Παρισιάνου.

Τα παιδιά γνώρισαν τους ήρωες του παραμυθιού που «ζωντάνεψαν» στην παράσταση κουκλοθεάτρου, έπαιξαν το κυνήγι του θησαυρού, διασκέδασαν, κέρδισαν απίθανα δώρα και έμαθαν μέσα από το παιχνίδι και κυρίως μέσα από τις περιπέτειες του Μέλλιου, του μικρού ιππόκαμπου με τα δύο μικρά πτερύγια στην πλάτη, ότι η αποδοχή και η αναγνώριση της αξίας της διαφορετικότητας αποδεικνύεται μια υγιής και σίγουρα σοφή στάση ζωής για τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους.

Ή όπως λέει η μαμά του Μέλλιου για να καθησυχάσει τον μικρό της ιππόκαμπο: «Αγάπη μου, είσαι ξεχωριστός και στους ξεχωριστούς συμβαίνουν ξεχωριστά πράγματα»!

Το πρώτο βιβλίο της Έφης Φωτεινού, είναι ένα τρυφερό παραμύθι για την αυτοπεποίθηση, την αυτοεκτίμηση, την προσαρμοστικότητα και την αποδοχή του εαυτού μας! Την πλούσια εικονογράφηση φιλοτέχνησε ο Παναγιώτης Τσαούσης. Και για… τους ακουστικούς τύπους, το βιβλίο περιλαμβάνει CD με τη ζωηρή αφήγηση της ηθοποιού Λίνας Σακκά. Τη μουσική υπογράφει η Βίκυ Παπαηλιού.