Την παιδική σειρά έμμετρων παραμυθιών «Είμαι Γενναίος» παρουσίασαν οι Εκδόσεις Παρισιάνου και ο Θίασος «Πλώρη», το Σάββατο 1η Δεκέμβρη στο Παιδικό στέκι του Ιανού.

Σε μία διαδραστική, εκπαιδευτική και άκρως διασκεδαστική εκδήλωση, μικροί και μεγάλοι γνώρισαν τις περιπέτειες του Βόλφι, του μικρού λύκου και της μεγάλης του παρέας.

Την εκδήλωση συντόνισε ο συγγραφέας Θεοδόσης Βολκώφ, ο οποίος ήταν και ο μεταφραστής των πέντε βιβλίων της Avril McDonald. Τα βιβλία έχουν εικονογραφηθεί από την Tatiana Minina και έχουν επιμεληθεί από την εκπαιδευτικό Ειρήνη Παλαιοκρασσά.

Στη δραματοποίηση των βιβλίων, ο Θίασος «Πλώρη» των Εκδόσεων Παρισιάνου: ο Ιορδάνης Καλέσης και η Μαρία Ορφανού, χόρεψαν και τραγούδησαν, ζωντανεύοντας για εμάς τις ιστορίες του λύκου με το πολύχρωμο πανωφόρι (μία ιστορία για τη διαφορετικότητα), τον λύκο που δεν είναι καλεσμένος (μία ιστορία για τον αποκλεισμό και τη σημασία της αυτοπεποίθησης) , τον λύκο που φοβάται το σκοτάδι (μία ιστορία για τα άγχη της παιδικής ηλικίας), τον λύκο και το δρακάκι (μία ιστορία για την κατάκτηση της εσωτερικής ηρεμίας) και τέλος, τον παππού λύκο (μία ιστορία για την απώλεια, το πένθος και την αντιμετώπισή τους).

Τη μουσική και τα τραγούδια έχει γράψει και ερμηνεύει η Βίκυ Παπαηλιού από τους Vocal Cheese.

Δείτε την παιδική σειρά, γραμμένη με μέτρο και ρίμες, κατάλληλη για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας εδώ.