Στην Αίθουσα Φαρμακευτικής Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η επιστημονική και καλλιτεχνική εκδήλωση: «Τέχνη και Ομορφιά στην Νανοκλίμακα – Art and Beauty at nanoscale», που οργάνωσαν οι Εκδόσεις Παρισιάνου, την Τετάρτη 12/10, στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου βιβλίου του καθηγητή Κωνσταντίνου Ν. Δεμέτζου: "Σύγχρονη φαρμακευτική νανοτεχνολογία. Βασικές αρχές και πρακτικές εφαρμογές ".

Ο καθηγητής Φαρμακευτικής Τεχνολογίας στο πανεπιστήμιο Greenwich Διονύσιος Δουρούμης, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου, αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της φαρμακευτικής νανοτεχνολογίας, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η εισήγηση της κ. Άντζελας Φράγκου (υπ. διδάκτωρ, Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, οργανική χημικός, εικαστικός νέων μέσων), που αναφέρθηκε σε μια σειρά περιπτώσεων όπου η τέχνη συνδιαλέγεται με την επιστήμη, δημιουργώντας ένα σύγχρονο ευρύ πεδίο καλλιτεχνικού πειραματισμού και εφαρμογών. «Μεταξύ της τέχνης και της βιοεπιστήμης σε κοινωνικό επίπεδο», σημείωσε χαρακτηριστικά, «συντελείται σήμερα μια σιωπηλή επανάσταση». 

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Κωνσταντίνος Γαρδίκης PhD, R&D Director, APIVITA, ο οποίος, πέραν της σχέσης του με τη φαρμακευτική τεχνολογία, ανέπτυξε και την καλλιτεχνική του πλευρά, παρουσιάζοντας ένα δικό του τραγούδι εμπνευσμένο, όπως είπε, «από τη μελέτη της νανοτεχνολογίας σε συνδυασμό με την τεχνητή νοημοσύνη».

Δείτε όλη την εκδήλωση εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=Kxu076VW2Lo&t=376s