Ιστορίες με το Πετρέλαιο
Η Alternative Solutions Inc. είναι ένας ερευνητικός γίγαντας στις ΗΠΑ που έχει σαν σκοπό την έρευνα και την πώληση των ευρεσιτεχνιών που προκύπτουν στη βιομηχανία. Απασχολεί περίπου 80.000 υπαλλήλους μεταξύ των οποίων και έναν Έλληνα επιστήμονα, τον Άρη. Σύμφωνα με συγκεκριμένες ενδείξεις, η εταιρεία βρίσκεται μπροστά σε μια ανακάλυψη που θα αλλάξει το μέλλον της ανθρωπότητας. Μια ανακάλυψη που θα καταστήσει τις ΗΠΑ ενεργειακά εντελώς ανεξάρτητες στην παγκόσμια σκακιέρα και θα αλλάξει την παγκόσμια γεωπολιτική κατάσταση. Πανίσχυροι άνθρωποι, που η επίδραση τους φθάνει μέχρι τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, κινούν αόρατοι τα νήματα και φροντίζουν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες ώστε η τιμή του πετρελαίου να κατρακυλήσει... Ο Άρης θα βρεθεί μπλεγμένος σε μια τρομακτική δίνη που θα δοκιμάσει τα όριά του. Οι ιστορίες με το πετρέλαιο, το καινούργιο μυθιστόρημα του Ίωνα Οικονομόπουλου, είναι ένα συναρπαστικό θρίλερ. Ρυθμοί καταιγιστικοί και αλλεπάλληλες ανατροπές συνθέτουν ένα περιπετειώδες σκηνικό, όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Ένας κόσμος που διψά για χρήμα και εξουσία και δεν διστάζει να φτάσει μέχρι το έγκλημα. Ένας κόσμος όπου ο κίνδυνος καραδοκεί ανά πάσα στιγμή.
Τιμή πώλησης: 15 €
Αποκλειστικά για Αγόρια: Εφηβεία, σώμα και συναισθήματα
Εφηβεία! Μια άκρως δυναμική περίοδος πολλών και σημαντικών βιολογικών, νοητικών και ψυχολογικών αλλαγών που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν τη σεξουαλική ωρίμαση του ατόμου κατά την πορεία του προς την ενηλικίωση. Το βιβλίο Αποκλειστικά για αγόρια – εφηβεία, σώμα και συναισθήματα είναι ένας πρωτότυπος «οδηγός επιβίωσης» γραμμένος με χιούμορ αλλά και υπευθυνότητα. Στόχος του είναι να πληροφορήσει τους εφήβους, με γλώσσα απλή και εύληπτη, για όλα όσα συμβαίνουν ή πρόκειται να συμβούν στο σώμα τους κατά την κρίσιμη περίοδο της εφηβείας, καθώς και να τους προϊδεάσει για πολλές από τις προκλήσεις που αναδύονται με την έλευσή της στο οικογενειακό, σχολικό και ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον. Γιατί βγάζουμε σπυράκια; Τι ακριβώς είναι η εκσπερμάτιση; Τι σημαίνει να νιώθει κανείς ερωτευμένος; Γιατί καβγαδίζω συχνά με τους γονείς μου; Τι είναι οι ορμόνες; Πώς διαμορφώνεται η σεξουαλική ταυτότητα κάποιου; Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για την πρώτη φορά; Αυτά είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα που βρίσκουν την απάντησή τους σε αυτό το μικρό εγκόλπιο με την άκρως διασκεδαστική εικονογράφηση. Ένα βιβλίο… αποκλειστικά για αγόρια, που καλό είναι (στα κρυφά βέβαια!) να το διαβάσουν και οι γονείς, οι μαμάδες και οι μπαμπάδες που τα μεγαλώνουν!
Τιμή πώλησης: 7 €
Αποκλειστικά για Κορίτσια: Εφηβεία, σώμα και συναισθήματα
Εφηβεία! Μια άκρως δυναμική περίοδος πολλών και σημαντικών βιολογικών, νοητικών και ψυχολογικών αλλαγών που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν τη σεξουαλική ωρίμαση του ατόμου κατά την πορεία του προς την ενηλικίωση. Το βιβλίο Αποκλειστικά για κορίτσια – εφηβεία, σώμα και συναισθήματα είναι ένας πρωτότυπος «οδηγός επιβίωσης» γραμμένος με χιούμορ αλλά και υπευθυνότητα. Στόχος του είναι να πληροφορήσει τις έφηβες, με γλώσσα απλή και εύληπτη, για όλα όσα συμβαίνουν ή πρόκειται να συμβούν στο σώμα τους κατά την κρίσιμη περίοδο της εφηβείας, καθώς και να τις προϊδεάσει για πολλές από τις προκλήσεις που αναδύονται με την έλευσή της στο οικογενειακό, σχολικό και ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον. Γιατί βγάζουμε σπυράκια; Τι είναι η περίοδος; Τι σημαίνει να νιώθει κανείς ερωτευμένος; Γιατί καβγαδίζω συχνά με τους γονείς μου; Τι είναι οι ορμόνες; Πώς διαμορφώνεται η σεξουαλική ταυτότητα κάποιου; Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για την πρώτη φορά; Πότε μπορώ να μείνω έγκυος; Είμαι όμορφη και ελκυστική; Αυτά είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα που βρίσκουν την απάντησή τους σε αυτό το μικρό εγκόλπιο με την άκρως διασκεδαστική εικονογράφηση. Ένα βιβλίο… αποκλειστικά για κορίτσια, που καλό είναι (στα κρυφά βέβαια!) να το διαβάσουν και οι γονείς, οι μαμάδες και οι μπαμπάδες που τα μεγαλώνουν!
Τιμή πώλησης: 7 €
Εκπαίδευση Χαρισματικών Παιδιών (6η έκδοση)
Αλέξανδρος-Σταμάτιος Αντωνίου Επίκ. Καθηγητής Ψυχολογίας ΕΚΠΑ Μαριέττα Παπαδάτου-Παστού Λέκτορας Ειδικής Αγωγής και Ψυχολογίας ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Αθηνών Σταυρούλα Πολυχρονοπούλου Ομ. Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Αθηνών Παρέχει προγράμματα ικανά να ανταποκριθούν στις ψυχολογικές, κοινωνικές, εκπαιδευτικές και επαγγελματικές ανάγκες των χαρισματικών ανθρώπων. Βοηθά τους μαθητές στη λήψη αποφάσεων που αφορούν σε έξυπνες επιλογές, στην ανεξάρτητη μάθηση, στην επίλυση προβλημάτων και στην αυτοπροκαλούμενη δράση. Ενισχύει τις ικανότητες και τις δεξιότητες στην επίλυση προβλημάτων, στη δημιουργική σκέψη, στην επικοινωνία, στην ανεξάρτητη μελέτη και έρευνα. Ενδυναμώνει τα ενδιαφέροντα του ατόμου. Φέρνει κοντά τους ικανούς μαθητές για υποστήριξη και πνευματική διέγερση. Μεγιστοποιεί τη μάθηση και την ανάπτυξη του ατόμου – παράλληλα συρρικνώνει την ανία, τη σύγχυση και την απογοήτευση. Εν κατακλείδι, βοηθά τους χαρισματικούς μαθητές να συνειδητοποιήσουν τη δυναμική που έχουν και τη συνεισφορά τους σε επίπεδο ατόμου και κοινωνίας.
Τιμή πώλησης: 45 €
Ανακάλυψε το Αγρόκτημα (Δεμένο)
Παρακολουθήστε τη ζωή στο αγρόκτημα και τις τέσσερις εποχές του χρόνου και δείτε πώς αρμέγονται οι αγελάδες, πώς κουρεύονται τα πρόβατα και πώς θερίζεται το σιτάρι. Αυτό το υπέροχο βιβλίο με παραθυράκια είναι φτιαγμένο για μικρούς εξερευνητές που διψούν για γνώση.
Τιμή πώλησης: 16 €
Εργαστηριακή Διερεύνηση των Νόσων (2η έκδοση)
Στην καθηµερινή πρακτική ο ιατρός πρέπει µεταξύ άλλων να θυµάται, για κάθε νόσο που υποψιάζεται, τις αναγκαίες εργαστηριακές και παρακλινικές εξετάσεις που θα συµβάλουν στη διαγνωστική του προσπάθεια, οι οποίες επιπλέον αυξάνονται ή τροποποιούνται συνεχώς. Το παρόν εγκόλπιο περιλαµβάνει κατά σειρά χρησιµότητας τις εξετάσεις που χρειάζονται και την εκτροπή τους από τις φυσιολογικές τιµές. Συµπληρώνει µια τριλογία από τον ίδιο συγγραφέα, στις εκδόσεις ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ A.E., µαζί µε τη Διαγνωστική (Ο δρόµος προς τη Διάγνωση, 2011) και τη Θεραπευτική εσωτερικών νόσων (10η έκδοση, 2017). Διευκολύνεται έτσι ο ιατρός, έχοντας στη διάθεσή του τρία βοηθήµατα αναφοράς, στη σύγχρονη, καθηµερινή άσκηση της Ιατρικής.
Τιμή πώλησης: 8 €
Larsen Εμβρυολογία του Aνθρώπου (5η έκδοση)
Η Εμβρυολογία του ανθρώπου του Larsen λειτουργεί ως ένας αποτελεσματικά οργανωμένος οδηγός για ένα τόσο σύνθετο θέμα, με έμφαση στην κλινική εφαρμογή της εμβρυολογίας, η οποία παρουσιάζεται με τέτοιον τρόπο ώστε να γίνεται πλήρως κατανοητή. Ιδανική για φοιτητές με οπτική μνήμη, η ενημερωμένη 5η έκδοση περιλαμβάνει εξαιρετική εικονογράφηση και υψηλής ποιότητας εικόνες από την αρχή έως το τέλος. Οι σαφείς περιγραφές και επεξηγήσεις της ανθρώπινης εμβρυϊκής ανάπτυξης, βάσει των πιο σύγχρονων επιστημονικών ανακαλύψεων και της καινούργιων γνώσεων που έχουν αποκτηθεί, κρατούν τον αναγνώστη πλήρως ενημερωμένο. • Η νέα μορφοποίηση του κειμένου και οι περιληπτικοί πίνακες βοηθούν στην άμεση ανεύρεση των πληροφοριών. • Εκμεταλλευτείτε τα βασικά παιδαγωγικά χαρακτηριστικά, όπως είναι οι εισαγωγικές «Περιλήψεις». • Βελτιώστε την κατανόηση των δύσκολων εννοιών μέσω των εικόνων και του κλινικού περιεχομένου. • Ενισχύστε την κατανόηση της ύλης και του τρόπου με τον οποίο σχετίζεται με πραγματικά σενάρια, με τα πλαίσια «Εμβρυολογία στην πράξη» σε κάθε κεφάλαιο.
Τιμή πώλησης: 65 €
Βασική Εμβιομηχανική (7η έκδοση)
Γιατί κάποιοι άνθρωποι επιπλέουν με δυσκολία; Πώς μπορούν οι εργάτες να αποφύγουν τον πόνο στη μέση; Τι βοηθά τον παίκτη στο γκολφ να χτυπήσει το μπαλάκι; Οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα βρίσκονται στην εμβιομηχανική και εξηγούνται στο βιβλίο Βασική Εμβιομηχανική. Με ενσωματωμένα κείμενα σχετικά με την ανατομία, τις αρχές μηχανικής και τις εφαρμογές στα αθλήματα και σε καθημερινές δραστηριότητες, αυτό το βιβλίο σάς βοηθά να γνωρίσετε τις βασικές αρχές της εμβιομηχανικής. Οι ποσοτικές παράμετροι παρουσιάζονται με τρόπο ευχάριστο για τον αναγνώστη, με πρακτικές συμβουλές στην προσέγγιση τόσο ποιοτικών όσο και ποσοτικών προβλημάτων στην εμβιομηχανική. Νέα στην έβδομη έκδοση • Ενημερωμένο περιεχόμενο, που συμπεριλαμβάνει τις τελευταίες πληροφορίες σε «καυτά θέματα» της βιβλιογραφίας σχετικά με την εμβιομηχανική. • Νέα και σημαντικού μεγέθους εδάφια αναφορικά με το τρέξιμο με γυμνά πόδια και την οικονομία του τρεξίματος, τις διατάσεις και την εκτέλεση των κινήσεων, την υγεία των οστών και τα διαστημικά ταξίδια, την ταλάντωση στο γκολφ, τους τραυματισμούς των χιαστών συνδέσμων, τη μυϊκή καταπόνηση και την τεχνική στην κολύμβηση. Τι λένε οι ειδικοί «Είναι ένα εξαιρετικό εισαγωγικό κείμενο, που μας γνωρίζει όλες τις σημαντικές έννοιες στην Εμβιομηχανική». Scott Zimmerman, Missouri State University «Ένα καλό βιβλίο για την κινησιολογία, που είναι κατάλληλο στη διδασκαλία φοιτητών με ευρύ φάσμα γνώσεων στη φυσική και στα μαθηματικά». Chris Hass, University of Florida
Τιμή πώλησης: 85 €
Η φίλη μου έχει σύνδρομο Down/Ας μιλήσουμε γι’ αυτό!
Το βιβλίο αυτό, γραμμένο με μεγάλη ευαισθησία, περιγράφει τη σχέση δύο παιδιών που γνωρίζονται σε μια κατασκήνωση και αναπτύσσουν μια ζεστή φιλία, παρά το γεγονός ότι το ένα από τα δύο έχει σύνδρομο Down. Και τα δύο κορίτσια μαθαίνουν ότι όλοι είναι καλοί σε κάτι και μπορούν μαζί να υπερνικήσουν τους φόβους και τις δυσκολίες τους, επιτυγχάνοντας τόσο πολλά. Το βιβλίο «Η φίλη μου έχει σύνδρομο Down» εμπνέει και ενθαρρύνει τα παιδιά να υπερνικήσουν τα εμπόδια που μπορεί να υπάρχουν ανάμεσα στα παιδιά με σύνδρομο Down και στους εν δυνάμει φίλους τους.
Τιμή πώλησης: 9 €
Ο αδελφός μου έχει αυτισμό/Ας μιλήσουμε γι’ αυτό!
Το βιβλίο αυτό αφηγείται την ιστορία ενός αγοριού, ο οποίος έχει έναν αδελφό με αυτισμό, τον Βασίλη. Όταν ντροπιάζεται από τη συμπεριφορά του Βασίλη μπροστά σε φίλους, ζητά από τη δασκάλα του να εξηγήσει τον αυτισμό στα παιδιά του σχολείου. Με τη βοήθεια της δασκάλας τους, τα παιδιά μαθαίνουν για ανθρώπους, οι οποίοι ήταν ικανοί να υπερνικήσουν τις δυσκολίες του αυτισμού και να πετύχουν στη ζωή τους. Στο βιβλίο περιγράφεται η καθημερινότητα που βιώνουν τα παιδιά με αυτισμό και τα αδέλφια τους. Η συγγραφέας ενθαρρύνει όλα τα παιδιά να μάθουν την υπομονή, την κατανόηση και την ανοχή, όταν αντιμετωπίζουν έναν φίλο με αυτισμό.
Τιμή πώλησης: 9 €
Εργάζεται και η μαμά!/Ας μιλήσουμε γι’ αυτό!
Όλες οι μητέρες είναι εργαζόμενες! Είτε μια μαμά μένει στο σπίτι, φροντίζοντας την οικογένειά της, είτε εργάζεται εκτός σπιτιού, όλες οι μητέρες προσφέρουν σημαντικό έργο! Ελπίζουμε πως μετά την ανάγνωση της ιστορίας αυτής, τα παιδιά θα κατανοήσουν καλύτερα την απόφαση των γονεών να εργάζονται και οι δύο εκτός του σπιτιού.
Τιμή πώλησης: 9 €