Εισαγωγή στη Μυκητολογία

Εκδότης:
ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ Α.Ε.
Συγγραφέας:
ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΕΜΜ. ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ, ΑΡΙΣΤΕΑ ΒΕΛΕΓΡΑΚΗ
ISBN:
978-960-583-073-1
Διαστάσεις:
17x24
Σελίδες:
160
Έτος έκδοσης:
2016
Τιμή πώλησης 28 €
  • 0 Review

Περιγραφή

Το βιβλίο Εισαγωγή στη Μυκητολογία αποσκοπεί
στο να αντιληφθούν οι ενδιαφερόμενοι τις ιδιαιτερότητες
των μυκήτων, που δεν καλύπτονται από τα γενικά μαθήματα βοτανικής και ζωολογίας. Χωρίζεται σε 5 μέρη: η εισαγωγή αναφέρει τη θέση των μυκήτων στο έμβιο σύμπαν της γήινης βιόσφαιρας και τα βασικά βιολογικά φαινόμενα που τους αφορούν.
Στο κομμάτι της Βασικής Μυκητολογίας παρουσιάζεται η βιολογία και τα χαρακτηριστικά των μυκήτων σε κυτταρικό και οργανισμικό επίπεδο (αναπαραγωγή, παθογονικότητα, προσαρμοστικότητα). Ακολουθούν σύντομες αναφορές στις πλέον γνωστές μυκητοτοξίνες, και στους αντιμυκητιακούς παράγοντες, με εστίαση στους γενικούς μηχανισμούς δράσης. Τελευταίο είναι το κομμάτι με τις βασικές αρχές εργαστηριακού χειρισμού μυκήτων, διαρθρωμένο
για τη διευκόλυνση εργαστηριακών Ασκήσεων.
Η πρόθεση των συγγραφέων είναι να αποκτήσει ο αναγνώστης μια σαφή ιδέα των οργανισμών αυτών προτού περάσει στην εξειδικευμένη μελέτη (διάγνωση, βιοτεχνολογία οικοσυστηματικές σπουδές) στα πλαίσια ειδικότητας, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού και να εμπεδώσει καλύτερα τις διαδικασίες που θα απαιτηθούν στην εργασία του. Υπάρχει εστίαση στη λογική και τους μηχανισμούς που εμπλέκονται σε διάγνωση και θεραπεία μυκητιάσεων, καθώς και σε τυπικά παραδείγματα ώστε να γίνει κατανοητή η επιστημονική διάσταση.