ABC στην Αναζωογόνηση (6η έκδοση)
Το ABC στην Αναζωογόνηση είναι ένας πρακτικός, εικονογραφημένος οδηγός με τις πιο πρόσφατες συμβουλές για την αναζωογόνηση που απευθύνεται στον μη εξειδικευμένο αναγνώστη και παρέχει τον πυρήνα της γνώσης σχετικά με την αντιμετώπιση της καρδιοαναπνευστικής ανακοπής.
Τιμή πώλησης: 32 €
ABC στην Κάκωση Νωτιαίου Μυελού (4η έκδοση)
Η τέταρτη έκδοση του ABC στην Κάκωση Νωτιαίου Μυελού είναι ένα εξαιρετικό εγχειρίδιο στην παρουσίαση της σωστής διαχείρισης των ασθενών με κάκωση νωτιαίου μυελού, ακολουθώντας βήμα προς βήμα τα στάδια της φροντίδας μέχρι το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα και την αποκατάσταση.
Τιμή πώλησης: 32 €
Ρευματολογία, Ορθοπαιδική και Τραυματολογία με μια Ματιά (2η έκδοση)
Tο βιβλίο Ρευματολογία, Ορθοπαιδική και Τραυματολογία με μια Ματιά είναι η νέα έκδοση του Musculoskeletal at a Glance. To βιβλίο περιλαμβάνει όχι μόνο τη βασική ανατομία, αλλά επίσης χαρακτηριστικά που συνδέονται με παράπονα ασθενών, την εξέταση και καλύπτεται ιδιαιτέρως η ρευματολογία, καθιστώντας το ιδανικό για τους φοιτητές όλων των επιπέδων. Tο βιβλίο Ρευματολογία, Ορθοπαιδική και Τραυματολογία με μια Ματιά: • Επεκτείνει την αναφορά του στη ρευματολογία για να περιλάβει όλα τα σημαντικά θέματα στη διαδρομή του φοιτητή της Ιατρικής. • Περιλαμβάνει πλήρως εικονογραφημένα κεφάλαια στην εξέταση κάθε συστήματος στο μυοσκελετικό σύστημα. • Παρέχει ασκήσεις αυτοαξιολόγησης σε μελέτες περιστατικών για τον έλεγχο της γνώσης και για την παροχή σχετικών πληροφοριών. • Ενσωματώνει όλες τις πληροφορίες σχετικά με το μυοσκελετικό σύστημα κάτω από έναν τίτλο. Tο βιβλίο Ρευματολογία, Ορθοπαιδική και Τραυματολογία με μια Ματιά είναι ιδανικό για όλους του φοιτητές Ιατρικής που μελετούν το μυοσκελετικό σύστημα ή είναι στην ορθοπαιδική ή ρευματολογική ειδικότητα.
Τιμή πώλησης: 32 €
Επείγουσες Καταστάσεις Εσωτερικής Παθολογίας
Tο βιβλίο Επείγουσες καταστάσεις Εσωτερικής Παθολογίας θα αποβεί ιδιαίτερα χρήσιμο για τους νέους ιατρούς όλων των ειδικοτήτων που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση ασθενείς με δύσκολες και επείγουσες νοσολογικές οντότητες, ιδιαίτερα στα νοσοκομεία αλλά και σε Κέντρα Υγείας, όπου σε πολλές περιπτώσεις είναι ουσιαστική η παροχή έγκαιρης και σωστής πρώτης βοήθειας. Η καλή γνώση της παθοφυσιολογίας, της κλινικής εικόνας και της ερμηνείας των βασικών παρακλινικών εξετάσεων θα βοηθήσει στην ορθολογική διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση δυσεπίλυτων προβλημάτων.
Τιμή πώλησης: 19 €
ABC στις Συγκρούσεις και Καταστροφές
Το “ABC Συγκρούσεις και Καταστροφές, η διάσταση της ανθρωπιστικής βοήθειας”, δίνει μια ξεκάθαρη, συνοπτική εικόνα των παγκόσμιων συνθηκών όπου οι επαγγελματίες της υγείας μπορούν να προσφέρουν πολύτιμη ανθρωπιστική βοήθεια. Καλύπτει θέματα όπως την επιδείνωση και τις δεξιότητες που αναντώνται για να αντιμετωπίσει κανείς μία επείγουσα κατάσταση καθώς και τις ειδικές ανάγκες των γυναικών, των παιδιών αλλά και της δημόσιας υγείας που προκύπτουν μετά από μία καταστροφή. Ασχολείται με σεισμούς και κατολισθήσεις καθώς και με πυρηνικά ατυχήματα ή χρήση βιολογικών όπλων τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Περιλαμβάνει κεφάλαια αφιερωμένα σε: • Ανθρωπιστική βοήθεια: πρότυπα, δεξιότητες, εκπαίδευση και πείρα • Φυσικές καταστροφές • Εκτίμηση αναγκών ύστερα από ανθρωπιστικές κρίσεις • Δημόσια υγεία ύστερα από καταστροφές • Στρατιωτική προσέγγιση στον ιατρικό σχεδιασμό ανθρωπιστικών επεμβάσεων • Αρχές χειρουργικής για το μέτωπο • Ειδικές ανάγκες γυναικών και παιδιών • Εκτοπισμένοι πληθυσμοί και μακροπρόθεσμη ανθρωπιστική βοήθεια • Ψυχολογικά θέματα που συνδέονται με την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας • Ανάνηψη από συγκεντρώσεις και παροχή βοήθειας σε νοσοκομεία • Τρόποι επίλυσης συγκρουσιακών καταστάσεων • Όπλα μαζικής καταστροφής – απειλές και αντιδράσεις Γραμμένο από έμπειρους επαγγελματίες του χώρου, πρόκειται για ένα εξαιρετικό πόρο που θα βοηθήσει κάθε εργαζόμενο στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας ή κάθε ιατρό που έχει ασχοληθεί ή σχεδιάζει να εκπαιδευτεί ώστε να ασχοληθεί με τις καταστροφές και τις συγκρούσεις.
Τιμή πώλησης: 20 €
HARRISON Πνευμονολογία και Εντατική Θεραπεία (1η έκδοση)
Βασισμένο στα κεφάλαια για τα λοιμώδη νοσήματα που περιλαμβάνει η Εσωτερική Παθολογία του Harrison, 17η έκδοση, αυτό το περιεκτικό κλινικό βοήθημα προσφέρει τις νεότερες γνώσεις στον τομέα, ενισχυμένες με την επιστημονική εγκυρότητα και αξιοπιστία που χαρακτηρίζουν τις εκδόσεις του Harrison. Μέσα θα βρείτε την κάλυψη που εγγυάται η εμπειρία των διάσημων επιμελητών και συνεργατών, σχεδιασμένη με τρόπο που την καθιστά ιδανική για την αίθουσα διδασκαλίας, τον θάλαμο νοσοκομείου ή την προετοιμασία για εξετάσεις/πιστοποίηση. Προσφέρει • Πλήρη και ενημερωμένη κάλυψη των ιατρικών σημείων σχετικά με τη φροντίδα του πνεύμονα, περιλαμβάνοντας διάγνωση των διαταραχών της αναπνοής, τις νόσους του αναπνευστικού συστήματος και τις πιο συχνές κύριες ασθένειες και σύνδρομα • Διαβάθμιση της παθοφυσιολογίας με σημεία κλινικής αντιμετώπισης σε κάθε μία από τις αναφερθείσες νόσους • 114 ερωτήσεις και απαντήσεις προερχόμενες από την Εσωτερική Παθολογίας του Harrison, 17η έκδοση • Χρήσιμες πληροφορίες σε έντυπη μορφή από το ονομαστό DVD του Harrison • 45 κεφάλαια γραμμένα από φυσίατρους που έχουν συνεισφέρει σε σεμινάρια πάνω στη γνώση του σώματος στο δικό τους πεδίο ειδικότητας • Ενημερωμένες αναφορές από την έκδοση της Εσωτερικής Παθολογίας του Harrison, 17η έκδοση • Εύχρηστο παράρτημα με τις εργαστηριακές τιμές κλινικής σημασίας
Τιμή πώλησης: 75 €
Επείγουσα Ιατρική: Εικονογραφημένο Έγχρωμο εγχειρίδιο (1η έκδοση)
Η Επείγουσα Ιατρική: Έγχρωμο Εικονογραφημένο Εγχειρίδιο είναι μια εύληπτη και σύγχρονη εισαγωγή στη συναρπαστική νέα ειδικότητα της ιατρικής επειγόντων περιστατικών η οποία απευθύνεται σε φοιτητές ιατρικής καθώς και σε μόλις αποφοιντήσαντες ιατρούς. Στόχος του βιβλίου είναι η αντιμετώπιση της ιατρικής από την "εξώπορτα" του νοσοκομείου, υιοθετώντας μια προσέγγιση βασισμένη στα συμπτώματα και οδηγώντας τον αναγνώστη στις προκλήσεις που προκύπτουν κάθε φορά από την αντιμετώπιση ενός αδιαφοροποίητου ασθενούς ο οποίος πλησιάζει τη νοσοκόμα, τον νοσηλευτή ή τον ιατρό για κάποιο πρόβλημα. Τα κεφάλαια καλύπτουν τους σκοπούς της ιατρικής επειγόντων περιστατικών και την προσέγγιση ενός ασθενούς σε έκτακτη ανάγκη, την τεχνητή αναπνοή, τη βασική διερεύνηση, καθώς και τις κύριες επείγουσες καταστάσεις, οι οποίες ταξινομούνται τόσο ως προς τον τύπο του τραύματος ή της ασθένειας όσο και ως προς τα μέρη του σώματος. Ένα ξεχωριστό κεφάλαιο αφιερωμένο στην παιδιατρική υπογραμμίζει ευρέως κοινά και σημαντικά επείγοντα παιδιατρικά περιστατικά. Το τελευταίο μέρος εστιάζει στη βία και σε κοινωνικά προβλήματα, θέματα τα οποία συχνά παραβλέπονται.
Τιμή πώλησης: 32 €
ABC στην Επείγουσα Διαφορική Διάγνωση (1η έκδοση)
Το ABC στην Επείγουσα Διαφορική Διάγνωση αποτελεί ένα πρακτικό οδηγό για τη διάγνωση και θεραπεία οξέων συμπτωμάτων και επειγόντων καταστάσεων που προσφέρει ένα βήμα προς βήμα οδηγό επείγουσας διαφορικής διάγνωσης για μη ειδικούς ιατρούς στο νοσοκομείο ή στην πρωτοβάθμια περίθαλψη. Το νέο αυτό τεύχος της σειράς ABC καλύπτει την αξιολόγηση, τη διάγνωση, τη θεραπεία και τη διαχείριση των συνηθέστερων συμπτωμάτων με δομημένη διαγνωστική προσέγγιση, με σαφή εκπαιδευτική αποτελεσματικότητα και με παρουσίαση βασικών θεραπευτικών επιλογών. Χρησιμοποιώντας τη γνωστή βασισμένη στο πρόβλημα μέθοδο διδασκαλίας για ταχεία αφομοίωση της πληροφορίας, η παρουσίαση περιστατικών σε κάθε κεφάλαιο επιτρέπει στον αναγνώστη να συνθέτει τις παρεχόμενες πληροφορίες και να τις χρησιμοποιεί στην κλινική πράξη.
Τιμή πώλησης: 32 €
Επείγουσα Ιατρική: Πρακτικός οδηγός για την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών (4η έκδοση)
Ο παρών εξαιρετικά δημοφιλής τίτλος έχει γίνει ο οριστικός οδηγός τσέπης για την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών που χρησιμοποιούν οι κλινικοί ιατροί στην πρώτη γραμμή. Στο βιβλίο δίνονται λεπτομερείς οδηγίες για τη διάγνωση και τη θεραπεία των πλέον κοινών καταστάσεων και περιλαμβάνεται ένας οδηγός βήμα προς βήμα για τις εννέα σημαντικότερες διαδικασίες στην επείγουσα Ιατρική. Το περιεχόμενο διαιρείται σε συνήθη προβλήματα κατά την παρουσίαση, ειδικά προβλήματα και διαδικασίες, και διευρύνθηκε για να περιλάβει όλα τα προβλήματα στη γενική ιατρική που είναι πιθανόν να απαντηθούν στο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Βασικό στοιχείο της παρούσας τέταρτης έκδοσης είναι η συμπερίληψη της ηχοκαρδιογραφίας. Το βιβλίο έχει αναθεωρηθεί και ενημερωθεί εκτενώς για να αντανακλά τις πρόσφατες προσεγγίσεις στη διάγνωση και στην αντιμετώπιση. Η έκδοση περιλαμβάνει έγχρωμες εικόνες, διαγράμματα ροής και πίνακες που καθιστούν τις βασικές πληροφορίες εύκολα και άμεσα προσβάσιμες. Κριτικές για τις προηγούμενες εκδόσεις «Είναι ένα χρήσιμο βιβλίο, ειδικότερα για τους ειδικευόμενους που χρειάζονται άμεση βοήθεια για την αντιμετώπιση ενός επείγοντος περιστατικού. Το συνιστώ χωρίς επιφυλάξεις». Κλινικός ιατρός Οι ειδικευόμενοι καθώς και οι ιατροί στα τμήματα επειγόντων περιστατικών θα βρουν αυτό το βιβλίο εξαιρετικά χρήσιμο. Ακόμα και οι ειδικευόμενοι που έχουν ήδη αποκτήσει κάποια εμπειρία και έχουν εκτεταμένες θεωρητικές γνώσεις, καλό θα ήταν να το διαβάσουν... Το βιβλίο αυτό καλό είναι να υπάρχει στη βιβλιοθήκη κάθε ιατρού». Care of the Critically Ill Αυτό το εξαίρετο μικρό βιβλίο γράφτηκε κυρίως για τους νέους ιατρούς. Ωστόσο και ως εγχειρίδιο αναφορά για τον αναισθησιολόγο είναι εξαιρετικά χρήσιμο».
Τιμή πώλησης: 45 €
Πρώτες Βοήθειες
Το εγχειρίδιο «Πρώτες βοήθειες» καλύπτει το σύνολο των απαραίτητων ενεργειών σε επείγουσες καταστάσεις με τη βοήθεια εικόνων και συνοπτικού και κατανοητού κειμένου. Οι συγγραφείς παρουσιάζουν βασικούς μηχανισμούς του ανθρώπινου σώματος σε σχέση με σημαντικές ζωτικές λειτουργίες - προϋπόθεση για τη λήψη ποιοτικών μέτρων. Περιγράφονται λεπτομερώς οι καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, τα συμπτώματα και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν κατά τις πρώτες βοήθειες, ενώ γίνεται διά­κριση των επειγουσών καταστάσεων από παρόμοια, εύκολα συγχεόμενα παθολογικά περιστατικά. Για όλους όσοι θέλουν να είναι καλά προετοιμασμένοι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, το βιβλίο αυτό προσφέρει θεμελιωμένες πληροφορίες και σαφείς οδηγίες πρώτων βοηθειών.
Τιμή πώλησης: 12 €