Ρευματολογία, Ορθοπαιδική και Τραυματολογία με μια Ματιά (2η έκδοση)
Tο βιβλίο Ρευματολογία, Ορθοπαιδική και Τραυματολογία με μια Ματιά είναι η νέα έκδοση του Musculoskeletal at a Glance. To βιβλίο περιλαμβάνει όχι μόνο τη βασική ανατομία, αλλά επίσης χαρακτηριστικά που συνδέονται με παράπονα ασθενών, την εξέταση και καλύπτεται ιδιαιτέρως η ρευματολογία, καθιστώντας το ιδανικό για τους φοιτητές όλων των επιπέδων. Tο βιβλίο Ρευματολογία, Ορθοπαιδική και Τραυματολογία με μια Ματιά: • Επεκτείνει την αναφορά του στη ρευματολογία για να περιλάβει όλα τα σημαντικά θέματα στη διαδρομή του φοιτητή της Ιατρικής. • Περιλαμβάνει πλήρως εικονογραφημένα κεφάλαια στην εξέταση κάθε συστήματος στο μυοσκελετικό σύστημα. • Παρέχει ασκήσεις αυτοαξιολόγησης σε μελέτες περιστατικών για τον έλεγχο της γνώσης και για την παροχή σχετικών πληροφοριών. • Ενσωματώνει όλες τις πληροφορίες σχετικά με το μυοσκελετικό σύστημα κάτω από έναν τίτλο. Tο βιβλίο Ρευματολογία, Ορθοπαιδική και Τραυματολογία με μια Ματιά είναι ιδανικό για όλους του φοιτητές Ιατρικής που μελετούν το μυοσκελετικό σύστημα ή είναι στην ορθοπαιδική ή ρευματολογική ειδικότητα.
Τιμή πώλησης: 32 €
Γηριατρική (6η έκδοση)
Από την κυκλοφορία της πρώτης έκδοσης αυτού του βιβλίου, πριν από είκοσι χρόνια τουλάχιστον, η γηριατρική έχει σημειώσει γιγάντιες προόδους. Αυτή αποτελεί κεντρικό αντικείμενο της γενικής ιατρικής και της επείγουσας και γενικής εσωτερικής ιατρικής στο νοσοκομειακό περιβάλλον. Με τη συμμετοχή δύο νέων συγγραφέων στη συντακτική ομάδα, η έκτη έκδοση έχει αναθεωρηθεί και ανανεωθεί σε εκτενή βαθμό, με σκοπό να συμπεριλάβει τις πολλές προόδους που έχουν προκύψει σε ό,τι αφορά τη βασιζόμενη στο περιστατικό θεραπεία. Περιγράφονται με σαφήνεια οι νόσοι από τις οποίες κινδυνεύουν οι ηλικιωμένοι ασθενείς και ερμηνεύεται ο τρόπος κατά τον οποίο οι ασθενείς αυτοί διαφέρουν ως προς τις εκδηλώσεις της νόσου τους και την αντιμετώπισή τους. Στη νέα αυτή έκδοση δίνεται ιδιαίτερο βάρος στις μεγάλες αλλαγές που έχουν γίνει σε ό,τι αφορά την οργάνωση των υπηρεσιών παροχής φροντίδας σε ηλικιωμένους, ενώ παρατίθεται ένα ακόμα πιο αναλυτικό κεφάλαιο, το οποίο εξετάζει τις ολοένα και σημαντικότερες ηθικές και νομικές παραμέτρους της γηριατρικής πρακτικής. Σαν αποτέλεσμα έχουμε ένα κείμενο όχι μόνο συνοπτικό, αλλά και κατανοητό, που χρησιμεύει ως οδηγός γηριατρικής. Θα φανεί χρήσιμο σε φοιτητές ιατρικής, ειδικευόμενους ιατρούς, παθολόγους, νοσηλευτές και σε επαγγελματίες των οποίων η ειδικότητα σχετίζεται με το χώρο της υγείας, οι οποίοι αναζητούν μια ευσύνοπτη εισαγωγή στο συγκεκριμένο αντικείμενο ή ένα ιδεώδες βοήθημα επαναλήψεων. Κριτικές προηγούμενων εκδόσεων “...το καλύτερο μικρό βιβλίο για ένα τεράστιο αντικείμενο”. Modern Geriatrics­ “Συνιστά την υπ' αριθμόν ένα επιλογή για τελειόφοιτους φοιτητές ιατρικής ή μόλις αποφοιτήσαντες ιατρούς”. BMJ “Το βιβλίο αυτό συνιστά ιδανικό βοήθημα για “τα προβλήματα της μεγάλης ηλικίας”, ένα αντικείμενο για τη μελέτη του οποίου ποτέ δεν υπάρχει αρκετός χρόνος. Η συγκεκριμένη σειρά “σημειώσεων διαλέξεων” έχει πάντοτε κάτι καλό να μας δείξει και ούτε αυτή τη φορά θα υπάρξει εξαίρεση. Βιβλίο σαφές και ακριβές, δίχως περιττές πληροφορίες”. Sphincter
Τιμή πώλησης: 35 €
Βασική Γηριατρική Νοσηλευτική (4η έκδοση)
ΤΟ ΓΗΡΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ! Μέρος της δημοφιλούς σειράς Νοσηλευτικής κάλυψης LPN Threads, η τέταρτη έκδοση της Βασικής Γηριατρικής Νοσηλευτικής παρουσιάζει τις θεωρίες και τις αντιλήψεις της γήρανσης, τις σωματικές και ψυχοκοινωνικές μεταβολές και προβλήματα που σχετίζονται με αυτή τη διαδικασία και τις νοσηλευτικές παρεμβάσεις. Με μια σαφή και εύκολη στην ανάγνωση γραφή, αυτό το κείμενο παρέχει τις κατάλληλες διαστάσεις της γεροντολογικής γνώσης για τους νοσηλευτές. ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΓΧΡΩΜΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΝΕΟ! Μελέτες περιπτώσεων και σχετικές ερωτήσεις και δραστηριότητες στο τμήμα δραστηριοτήτων σπουδαστών στο τέλος του βιβλίου για περισσότερη πρακτική άσκηση. ΝΕΟ! Πληροφορίες οικιακής υγείας τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους παρόχους φροντίδας υγείας σε ό,τι αφορά τη φροντίδα των ηλικιωμένων στο οικιακό πλαίσιο. ΝΕΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ! Ένα τμήμα για τη γενιά της «βρεφικής έκρηξης» καλύπτει την επίδραση της γήρανσής τους στη φροντίδα υγείας και στις ανάγκες φροντίδας υγείας. Τμήματα νοσηλευτικών διαδικασιών σε κάθε κεφάλαιο παρέχουν ένα ισχυρό πλαίσιο για την συζήτηση επί της νοσηλευτικής φροντίδας για τον ηλικιωμένο ασθενή με συγκεκριμένες παθήσεις. ΜΟΝΑΔΙΚΟ! Ταξινομημένες νοσηλευτικές παρεμβάσεις σύμφωνα με το πλαίσιο φροντίδας υγείας σας επιτρέπουν να διαπιστώσετε πώς η φροντίδα μπορεί να προσαρμοστεί και/ή να τροποποιηθεί ανάλογα με το πλαίσιο. ΜΟΝΑΔΙΚΟ! Πλαίσια διδασκαλίας ασθενών ενημερώνουν και πληροφορούν τους ηλικιωμένους ασθενείς και τους φροντιστές τους σε σχέση με την προαγωγή υγείας, την πρόληψη της νόσου και παρεμβάσεις ανάλογες με την ηλικία. Πολλά επιπλέον στοιχεία! ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΣ ΓΗΡΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ! Πρακτικός-λεπτομερής νοσηλευτικός οδηγός, δεύτερη έκδοση, εκδόσεις Mosby Mosby, 2007, σελ.216 έγχρωμες, ISBN: 978-0-323-05428-7 Ακριβώς ό,τι χρειάζεστε για το κλινικό πλαίσιο, αυτό το βιβλίο αναφοράς τσέπης προσφέρει στιγμιαία πρόσβαση για ε
Τιμή πώλησης: 55 €
ABC στη Ρευματολογία (4η έκδοση)
Οι ασθένειες του μυοσκελετικού αποτελούν τις πιο ευρέως διαδεδομένες, χρόνιες παθήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και μία από τις 3 επικρατείς αιτίες γιατί οι ασθενείς άνω των 45 ετών επισκέπτονται τον ιατρό τους. Το ABC Ρευματολογίας είναι ένας πρακτικός, εισαγωγικός οδηγός προς τη διάγνωση, την αντιμετώπιση και τη θεραπεία της ρευματολογίας και των ρευματικών παθήσεων για τον μη ειδικό παρέχοντας λεπτομερείς επισκοπήσεις σε κάθε ένα πεδίο της ρευματολογίας, αυτή η πλήρως αναθεωρημένη 4η έκδοση περικλείει ενημερωμένες πληροφορίες στις νέες μεθόδους αντιμετώπισης, τις θεραπείες, τις ενδείξεις και τις κατευθυντήριες γραμμές. Μια πληροφοριακή και πρακτική πηγή γνώσης, με υψηλής ποιότητας εικονογραφημένα κεφάλαια που περιλαμβάνουν πλαίσια περιλήψεων, διαδικτυακούς τόπους για περαιτέρω πληροφορίες, μελέτη και πηγές, αυτός ο καλά καθιερωμένος τίτλος της σειράς ABC αποτελεί ένα προσβάσιμο σημείο αναφοράς για όλους τους επαγγελματίες πρωταρχικής φροντίδας της υγείας, τους γενικούς ιατρούς, τους νέους επιστήμονες, τους φοιτητές Ιατρικής και τους νοσηλευτές.
Τιμή πώλησης: 20 €
Συμβουλευτική Γηριατρική Υποειδικοτήτων Washington: Εγχειρίδιο
Η σειρά συμβούλων υποειδικότητας της Ιατρικής σχολής της Washington στο St. Louis των ΗΠΑ Σε κάθε βιβλίο της σειράς συνεργάζονται ειδικευόμενοι και εξειδικευόμενοι ιατροί από κάθε τομέα του τμήματος ιατρικής του πανεπιστημίου της Washington στο St. Louis των ΗΠΑ. Κάθε βιβλίο επιμελείται από ειδικούς σε κάθε τομέα ιατρούς. Τα βιβλία της σειράς αποτελούν ένα πολύτιμο κλινικό εργαλείο που παρέχει τη βοήθεια εκεί ακριβώς που τη χρειάζεται ο νέος ιατρός. Θα μάθετε να αναλαμβάνετε πρωτοβουλίες να ρωτάτε τις κατάλληλες ερωτήσεις να αναζητείτε ευρήματα από το ιστορικό και την κλινική εξέταση, να ζητάτε τις σωστές εργαστηριακές εξετάσεις, να σχεδιάζετε ένα πλάνο θεραπείας και να διεκπεραιώνεται πλήρως τα περιστατικά. Παρέχει όλα όσα χρειάζεστε για να συζητήσετε τη διάγνωση και το θεραπευτικό πλάνο με τον επιμελητή σας και στην συνέχεια να χορηγήσετε την κατάλληλη θεραπεία. Το εγχειρίδιο Γηριατρικής της Ιατρικής σχολής της Washington σας βοηθά να λάβετε τις σωστές κλινικές αποφάσεις Προσέγγιση των εσωτερικών και των εξωτερικών ασθενών με τον ίδιο πρακτικό τρόπο, όπως και στο εγχειρίδιο Ιατρικής θεραπευτικής της Washington Παρέχει μια λεπτομερή προσέγγιση στο γηριατρικό ασθενή σε σχέση με ζητήματα όπως η ηλικία και το καρδιαγγειακό σύστημα, η πολυφαρμακία, η πρόληψη του τραύματος και η μακροπρόθεσμη φροντίδα. Κεφάλαια τόσο για τα οξέα, όσο και για τα χρόνια προβλήματα σας βοηθούν να αντιμετωπίσετε ένα ευρύ φάσμα των συνηθισμένων προβλημάτων που απαντώνται στους γηριατρικούς ασθενείς-συμπεριλαμβανομένης της άνοιας, της οστεοπόρωσης, της οστεοαρθρίτιδας, των οφθαλμολογικών παθήσεων, της υπέρτασης, της χρόνιας καρδιακής ανεπάρκειας, των βαλβιδοπαθειών, των αρρυθμιών και της ακράτειας ούρων. Χρήσιμα παραρτήματα περιέχουν εργαλεία αξιολόγησης που σας βοηθούν να εκτιμήσετε της γνωστική και λειτουργική έκπτωση και να διεξαγάγετε διαγνωστικό έλεγχο σε τομείς, όπως: νοητική κατάσταση, κατάθλιψη, παραλήρημα, απώλεια ακοής, οπτική οξύτητα και άλλα.
Τιμή πώλησης: 35 €
HARRISON Ρευματολογία (2η έκδοση)
Ρευματολογία—με όλη την εγκυρότητα του HARRISON Βασισμένο στα κεφάλαια για την ρευματολογία που περιλαμβάνει η Εσωτερική Παθολογία του Harrison, 17η έκδοση, αυτό το περιεκτικό κλινικό βοήθημα προσφέρει τις νεότερες γνώσεις στον τομέα, ενισχυμένες με την επιστημονική εγκυρότητα και αξιοπιστία που χαρακτηρίζουν τις εκδόσεις του Harrison. Μέσα θα βρείτε την κάλυψη που εγγυάται η εμπειρία των διάσημων επιμελητών και συνεργατών, σχεδιασμένη με τρόπο που την καθιστά ιδανική για την αίθουσα διδασκαλίας, τον θάλαμο νοσοκομείου ή την προετοιμασία για εξετάσεις/πιστοποίηση.
Τιμή πώλησης: 75 €
Η Πρωτοπαθής Οστεοπόρωση
Η οστεοπόρωση είναι μία από τις πρώτες αιτίες νοσηρότητας και θνητότητας στους ηλικιωμένους. Σκοπός του βιβλίου Πρωτοπαθής Οστεοπόρωση είναι να εξηγήσει τη σχέση μεταξύ της κλινικής εικόνας της οστεοπόρωσης και της μοριακής-βιοχημικής βάσης της. Το κείμενο περιέχει τέσσερα τμήματα που εξετάζουν τη μοριακή / κυτταρική σύσταση του οστού, τη μεγιστοποίηση της οστικής μάζας, την παθοφυσιολογία της γήρανσης του οστού και, τέλος, το πώς όλα αυτά συνδέονται με την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία της οστεοπόρωσης. Η διεθνής ομνάδα των συγγραφέων περιλαμβάνει πολλούς εξέχιντες κλινικούς και επιστήμονες. Προσφέρουν στον αναγνώστη μία συνοπτική και περιεκτική άποψη για την ανάπτυξη και την ομοιοστασία του σκελετού. Το βιβλίο παριέχει χρήσιμα στοιχεία για όσους μελετούν τη μεταβολική νόσο των οστών, όπως π.χ., ειδικευόμενους στα οστικά νοσήματα ιατρούς, γενικούς παθολόγους, γηριάτρους, ρευματολόγους και ενδοκρινολόγους.
Τιμή πώλησης: 40 €