Αποδεικτικά Στοιχεία
Ελάχιστα από τα σημερινά εγκλήματα θα μπορούσαν να διαλευκανθούν χωρίς τη συνδρομή των ιατροδικαστικών επιστημών. Εάν δεν υπάρχουν μάρτυρες την ώρα που ο δράστης διαπράττει το έγκλημα ή εάν ο ύποπτος δεν ομολογήσει την πράξη του, τότε για να υπάρξει ετυμηγορία πρέπει να ληφθούν ορισμένα στοιχεία και μάλιστα η εγκυρότητά τους να είναι απολύτως εξασφαλισμένη. Οι εμπειρογνώμονες που θα κληθούν στο δικαστήριο, θα χρειαστεί να παρουσιάσουν τα αποδεικτικά στοιχεία και για να εξηγήσουν στους ενόρκους τη σημασία τους. Σε περίπτωση επισφαλών αποδεικτικών στοιχείων, αυτά θα χρησιμοποιηθούν από την υπεράσπιση και μπορεί να οδηγήσουν στην αθώωση του κατηγορουμένου. Μόνον η ακρίβεια της ενδελεχούς επιστημονικής έρευνας μπορεί να αποτρέψει κάτι τέτοιο.
Τιμή πώλησης: 22 €
Πρακτική Νεκροτομής & Τοξικολογικών Αναλύσεων
Το παρόν εγχειρίδιο αναφέρεται στην Πρακτική της νεκροτομής και της τοξικολογικής ανάλυσης. Η συγγραφή του ήταν έργο δυσχερές και, μάλιστα, όταν όμοιο του δε βρέθηκε στην ελληνική βιβλιογραφία. Η έλλειψη ενός τέτοιου εργαστηριακού εγχειριδίου που θα αποτελούσε οδηγό για τη μεθόδευση νεκροτομικής και κλινικής εξέτασης, μας ώθησε στη σκέψη ότι θα ήταν αναγκαίο να υπάρχει, ώστε να καλύψει τις ανάγκες προπτυχιακών φοιτητών της Ιατρικής και μεταπτυχιακών επιστημόνων που ειδικεύονται στην Ιατροδικαστική επιστήμη. Για τον λόγο αυτό σε πολλά κεφάλαια δίδονται λεπτομέρειες που δεν είναι απαραίτητο να εμβαθύνει ο φοιτητής. Σε ένα βιβλίο του είδους αυτού είναι δύσκολο να σταθμίσει κανείς τον όγκο του υλικού που πρέπει να περιλάβει. Ασφαλώς πρέπει να είναι αρκετός ώστε να μη θεωρηθεί ελλιπές, αλλά και να μην επεκτείνεται σε βαθμό που να προκαλεί σύγχυση με επουσιώδεις λεπτομέρειες. Το καθήκον του Πανεπιστημιακού δασκάλου αλλά και η επιστημονική του φιλοδοξία είναι η συγγραφή ενός ευκολονόητου και πλήρως ενημερωμένου συγγράμματος, σύμφωνα με την πρόοδο της επιστήμης που διακονεί. Με τη χρήση του παρόντος εγχειριδίου, ολοκληρώνεται η κατανόηση του τεχνικού-εργαστηριακού μέρους (νεκροτομή, δειγματοληψία, ανάλυση, κ.ά.), που θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο στην κατανόηση της θεωρίας.
Τιμή πώλησης: 75 €
Κλινική Τοξικολογία (Οδηγίες στην καθημερινή ιατρική)
Αυτό το εγχειρίδιο τοξικολογίας σας παρέχει γρήγορη πρόσβαση στα κριτήρια εισαγωγής στο νοσοκομείο και σε συγκεκριμένες στρατηγικές αντιμετώπισης των κοινών δηλητηριάσεων και των εκθέσεων σε χημικές ουσίες που είναι πιθανόν να συναντήσετε στο Τμήμα Επειγόντων. Η λεπτομερής "κάλυψη" των παρασιτοκτόνων, καρδιαγγειακών φαρμάκων, φαρμάκων κατάχρησης, μετάλλων, καυστικών δηλητηρίων και άλλων θέτει στη διάθεση σας ουσιώδεις πληροφορίες και σας βοηθά να λαμβάνετε αποφάσεις γνωρίζοντας το αντικείμενο. Ενισχύστε τις γνώσεις σας και αποφύγετε λάθη ανατρέχοντας στο τμήμα "Ανακεφαλαίωση-Κύρια σημεία" που θα βρείτε σε κάθε κεφάλαιο. Επαναφέρετε γρήγορα στη μνήμη σας τις κατάλληλες πληροφορίες με τα μνημονικά βοηθήματα. Βρείτε κώδικα επικοινωνίας με χρήστες χρησιμοποιώντας το παράρτημα με τα αγοραία ονόματα των φαρμάκων κατάχρησης. Βρείτε τις πληροφορίες που χρειάζεστε γρήγορα μέσω ενός συγγράμματος σταθερής δομής. Ανεξάρτητα από το αν διαβάσετε αυτό το βιβλίο από την αρχή μέχρι το τέλος ή το χρησιμοποιείτε ως μια γρήγορη αναφορά για να λύνετε ξεχωριστές κάθε φορά ιατρικές προκλήσεις, το σύγγραμμα «Κλινική Τοξικολογία - οδηγίες στην καθημερινή ιατρική» σας εξοπλίζει με αξιόπιστες απαντήσεις σε ουσιαστικά κάθε ερώτηση που προκύπτει!.
Τιμή πώλησης: 25 €
Σημερινά Ιατρο-κοινωνικά Προβλήματα
H μονογραφία αυτή ωθείτε από δύο κυρίως σκέψεις. Η πρώτη αναφέρεται στα διαρκώς αυξανόμενα κοινωνικά προβλήματα που έχουν ως αφετηρία ιατροβιολογικές παθολογικές αιτιάσεις και, η δεύτερη από το γεγονός ότι καθ’ όλη την πανεπιστημιακή μου σταδιοδρομία εύρισκα τις καταστάσεις αυτές σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις εκείνες γα τις οποίες, ως εκ της φύσεως της ειδικότητας μου, εζητείτο, συχνά, κάποια γνωμοδότηση.
Τιμή πώλησης: 16 €
Εισαγωγή στη Δικαστική Ανθρωπολογία (3η έκδ.)
Περίληψη: Το βιβλίο του Steven Byers, Εισαγωγή στη Δικαστική Ανθρωπολογία, Τρίτη Έκδοση εισάγει τον φοιτητή στο γνωστικό αντικείμενο της δικαστικής ανθρωπολογίας με έναν ελκυστικό και παιδαγωγικώς ορθό τρόπο! Προσθήκες Νέας Έκδοσης: • Πρόσθετο υλικό σχετικά με την υπόθεση Daubert που αφορά στα επιστημονικά κριτήρια που θα πρέπει να πληροί μια πραγματογνωμοσύνη, προκειμένου να γίνει αποδεκτή σε ένα δικαστήριο (Κεφάλαιο 1). • Πρόσθετη ενότητα για τις τεχνικές ανασκαφής ομαδικών τάφων (Κεφάλαιο 4). • Νέα μέθοδος για την εκτίμηση της φυλετικής καταγωγής από μετρήσεις του μηριαίου οστού (Κεφάλαιο 7). • Πρόσθετο υλικό για τον προσδιορισμό του φύλου από μετρήσεις της κερκίδας, καθώς και για τον καθορισμό του φύλου νεαρών ατόμων (Κεφάλαιο 8). • Σύγχρονες τάσεις στην αξιολόγηση σκελετικών κακώσεων (Κεφάλαια 12, 13, 14).
Τιμή πώλησης: 85 €
Casarett & Doull Βασική Τοξικολογία (2η έκδοση)
Το βιβλίο Casarett & Doull Βασική Τοξικολογία είναι ένα έργο εύκολο στην κατανόηση των χρυσών κανόνων του συγκεκριμένου επιστημονικού πεδίου. Καθώς για πρώτη φορά έχει έγχρωμη μορφή, το βιβλίο συνδυάζει μια προσιτή και ελκυστική προσέγγιση της συγκεκριμένης επιστήμης, καλύπτοντας τις βασικές εισαγωγικές έννοιες, για να παρέχει σε εσάς μία γερή βάση στη βασική και στην ιατρική τοξικολογία. Περιληπτικό και συνάμα κατανοητό, το κείμενο καλύπτει τις βασικές αρχές, την τοξικοκινητική, πώς οι τοξικές επιδράσεις περνούν στις επόμενες γενιές, πώς το κάθε σύστημα στον οργανισμό αποκρίνεται σε δηλητήρια και τις ειδικές επιδράσεις ενός ευρέος φάσματος τοξικών παραγόντων – από τα φυτοφάρμακα έως την ακτινοβολία. Συνοπτικά περιεχόμενα: • Γενικές αρχές της Τοξικολογίας • Η διακίνηση των τοξικών ουσίων • Μη οργανοκατευθυνόμενη τοξικότητα • Τοξικότητα στο όργανο–στόχο • Τοξικοί παράγοντες • Περιβαλλοντική τοξικολογία • Εφαρμογές της τοξικολογίας Χαρακτηριστικά: n Μια πλήρης βασική σύνοψη των δηλητηρίων και της κλινικής αντιμετώπισης αυτών. n Αποτυπώνει την επιστημονική γνώση περισσότερων από πενήντα διάσημων συνεργατών. n Μια σύνοψη των σημαντικών σημείων περιέχεται στην αρχή κάθε κεφαλαίου και ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής για επανάληψη παρατίθενται στο τέλος εκάστου. n Περιλαμβάνονται σημαντικά κεφάλαια αναφορικά με θέματα «πρώτης γραμμής», όπως είναι η Αναλυτική/Ιατροδικαστική Τοξικολογία, η Κλινική Τοξικολογία, η Επαγγελματική Τοξικολογία, η Ατμοσφαιρική Ρύπανση και η Οικοτοξικολογία.
Τιμή πώλησης: 85 €