Υπεράνω υποψίας: Πρωταθλητές με καρδιολογικά προβλήματα
Στόχος του «Πρακτικού οδηγού Αθλητικής Διατροφής» είναι να ενηµερωθούν οι αθλητές και οι προπονητές για τη σηµασία της αθλητικής διατροφής και µέσα από πρακτικές συµβουλές να καταφέρουν να ενσωµατώσουν τις πιο πρόσφατες κατευθυντήριες οδηγίες στην καθηµερινότητά τους.
Τιμή πώλησης: 15 €
Hurst Η Καρδιά: Εγχειρίδιο Καρδιολογίας
Όταν χρειάζεστε καρδιαγγειακές διαγνωστικές και θεραπευτικές πληροφορίες ΤΩΡΑ, αυτό είναι το εγχειρίδιο τσέπης στο οποίο θα στραφείτε! Με εύχρηστο και άμεσα προσβάσιμο σχεδιασμό, η 13η έκδοση του Εγχειριδίου Καρδιολογίας: Hurst παρέχει μια επικαιροποιημένη και πρακτική περίληψη των κλινικών ενοτήτων της 13ης έκδοσης του συγγράμματος Hurst’s The Heart. Σχεδιασμένο για άμεση χρήση σε επείγουσες κλινικές καταστάσεις, αυτός ο οδηγός τσέπης καλύπτει τα βασικά στοιχεία της καρδιαγγειακής παθοφυσιολογίας, διάγνωσης και θεραπείας για ευρύ φάσμα καρδιαγγειακών νοσημάτων. Χαρακτηριστικά • ΝΕΟ υλικό σχετικά με την απεικόνιση του μυοκαρδίου και τα γενετικά αίτια της καρδιαγγειακής νόσου • Συμπεριλαμβάνονται σε πολλά κεφάλαια σημαντικές πληροφορίες από τις κατευθυντήριες οδηγίες του ACC και της AHA • Πολυάριθμοι πίνακες και αλγόριθμοι για την επιτάχυνση της λήψης αποφάσεων • Πλήρης κάλυψη των βασικών θεμάτων όπως είναι το μεταβολικό σύνδρομο, ο διαβήτης και η καρδιαγγειακή νόσος, η περιφερική αρτηριακή νόσος, το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο και η καρδιαγγειακή νόσος στους ηλικιωμένους • Απαραίτητο για την παρακολούθηση των νοσοκομειακών ασθενών και για χρήση σε κάθε κλινικό πλαίσιο
Τιμή πώλησης: 65 €
Αθλητική Καρδιολογία: Από τη Διάγνωση στην Κλινική Πράξη
Ο εκτενής αυτός τόμος εξετάζει λεπτομερώς τις φυσιολογικές και τις παθοφυσιολογικές πτυχές του καρδιαγγειακού συστήματος και της καρδιαγγειακής νόσου στον αθλούμενο πληθυσμό. Στο πρώτο μέρος του βιβλίου, αξιολογούνται οι επεμβατικές και οι μη επεμβατικές διαγνωστικές τεχνικές που διενεργούνται στην καρδιολογία και παρέχονται εξηγήσεις και ενδείξεις για την εφαρμογή και τη χρησιμότητά τους στην κλινική πρακτική. Το δεύτερο, πιο εκτεταμένο μέρος, έχει αφιερωθεί στην κλινική καρδιολογία και καλύπτει την πλειονότητα των καρδιολογικών προβλημάτων που απαντώνται στους αθλητές και άλλους αθλούμενους. Αναλύονται σε μεγάλο βάθος η συγκοπή, οι καρδιακές αρρυθμίες και ο αιφνίδιος καρδιακός θάνατος και παρέχεται καθοδήγηση σχετικά με την άσκηση των αθλημάτων για άτομα με διαφορετικές μορφές καρδιοπάθειας. Συζητείται η καρδιολογική αποκατάσταση και δίνεται προσοχή στις νομικές επιπτώσεις των διεγνωσμένων ή μη υποψιασμένων καρδιαγγειακών νόσων των αθλούμενων ατόμων. Η Αθλητική Καρδιολογία θα αποτελέσει ανεκτίμητο εργαλείο για τον ειδικευόμενο αλλά και τον έμπειρο επαγγελματία υγείας, συμπεριλαμβανομένων πιο συγκεκριμένα των καρδιολόγων και των αθλιάτρων. Θα παράσχει την απαραίτητη γνώση που απαιτείται για τη λήψη σημαντικών αποφάσεων σχετικά με το κατά πόσον ο αθλητής βρίσκεται στην κατάλληλη φυσική κατάσταση για συμμετοχή, προλαμβάνοντας έτσι τραγικά συμβάντα και, ιδίως, τον αιφνίδιο θάνατο – το πιο μοιραίο περιστατικό στον αθλητισμό.
Τιμή πώλησης: 60 €
ABC στον Θάνατο του Εγκεφαλικού Στέλεχος (2η έκδοση)
Πώς αποφασίζει το ιατρικό προσωπικό για το αν έχει επέλθει θάνατος τού εγκεφαλικού στελέχους; Ένας νεκρός εγκέφαλος σε ένα σώμα όπου η καρδιά ακόμη χτυπά είναι από ένα τα πιο μακάβρια αποτελέσματα της σύγχρονης τεχνολογίας. Το βιβλίο ABC: Θάνατος του Εγκεφαλικού Στελέχους δίνει μοναδικές οδηγίες σε αυτό το θέμα. Σαφές, περιεκτικό και εύληπτο, το παρόν βιβλίο καλύπτει τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν στον θάνατο του εγκεφαλικού στελέχους κατά τρόπο που σχετίζεται άμεσα με την κλινική πράξη. Η παρούσα δεύτερη έκδοση έχει εκτεταμένα αναθεωρηθεί και ενημερωθεί σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις. Περιλαμβάνει νέες ενότητες πάνω στις σύγχρονες έννοιες του θανάτου, της μεταμόσχευσης οργάνων και της διεθνούς πρόσληψης της έννοιας του εγκεφαλικού θανάτου. Τα θέματα που καλύπτονται περιλαμβάνουν • διάγνωση • δήλωση του θανάτου • ηθικά ζητήματα • αντιμετώπιση των δωρητών οργάνων Το ανά χείρας βιβλίο, γραμμένο από συγγραφείς με μακρά θητεία στο αντικείμενο, αποτελεί έναν εύχρηστο και πρακτικό οδηγό για ιατρούς, χειρουργούς, νοσηλευτές και φοιτητές καθώς και για οποιονδήποτε άλλον τυχόν ενδιαφέρεται για το αντικείμενο.
Τιμή πώλησης: 32 €