Θεμελιώδεις Επιστημονικές Αρχές της Ουρολογίας (1η έκδοση)
Οι Θεμελιώδεις Επιστημονικές Αρχές της Ουρολογίας εστιάζουν στις πτυχές της ουρολογίας που συχνά παραλείπονται στη σύγχρονη πρακτική, οι οποίες ωστόσο προοδεύουν όλο και περισσότερο και αποτελούν τη βάση μεγάλου μέρους της μη ογκολογικής πρακτικής. Στο βιβλίο αυτό γίνεται μία ανασκόπηση της ανώτερης ουροποιητικής οδού, της απόφραξης του πυελο-ουρητηρικού συνδέσμου, των πρόσφατων προσπελάσεων στη νεφρολιθίαση, της φαρμακολογίας της ουροδόχου κύστεως και των διαταραχών στη λειτουργία της κατώτερης ουροποιητικής οδού. Επιπροσθέτως, συζητούνται πτυχές της φυσιολογίας του κατώτερου ουροποιητικού και σημαντικά ζητήματα σχετικά με τη νευρολογία και την ουρο- γυναικολογία. Παράλληλα, καθώς η λαπαροσκόπηση γίνεται όλο και πιο σημαντική, το θέμα καλύπτεται εκτεταμένα σε πλαίσιο ουσιαστικής πληροφόρησης σχετικά με τη λαπαροσκοπική ανατομία. Το σύγγραμμα Θεμελιώδεις Επιστημονικές Αρχές της Ουρολογίας αποτελεί πολύτιμο βοήθημα για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν μια σφαιρική εικόνα των εξελίξεων στην ουρολογία.
Τιμή πώλησης: 55 €
ΟΥΡΟΛΟΓΙΑ (Εικονογραφημένο Εγχρωμο Εγχειρίδιο)
Τα τελευταία χρόνια, η ουρολογία έχει μετατραπεί σε μια ειδικότητα πολυδιάστατη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, με πληθώρα εφαρμογών τόσο σε διαγνωστικό όσο και σε θεραπευτικό επίπεδο. Πάντοτε όμως η βασική γνώση αποτελεί την απαρχή οποιασδήποτε αντιμετώπισης. Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο έχει το εξαιρετικό πλεονέκτημα της σύνοψης όλων των βασικών ουρολογικών αρχών με τρόπο σύντομο, πρακτικό, ευνόητο και ιεραρχημένο. Η πληθώρα εικόνων και σχημάτων κάνουν το κείμενο ιδιαίτερα ελκυστικό και συνολικά η προσφορά του εγχειριδίου στον φοιτητή, νέο ιατρό και τον ιατρό-ουρολόγο είναι πολύ χρήσιμη.
Τιμή πώλησης: 44 €
Ο Προστάτης Αδένας - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε
Λίγα λόγια από τον Συγγραφέα: Ελπίζω το βιβλίο τούτο να συμβάλλει στην διευκρίνηση των αμφιβολιών και του άγχους, που κρατάει ορισμένους σε απόσταση από το γιατρό. Είτε από έλλειψη πλήρους και σύγχρονης επιστημονικής κατατόπισης ή, συνήθως, από μια εσωτερική ψυχολογική τάση του γιατρού να κρατάει πολλές πληροφορίες αδιευκρίνιστες. Συχνά βλέπω ασθενείς που έχουν προηγούμενα καταφύγει σε ένα ή και περισσότερους ειδικούς και όμως φαίνονται να είναι τελείως ακατατόπιστοι σε πολλά πράγματα που αφορούν την κατάστασή τους. «Γιατί δεν ρώτησες τον γιατρό σου;» είναι η δική μου ερώτηση. Συνήθως παίρνω μια κάπως συγκεχυμένη απάντηση ή το κλασσικό «ρώτησα και δεν μου απάντησαν». Πιστεύω, χωρίς αμφιβολία, ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα του ασθενούς πάντοτε να ξέρει τι έχει και τι μέλλει γενέσθαι. Δυστυχώς η χρήση του διαδικτύου είναι σχετικά πολύ μικρή ακόμη εδώ στην Ελλάδα. Είναι θέμα γενικότερου μορφωτικού και πολιτιστικού προσδιορισμού του Έλληνα ώστε να προσαρμοστεί άνετα στα δεδομένα της παγκοσμιοποίησης του σήμερα. Θα πάρει χρόνο αλλά κι αυτό θα το καταφέρει ο... πολυμήχανος Έλληνας. Για όλους τους παραπάνω λόγους μια προσπάθεια εκ μέρους μου, πιστεύω, δεν μπορεί να πάει χαμένη. Η ταξινόμηση μάλιστα του βιβλίου σε επί μέρους κεφάλαια θα διευκολύνει τον αναγνώστη να προσφεύγει εύκολα σε περιοχές πιθανού αμεσότερου ενδιαφέροντός του.
Τιμή πώλησης: 17 €
Άτλας της Λαπαροσκοπικής Ουρολογικής Χειρουργικής
Αυτός ο νέος άτλας ελαχιστοποιεί τον χρόνο εκμάθησης και τελειοποιεί τις κλινικές δεξιότητές σας. Αριστοτεχνικά εικονογραφημένο και γραμμένο από αυθεντίες του τομέα, το βιβλίο θα σας περιγράψει όλες τις λαπαροσκοπικές ουρολογικές τεχνικές που θα εκτελέσετε. Το συνοδευτικό DVD με περιγραφικά βίντεο θα σας μεταφέρει μέσα στο χειρουργείο μαζί με τους ειδικούς! • Εκτελέστε τις νεότερες λαπαροσκοπικές τεχνικές, συμπεριλαμβανομένης της προστατεκτομής • της απλής και ριζικής νεφρεκτομής • της εκτομής πυελικού λεμφαδένα • της κυστεκτομής • της νεφροουρητηρεκτομής • και της ορχεοπηξίας. • Παρατηρήστε κάθε τεχνική από όλες τις διαστάσεις, με τη βοήθεια σχεδόν 100 έγχρωμων, ενδοεγχειρητικών φωτογραφιών. • Τελειοποιήστε την τεχνική σας με τη βοήθεια των έγχρωμων βίντεο του συνοδευτικού DVD. • Μάθετε εύκολα, με εικόνες που σχεδιάστηκαν βήμα-προς-βήμα από δεξιοτέχνη. Βοηθήστε τους ασθενείς σας να συνέλθουν πιο γρήγορα, να αισθανθούν λιγότερο πόνο και να επιστρέψουν στην εργασία τους συντομότερα με τη βοήθεια του Άτλαντα της λαπαροσκοπικής ουρολογικής χειρουργικής.
Τιμή πώλησης: 75 €
ABC στην Ουρολογία (2η έκδοση)
Τα ουρολογικά προβλήματα περικλείουν ένα ευρύ φάσμα τόσο δυσάρεστων όσο και απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων και ο αριθμός γενικών ιατρικών παρουσιάσεων αυξάνεται ραγδαία λόγω της αύξησης της ηλικίας του πληθυσμού. Αξιόπιστη και κατανοητή καθώς είναι αυτή η δεύτερη έκδοση του ABC στην Ουρολογία παρέχει έναν εις βάθος ενημερωμένο και ανανεωμένο για αυτήν την ειδικότητα οδηγό, που επισημαίνει τις πρόσφατες προόδους στον συγκεκριμένο τομέα. Καθώς επικεντρώνεται στη θεραπεία και τη διάγνωση των συχνότερων καταστάσεων, αποδίδεται έμφαση στη συλλογική φροντίδα, όπου οι ικανότητες της ομάδας πρωτογενούς φροντίδας χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με νοσοκομειακές αναφορές. Τα κεφάλαια περιλαμβάνουν: • Ουρολογική αξιολόγηση • Απόφραξη ουροδόχου κύστης • Ακράτεια ούρων • Ουρολογικά περιστατικά • Υπογονιμότητα και ανδρική σεξουαλική δυσλειτουργία • Αντιμετώπιση των λοιμώξεων στις ουροφόρες οδούς στους ενήλικες • Καρκίνος του προστάτη • Καρκίνος της ουροδόχου κύστης • Καρκίνος των νεφρών και των όρχεων • Νόσος λίθων στις ουροφόρες οδούς • Συχνά παιδιατρικά προβλήματα • Ουροποιογεννητικό τραύμα. Αυτό το συνοπτικό, άρτια εικονογραφημένο και ιδιαίτερα πρακτικό κείμενο θα αποτελέσει την τέλεια αναφορά τόσο για γενικούς ιατρούς και νοσηλευτές όσο και για ειδικευόμενους ιατρούς, καθώς περιέχονται νοσοκομειακές αναφορές.
Τιμή πώλησης: 20 €
HARRISON Νεφρολογία και Διαταραχές της Οξεοβασικής Ισορροπίας (1η έκδοση)
Νεφρολογία και Διαταραχές της Οξεοβασικής Ισορροπίας —με όλη την εγκυρότητα του HARRISON Βασισμένο στα κεφάλαια για τη νεφρολογία και διαταραχές της οξεοβασικής ισορροπίας που περιλαμβάνει η Εσωτερική Παθολογία του Harrison, 17η έκδοση, αυτό το περιεκτικό κλινικό βοήθημα προσφέρει τις νεότερες γνώσεις στον τομέα, ενισχυμένες με την επιστημονική εγκυρότητα και αξιοπιστία που χαρακτηρίζουν τις εκδόσεις του Harrison. Μέσα θα βρείτε την κάλυψη που εγγυάται η εμπειρία των διάσημων επιμελητών και συνεργατών, σχεδιασμένη με τρόπο που την καθιστά ιδανική για την αίθουσα διδασκαλίας, τον θάλαμο νοσοκομείου ή την προετοιμασία για εξετάσεις/πιστοποίηση. Προσφέρει • Πλήρη και ενημερωμένη κάλυψη των ιατρικών σημείων σχετικά με θέματα που αφορούν σε περιστατικά σχετιζόμενα με τους νεφρούς και σε ασθένειες, καθώς επίσης και στις διαταραχές της οξεοβασικής ισορροπίας και των ηλεκτρολυτών • Υψηλού επιπέδου ερωτήσεις και απαντήσεις αυτοαξιολόγησης για εξετάσεις και για επανάληψη από την Εσωτερική Παθολογία του Harrison, 17η έκδοση • Επικεντρωμένο στην επίδραση των επιστημονικών εξελίξεων, με μια μιατιά στο πώς η γενετική και η μοριακή βιολογία διαμορφώνουν το πεδίο • Νέες στρατηγικές αντιμετώπισης και διάγνωσης βασισμένες σε στοιχεία από πρόσφατες κλινικές μελέτες • Ολοκλήρωση της παθοφυσιολογίας με σημεία κλινικής αντιμετώπισης σε κάθε μία από τις αναφερθείσες νόσους • Χρήσιμο παράρτημα που υπογραμμίζει εργαστηριακές τιμές κλινικής σημασίας
Τιμή πώλησης: 75 €
Πρόληψη και Μέτρα Προστασίας από τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα
Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (Sexually Transmitted Diseases, STDs) αποτελούν μείζον πρόβλημα Δημόσιας Υγείας σε παγκόσμια κλίμακα. Κατέχουν μία από τις υψηλότερες θέσεις στους δείκτες νοσηρότητας και οι συνέπειές τους, όπως ο θάνατος, η στείρωση, η νεογνική νοσηρότητα, η ανάπτυξη καρκίνων ή η ευοδωτική επίδραση σε άλλες λοιμώξεις έχουν καταστροφικές επιπτώσεις σε εκατομμύρια ανθρώπων. Η εμφάνιση της HIV λοίμωξης και η ραγδαία επέκτασή της υπογράμμισαν με μεγαλύτερη ένταση την αναγκαιότητα ελέγχου των STDs. Η διαπίστωση της διευκόλυνσης της μόλυνσης από HIV τόσο από τα ελκωτικά, όσο και από τα φλεγμονώδη STDs, αποκάλυψε τη στενή συσχέτιση της HIV και των άλλων σεξουαλικώς μεταδιδομένων λοιμώξεων. Έτσι, η πρόληψη της διασποράς της HIV λοίμωξης και των άλλων STDs αποτελεί άμεση προτεραιότητα και επείγουσα ανάγκη της Δημόσιας Υγείας. Οι ευρείες διαφοροποιήσεις των οικονομικών, κοινωνικών, δημογραφικών και πολιτισμικών παραμέτρων, που αποτελούν υπόστρωμα διαμόρφωσης αντιλήψεων και συμπεριφοράς, καθορίζουν και τους άξονες διαμόρφωσης των στρατηγικών πρόληψης. Στο πλαίσιο αυτό, το ανδρικό προφυλακτικό αναδείχθηκε εξ αρχής ως το καταλληλότερο διαθέσιμο μέσον πρόληψης. Πολυάριθμες, ευρείες ενημερωτικές εκστρατείες και προγράμματα εστιάσθηκαν στην προβολή ασφαλέστερων προτύπων σεξουαλικής συμπεριφοράς και, κατά μείζονα λόγο, στην προώθηση της χρήσης του ανδρικού προφυλακτικού. Τα αποτελέσματα των προσπαθειών δικαιολογούν συγκρατημένη μόνον αισιοδοξία. Η επιμονή και προσήλωση στους στόχους, η διεύρυνση των προγραμμάτων παρέμβασης και ο εμπλουτισμός των μεθόδων προσέγγισης διαφορετικών πληθυσμών και ομάδων-στόχων θεωρούνται απαραίτητες προϋποθέσεις για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων στην πρόληψη των STDs.
Τιμή πώλησης: 15 €