Ημερολόγιο: Το ταξίδι των γονιών : ΜΕΝΝ: Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών
Το Ημερολόγιο της ΜΕΝΝ δημιουργήθηκε για να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τη ΜΕΝΝ, να καταγράψετε τα γεγονότα και τα επιτεύγματα του μωρού σας στη ΜΕΝΝ, να γιορτάσετε και να προετοιμαστείτε για την ημέρα που θα πάρετε το μωρό σας στο σπίτι.
Τιμή πώλησης: 14 €
Φροντίζοντας το παιδί μου (2η έκδοση)
Το βιβλίο 'Φροντίζοντας το παιδί μου' σας δίνει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να πάρετε την καλύτερη απόφαση σχετικά με την υγεία του παιδιού σας, γρήγορα και με σιγουριά.
Τιμή πώλησης: 14 €
Εγχειρίδιο Παιδικής Διατροφής (5η έκδοση)
Το Εγχειρίδιο Παιδικής διατροφής αποτελεί έναν πλήρη, πολυσέλιδο και εμπεριστατωμένο οδηγό σχετικά με τη διατροφή των παιδιών από τη γέννησή τους, την εφηβεία, μέχρι και την ενηλικίωσή τους.
Τιμή πώλησης: 55 €
Αξιολόγηση της Κινητικής Εξέλιξης του Αναπτυσσόμενου Βρέφους
Ένας από τους σπουδαιότερους δείκτες της υγείας των παιδιών είναι η κινητική τους ανάπτυξη κατά τη βρεφική ηλικία. Η κλίμακα Alberta Infant Motor Scale (AIMS), που παρουσιάζεται στην ελληνική έκδοση αυτού του βιβλίου, είναι μια από τις πιο έγκυρες και αξιόπιστες κλίμακες αξιολόγησης της βρεφικής κινητικής ανάπτυξης, από τη γέννηση έως το στάδιο της ανεξάρτητης βάδισης. Το βιβλίο περιέχει θεωρητικές γνώσεις αναφορικά με την κινητική ανάπτυξη των βρεφών, τη δημιουργία της κλίμακας AIMS και τη σύγκρισή της με άλλες κλίμακες κινητικής αξιολόγησης. Πλαισιώνεται από εικόνες και γραφήματα, ώστε να κατανοηθεί πλήρως ο τρόπος πρακτικής εφαρμογής της στα εξεταζόμενα βρέφη. Στην ελληνική έκδοση έχει προστεθεί ένα επιπλέον κεφάλαιο σχετικά με τη στάθμιση της κλίμακας AIMS στον ελληνικό πληθυσμό τελειόμηνων και πρόωρων βρεφών. Είναι ένας απαραίτητος οδηγός για φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, παιδίατρους, νεογνολόγους, παιδονευρολόγους, αλλά και για κάθε επαγγελματία υγείας που έχει γνώσεις σχετικά με τη βρεφική κινητική ανάπτυξη.
Τιμή πώλησης: 40 €
Παιδιατρική Δερματολογία (4η έκδοση)
Αξιοποιήστε τον έγχρωμο διαγνωστικό οδηγό! Αυτό το διαγνωστικό εγχειρίδιο είναι ιδανικό για την αποτελεσματική αξιολόγηση και αντιμετώπιση όλων των παιδιατρικών δερματικών νοσημάτων που απαντώνται στην κλινική πράξη. Πάνω από 900 έγχρωμες εικόνες υψηλής ποιότητας –200 καινούργιες σε αυτήν την έκδοση– βοηθούν στην ερμηνεία ενός ευρέος φάσματος κλινικών εκδηλώσεων για κάθε νόσημα στα νεογνά, στα παιδιά και στους εφήβους. • Ταχεία διαγνωστική βεβαιότητα με τη βοήθεια επικαιροποιημένων διαγνωστικών αλγορίθμων, όπως επίσης και αναλύσεων σχετικά με την κλινική και ανατομική μορφολογία. • Αναγνώριση νέως παραλλαγών με διευρυμένη και αναθεωρημένη κάλυψη των βρεφικών αιμαγγειωμάτων, αγγειακών δυσπλασιών, οξέων και χρόνιων νόσων μοσχεύματος έναντι ξενιστή και μελαγχρωματικών αλλοιώσεων. • Περισσότερες διαγνωστικές πληροφορίες από ευρήματα τριχών και ονύχων, όπως επίσης και βλάβες της στοματικής κοιλότητας και τις επιπτώσεις τους στην τοπική φροντίδα και στη συστηματική νόσο. • Άμεση εύρεση και εφαρμογή πληροφοριών χάρη στην εύχρηστη μορφή του.
Τιμή πώλησης: 67 €
Παιδοδερματολογία (2η έκδοση)
Η διάγνωση των δερματικών νόσων στα παιδιά παρουσιάζει αρκετές ιδιαιτερότητες τόσο λόγω της δυσκολίας λήψης ιστορικού και συμπτωματολογίας όσο και λόγω της εσφαλμένης συχνά αξιολόγησης των συμπτωμάτων από τους γονείς. Παράλληλα, ορισμένες παθήσεις του δέρματος απαντώνται μόνο στην παιδική ηλικία ή έχουν διαφορετική κλινική εικόνα και εξέλιξη από αυτή των ενηλίκων.
Τιμή πώλησης: 85 €
Αναζωογόνηση & Ηρεμία για Μωρά και Μητέρες: Ο φυσικός τρόπος φροντίδας για εσάς και το μωρό σας
Ικανοποίηση για εσάς και το µωρό σας • Περιλαμβάνει εικονογραφημένο, βήμα προς βήμα, οδηγό για βρεφικό μασάζ. • Βελτιώνει τις πιθανότητες για έναν καλό ύπνο στη διάρκεια της νύχτας! Ο ερχομός του νέου μωρού φέρνει μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό. Ωστόσο, μπορεί επίσης να προκαλέσει άγχος και σύγχυση ως προς τη φροντίδα του μικρού σας θησαυρού. Στο βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας, η ολιστική θεραπεύτρια και μητέρα τριών παιδιών Samantha Quinn αποκαλύπτει φυσικές τεχνικές καθησυχασμού, προκειμένου να εξασφαλίσετε ότι το μωρό σας κάνει μια ήπια μετάβαση από τη μήτρα της μητέρας στην κούνια. Ανακαλύψτε πώς να αναγνωρίζετε τους ήχους του μωρού σας και να διαβάζετε τη γλώσσα του σώματος, ώστε να μπορείτε να ανταποκριθείτε σωστά, και πώς να βελτιώσετε τα μοτίβα του ύπνου του μωρού σας. Επίσης, θα βρείτε συμβουλές σχετικά με τα οφέλη του βρεφικού μασάζ μαζί με οδηγίες για τη βήμα προς βήμα τεχνική – οδηγίες-κλειδιά για την ηρέμηση των μωρών. Παράλληλα, υπάρχουν οδηγίες για φυσικές και ολιστικές θεραπείες για τη μητέρα και το μωρό, προκειμένου να προσφέρουν ανακούφιση σε συχνές ασθένειες, εξασφαλίζοντας ότι και οι δύο θα έχετε ηρεμία, υγεία και ευτυχία.
Τιμή πώλησης: 12 €
Ανάπτυξη στην Παιδική Ηλικία (11η έκδοση)
Όπως παραδέχονται όλοι, η Ανάπτυξη του Παιδιού είναι το πιο ακριβές και ενημερωμένο σύγγραμμα στον τομέα του και εκατοντάδες χιλιάδες σπουδαστές έχουν χρησιμοποιήσει τις προηγούμενες δέκα εκδόσεις του. Το δοκιμασμένο στην πράξη σύστημα διδασκαλίας Santrock, με την προσιτή παρουσίαση και τις πολλές εφαρμογές, βοηθά την πλήρη κατανόηση του περιεχομένου. Η πλήρως ανανεωμένη 11η έκδοση περιέχει εκατοντάδες προσθήκες. “Το ύφος (του Santrock) είναι αυστηρά διδακτικό και δημοφιλές στους σπουδαστές. Είναι το κείμενο εκείνο που ο σπουδαστής αρέσκεται πραγματικά να το διαβάζει· αυτή η ποιότητα δεν είναι συνηθισμένη και δεν πρέπει να υποτιμάται.” —Bill Curry, Wesleyan College “Το βιβλίο του Santrock είναι εξαιρετικό. Ο συγγραφέας επέτυχε να συνδυάσει ένα εγχειρίδιο που διαβάζεται εύκολα, με εύληπτο περιεχόμενο και εφαρμογές, και την ευαισθησία στις πολιτισμικές επιρροές επάνω στην ανάπτυξη.” —Winnie Mucherah, Ball State University
Τιμή πώλησης: 98 €
Η Παιδιατρική με μια Ματιά (1η έκδοση)
Η παιδιατρική με μια ματιά ακολουθώντας τη μορφή της εύκολης προς χρήση σειράς “Με μια ματιά”, κάθε διπλή σελίδα περιέχει ένα διάγραμμα, που συνοψίζει τις κύριες διαφορικές διαγνώσεις για κάθε εμφανιζόμενο σύμπτωμα, παράλληλα με το κείμενο που καλύπτει τις πιο σημαντικές παθήσεις και τον τρόπο αντιμετώπισής τους. Για κάθε σύμπτωμα, παρέχονται λεπτομέρειες για το σχετικό ιατρικό ιστορικό και τις εξετάσεις που πρέπει να αναζητά κανείς κατά τη διάρκεια της επίσκεψης. Το βιβλίο αποτελείται από εννέα μέρη, τα οποία καλύπτουν όλο το εύρος της παιδιατρικής. Υπάρχουν διάφορα μέρη για την ανάπτυξη, τα κοινά συμπτώματα, τις οξείες παθήσεις, τα επείγοντα περιστατικά, το νεογέννητο νεογνό, τις χρόνιες ασθένειες και αναπηρίες. Ξεχωριστά κεφάλαια εξετάζουν επίσης την αξιολόγηση του παιδιού, την παρακολούθηση της υγείας του, το παιδί στο σχολείο καθώς και κοινωνικά και οικογενειακά θέματα. H Παιδιατρική με Μια Ματιά ανταποκρίνεται στο πρόγραμμα μελέτης και χρόνου των σπουδαστών της ιατρικής, ειδικευόμενων ιατρών και γενικών ιατρών. Είναι ιδανική ως κύριο ή συμπληρωματικό σύγγραμμα για τις προφορικές παραδόσεις και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την προετοιμασία των εξετάσεων. Οι σπουδαστές της νοσηλευτικής, οι φυσιοθεραπευτές ,επίσης, θα βρουν αυτό το βιβλίο ανεκτίμητης αξίας.
Τιμή πώλησης: 32 €
Εγχειρίδιο Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών
Τρίτη έκδοση του Εγχειριδίου Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, πλήρως ανανεωμένη και ενημερωμένη για να δώσει στον κλινικό έναν απαραίτητο οδηγό αναφοράς για μεθόδους και για τον τρόπο προσέγγισης της περίθαλψης των νεογνών. Το βιβλίο διαιρείται σε τρία τμήματα: ιατρική Περίθαλψη, Τεχνικές και Μέθοδοι, και Συνταγολόγιο, τα οποία έχουν ενημερωθεί με τα τελευταία στοιχεία. Τρία εντελώς νέα κεφάλαια, σελίδες νέου σχήματος και κείμενο δύο χρωμάτων καθιστούν τον οδηγό πιο εύχρηστο και πιο απαραίτητο σ' όσους εμπλέκονται στην εντατική νοσηλεία νεογνών. Χαρακτηριστικά: τρία εντελώς νέα κεφάλαια που καλύπτουν διαγνωστικούς ελέγχους των γονέων, δοκιμασίες για γενετικές και μεταβολικές νόσους και εξωγενείς επιφανειοδραστικούς παράγοντες στο σύνδρομο αναπνευστικής δυσχέρειας· πλήρως ανανεωμένο και ενημερωμένο συνταγολόγιο- καλύτερη οργάνωση του κειμένου για να γίνει πιο εύχρηστο· νέο σχήμα σελίδων με διχρωμία
Τιμή πώλησης: 25 €