Εργαστηριακή Διερεύνηση των Νόσων (2η έκδοση)
Στην καθηµερινή πρακτική ο ιατρός πρέπει µεταξύ άλλων να θυµάται, για κάθε νόσο που υποψιάζεται, τις αναγκαίες εργαστηριακές και παρακλινικές εξετάσεις που θα συµβάλουν στη διαγνωστική του προσπάθεια, οι οποίες επιπλέον αυξάνονται ή τροποποιούνται συνεχώς. Το παρόν εγκόλπιο περιλαµβάνει κατά σειρά χρησιµότητας τις εξετάσεις που χρειάζονται και την εκτροπή τους από τις φυσιολογικές τιµές. Συµπληρώνει µια τριλογία από τον ίδιο συγγραφέα, στις εκδόσεις ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ A.E., µαζί µε τη Διαγνωστική (Ο δρόµος προς τη Διάγνωση, 2011) και τη Θεραπευτική εσωτερικών νόσων (10η έκδοση, 2017). Διευκολύνεται έτσι ο ιατρός, έχοντας στη διάθεσή του τρία βοηθήµατα αναφοράς, στη σύγχρονη, καθηµερινή άσκηση της Ιατρικής.
Τιμή πώλησης: 8 €
HARRISON Εσωτερική Παθολογία (19η έκδοση) 2ος ΤΟΜΟΣ
Η πιο έμπιστη πηγή για την Ιατρική σε τρεις εύχρηστους τόμους με διευρυμένο DVD πολυμέσων το οποίο περιλαμβάνει 137 διαδικτυακά κεφάλαια και περισσότερα από 150 βίντεο. Αφιερωμένο στη μάθηση. Αφιερωμένο στην άσκηση της Ιατρικής. Σχεδιασμένη για εύκολη πρόσβαση στις πληροφορίες και άμεση κλινική εφαρμογή, η 19η έκδοση παρουσιάζει το ασύγκριτο περιεχόμενο σε τρεις τόμους για διευκόλυνση της χρήσης, διατηρώντας την αναγνωρισμένη ισορροπία του Harrison ανάμεσα στην παθοφυσιολογία, στα κύρια σημεία και στις εκδηλώσεις της νόσου, καθώς και στην καλύτερη δυνατή προσέγγιση και αντιμετώπιση του ασθενούς.Το Harrison παρέχει πλήρη κάλυψη της διαφορικής διάγνωσης, της παθογένεσης της νόσου, των πιο πρόσφατων αποτελεσμάτων των κλινικών δοκιμών, των σύγχρονων μεθόδων διάγνωσης και απεικόνισης, περιεκτικές περιλήψεις των κατευθυντήριων οδηγιών πρακτικής άσκησης βασισμένης σε τεκμήρια, και τις πιο προηγμένες θεραπευτικές μεθόδους.ΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ, Η 19η ΕΚΔΟΣΗ ΠΕΡΙΕΧΕΙ:  Κρίσιμες ενημερώσεις σχετικά με συνήθεις και δύσκολες παθήσεις: Μεταξύ των οποίων: ηπατίτιδα C, ηπατίτιδα, παθήσεις της στεφανιαίας αρτηρίας, νόσος από τον ιό Ebola, πολλαπλή σκλήρυνση, διαβήτης, υπέρταση, εν τω βάθει φλεβοθρόμβωση και πνευμονική εμβολή, οξεία και χρόνια νεφροπάθεια, φλεγμονώδης νόσος του εντέρου, διαταραχές λιποπρωτεϊνών, HIV και AIDS, και πολλές ακόμη. Βελτιωμένη εικονογράφηση: Ακόμη περισσότεροι από τους γνωστούς κλινικούς αλγόριθμους του Harrison, ακτινολογικά παραδείγματα εκατοντάδων παθήσεων, πλήρως έγχρωμες κλινικές εικόνες παθολογοανατομίας, σχέδια και εικονογραφήσεις, και ουσιαστικοί πίνακες και περιληπτικά πλαίσια. Νέο και συμπληρωμένο περιεχόμενο σημαντικών κλινικών θεμάτων: Νέα κεφάλαια σχετικά με την υγεία του ανδρός, την κόπωση, τις λοιμώξεις σε επιστρέφοντες βετεράνους πολέμου, και άλλα θέματα που διαμορφώνουν το πεδίο της ιατρικής.
Τιμή πώλησης: 95 €
ABC στις Παθήσεις του Μαστού (4η έκδοση)
Οι παθήσεις του μαστού είναι συνήθεις και συχνά απαντώμενες καταστάσεις που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες υγείας στην πρωτοβάθμια περίθαλψη. Ενώ η συχνότητα εμφάνισης του καρκίνου του μαστού αυξάνεται, η έγκαιρη ανίχνευση και οι βελτιωμένες θεραπείες βοηθούν στη μείωση της θνησιμότητας λόγω καρκίνου του μαστού. Το ABC στις Παθήσεις του Μαστού παρέχει ολοκληρωμένη καθοδήγηση για την αξιολόγηση των συμπτωμάτων, τον τρόπο αντιμετώπισης όλων των συνήθων παθήσεων του μαστού και κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την παραπομπή. Καλύπτει τα συγγενή προβλήματα, τις λοιμώξεις του μαστού και τη μασταλγία, πριν από την αναφορά στην επιδημιολογία, στην πρόληψη στον προληπτικό έλεγχο και στη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Περιγράφει τις επιλογές θεραπείας και αντιμετώπισης για τον καρκίνο του μαστού εντός διαφορετικών ομάδων και περιλαμβάνει νέα κεφάλαια για τη γενετική, την πρόληψη, την αντιμετώπιση γυναικών υψηλού κινδύνου και τις ψυχολογικές πτυχές των παθήσεων του μαστού. Η επιμέλεια και η γραφή του πραγματοποιήθηκαν από διεθνούς φήμης εμπειρογνώμονες στον τομέα, με πλήρη έγχρωμη εικονογράφηση. Η τέταρτη αυτή έκδοση παραμένει ένας πρακτικός οδηγός για τους ιατρούς γενικής ιατρικής, τους οικογενειακούς ιατρούς, τους νοσηλευτές γενικής ιατρικής και τους εξειδικευμένους νοσηλευτές για τη φροντίδα του μαστού, καθώς και για χειρουργούς και ογκολόγους, τόσο ειδικευόμενους όσο και προσφάτως ειδικευμένους, και για φοιτητές της ιατρικής.
Τιμή πώλησης: 32 €
Davidson Βασικές Έννοιες της Ιατρικής (2η έκδοση)
Για περισσότερο από μισό αιώνα, το σύγγραμμα Davidson: Αρχές και Κλινική Πράξη της Ιατρικής Παθολογίας ενημερώνει και μορφώνει φοιτητές, ιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας ανά τον κόσμο, παρέχοντας μια περιεκτική καταγραφή της πρακτικής της ιατρικής. Το εγχειρίδιο Davidson: Βασικές Έννοιες της ιατρικής παθολογίας σάς παρέχει το βασικό περιεχόμενο του κύριου συγγράμματος σε σύμπτυξη, ένα ανεκτίμητο εργαλείο όταν θα βρίσκεστε εν κινήσει
Τιμή πώλησης: 47 €
HARRISON Εσωτερική Παθολογία (19η έκδοση) 1ος ΤΟΜΟΣ
Αφιερωμένο στη μάθηση. Αφιερωμένο στην άσκηση της Ιατρικής. Σχεδιασμένη για εύκολη πρόσβαση στις πληροφορίες και άμεση κλινική εφαρμογή, η 19η έκδοση παρουσιάζει το ασύγκριτο περιεχόμενο σε τρεις τόμους για διευκόλυνση της χρήσης, διατηρώντας την αναγνωρισμένη ισορροπία του Harrison ανάμεσα στην παθοφυσιολογία, στα κύρια σημεία και στις εκδηλώσεις της νόσου, καθώς και στην καλύτερη δυνατή προσέγγιση και αντιμετώπιση του ασθενούς.
Τιμή πώλησης: 85 €
Αναζητώντας τη διάγνωση
Πώς σκέφτεται κανείς για να φθάσει στη σωστή διάγνωση; Στο ερώτημα αυτό δεν θα βρει κανείς εύκολα απαντήσεις στα συμβατικά συγγράμματα.
Τιμή πώλησης: 20 €
ABC των Αρτηριακών και Φλεβικών Παθήσεων
Το ABC των Αρτηριακών και Φλεβικών Παθήσεων παρέχει μια δομημένη, πρακτική προσέγγιση στην κλινική αξιολόγηση, τη διερεύνηση και την αντιμετώπιση των συνηθέστερων αρτηριακών και φλεβικών παθήσεων.
Τιμή πώλησης: 33 €
Robbins and Cotran Άτλας Παθολογικής Ανατομικής (3η έκδοση)
Σχεδιασμένος για να συμπληρώσει την 9η έκδοση της Βασικής Παθολογονανατομίας του Robbins, ο έγχρωμος αυτός άτλαντας παρέχει περισσότερες από 1.500 εικόνες οι οποίες αναπαριστούν παραστατικά τα συνηθέστερα νοσήματα που εξετάζονται στα μαθήματα παθολογοανατομίας και στις εξεταστικές. Αποτελεί μια άμεση οπτική πηγή ή ανασκόπηση για φοιτητές και επαγγελματίες εξίσου.
Τιμή πώλησης: 65 €
Ασφάλεια και Αποτελεσματικότητα στη Διάγνωση και Θεραπεία: Εργαλείο για όλες τις ιατρικές ειδικότητες
Οι συγγραφείς έχουν διαπιστώσει ότι συχνά λάθη στη διάγνωση και η έλλειψη αποτελέσματος στη θεραπεία δεν οφείλονται στην απουσία εξειδικευμένων γνώσεων του ιατρού, αλλά στην έλλειψη ενός πλαισίου αρχών εξάσκησης της ιατρικής και ενός πλαισίου απλών γνώ­σεων γενικής εφαρμογής, ανεξαρτήτως ειδικότητας και συγκεκριμένης πάθησης, καθώς και στην έλλειψη συνεργασίας ιατρού-φαρμακοποιού και λοιπών επαγγελματιών υγείας. Οι συγγραφείς πιστεύουν ότι με την πρόταση ενός πλαισίου επιλεγμένων ιατρικών γνώσεων και μεθοδολογίας εφαρμογής χρήσιμου για όλες τις ειδικότητες θα συμβάλλουν στην αύξηση των πιθανοτήτων μιας ορθής διάγνωσης και αποτελεσματικής θεραπείας και θα βοηθήσουν στην απαραίτητη συνεργασία του ιατρού με τον φαρμακοποιό, αλλά και με τους άλλους επαγγελματίες υγείας στη φροντίδα της υγείας του πληθυσμού.
Τιμή πώλησης: 37 €
ABC για την Ενδοοικογενειακή και Σεξουαλική Βία
To ABC για την Ενδοοικογενειακή και Σεξουαλική Βία είναι ένας πρακτικός οδηγός για όλους τους επαγγελματίες υγείας που περιθάλπουν κακοποιημένα άτομα (είτε συνειδητά είτε όχι), και που επιθυμούν να μάθουν περισσότερα ώστε να βοηθήσουν τους ασθενείς τους. Χρησιμοποιεί μια θετική και πρακτική προσέγγιση, δίνοντας έμφαση στις απλές δεξιότητες λήψης ιστορικού και στις κλινικές «συμβουλές» και «παγίδες», ώστε να απομυθοποιηθεί αυτό που συχνά θεωρείται ως ευαίσθητο ή δύσκολο θέμα.
Τιμή πώλησης: 32 €
ABC στην Κεφαλαλγία (1η έκδοση)
Με τις ποικίλες εκδηλώσεις της, η κεφαλαλγία αποτελεί ένα από τα πιο συχνά συμπτώματα που αντιμετωπίζουν οι οικογενειακοί ιατροί. Η δυσκολία έγκειται στην διάγνωση του αιτίου της κεφαλαλγίας ώστε να χορηγηθεί η ενδεικνυόμενη θεραπεία ή να παραπεμφθεί ο ασθενής σε ειδικό ιατρείο εφόσον αυτή είναι η συνιστώμενη ενέργεια. Το ABC στην Κεφαλαλγία συμβάλλει στην αντιμετώπιση αυτού του διλήμματος και καθοδηγεί τον επαγγελματία της υγείας στην αναζήτηση της πιθανής αιτιολογίας των συμπτωμάτων. Με βάση πραγματικά ιστορικά περιπτώσεων, κάθε κεφάλαιο καθοδηγεί τον αναγνώστη από τα συμπτώματα ως την διάγνωση και την αντιμετώπιση. Αυτό το νέο ABC περιέχει άφθονες εικόνες και πληροφορίες και αποτελεί μία πρακτική πηγή γνώσεων. Παρέχοντας συνδέσεις προς περαιτέρω πληροφορίες και πηγές, είναι ένα πολύτιμο κείμενο για τους επαγγελματίες υγείας σε όλα τα επίπεδα πρακτικής άσκησης και εκπαίδευσης.
Τιμή πώλησης: 24 €
Θεραπευτική Εσωτερικών Νόσων (10η Έκδοση)
“... Αλλ’ ουδέ γνώσιν είναι φάναι εικός, ω Κρατύλε, ει μεταπίπτει πάντα χρήματα και μηδέν μένει.” (Πλάτωνος, Κρατύλος, 440α)
Τιμή πώλησης: 85 €
Davidson Γενικές Αρχές και Κλινική Πράξη της Ιατρικής Παθολογίας (22η έκδοση)
Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια φοιτητές Ιατρικής, ιατροί και άλλοι επαγγελματίες υγείας ανά τον κόσμο απέκτησαν ένα αντίτυπο του Davidson Γενικές Αρχές και Κλινική Πράξη της Ιατρικής από τότε που εκδόθηκε για πρώτη φορά. Οι σημερινοί αναγνώστες ανατρέχουν στο Davidson προκειμένου να βρουν ενημερωμένες και λεπτομερείς περιγραφές της σύγχρονης κλινικής πρακτικής, οι οποίες παρουσιάζονται σε μια περιεκτική και εύληπτη μορφή, που συνοδεύεται και από μια εξαιρετικά προσεγμένη και πλούσια εικονογράφηση. Το βιβλίο του Davidson παρέχει όλες τις γνώσεις που είναι απαραίτητες για την άσκηση της Ιατρικής, επεξηγώντας τις εντός του πλαισίου των υποκείμενων αρχών, της βασικής επιστήμης και των στοιχείων που έχει κομίσει η έρευνα, και δείχνει το πώς πρέπει να εφαρμοστούν αυτές οι γνώσεις για την αντιμετώπιση των ασθενών. Βασικά χαρακτηριστικά της 22ης έκδοσης • Στο πρώτο μέρος του βιβλίου περιγράφονται οι υποκείμενες αρχές της Ιατρικής, ενώ η λεπτομερής άσκηση της Ιατρικής στα πλαίσια κάθε υποειδικότητας περιγράφεται σε επόμενα κεφάλαια που βασίζονται στην έκθεση κατά συστήματα. • Κλινική εξέταση: Αυτές οι ενότητες επισκοπούν τα σημεία-κλειδιά για κάθε σύστημα. • Προβλήματα κατά την παρουσίαση: αυτές οι ενότητες δίνουν έναν ξεκάθαρο δρόμο για την εκτίμηση και την αντιμετώπιση των ασθενών που παρουσιάζονται με τις πιο συνήθεις ενοχλήσεις σε κάθε υποειδικότητα. • Πρακτική άσκηση: αυτές οι ενότητες δίνουν με τρόπο περιληπτικό τις πρακτικές δεξιότητες που πρέπει να αποκτήσουν οι φοιτητές και οι νέοι ιατροί. •  Ιατρική βασισμένη σε στοιχεία: σε αυτά τα πλαίσια υπογραμμίζονται τα συμπεράσματα από μεγάλες κλινικές δοκιμές. • Επείγοντα περιστατικά: σε αυτά τα πλαίσια υπογραμμίζονται οι βασικές γνώσεις που είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση των οξέως πασχόντων ασθενών. • Γήρανση, εγκυμοσύνη και εφηβεία: σε αυτά τα πλαίσια υπογραμμίζονται οι διαφορές στην άσκηση της ιατρικής κατά τη διάρκεια αυτών των βασικών σταδίων στη ζωή του ασθενούς, και αποτυπώνονται οι συνδετικοί κ
Τιμή πώλησης: 127 €
Εγχειρίδιο Ιατρικής Φυσιολογίας (13η έκδοση)
Συνοδό εγχειρίδιο της Ιατρικής Φυσιολογίας των Guyton και Hall, 13η έκδοση Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεστε από το σημαντικότερο σύγγραμμα φυσιολογίας, κατευθείαν στην τσέπη σας! Το Συνοδό Εγχειρίδιο Ιατρικής Φυσιολογίας των Guyton και Hall, αντανακλά τη δομή και το περιεχόμενο του εκτενέστερου κειμένου, βοηθώντας σας να ανακαλέσετε και να αναθεωρήσετε με ευκολία τις πιο ουσιαστικές και απαραίτητες έννοιες της φυσιολογίας. - Χάρη στο περιεκτικό και ευανάγνωστο κείμενο, είναι εύκολη η κατανόηση των πιο σημαντικών πληροφοριών. - Νέα επιστήμη από τη 13η έκδοση σάς βοηθά να παραμείνετε ενήμεροι. - Το μέγεθος τσέπης επιτρέπει την άμεση πρόσβαση για έγκαιρη ενημέρωση.
Τιμή πώλησης: 65 €
Ιατρική Φυσιολογία (Guyton and Hall) 13η έκδοση
Η 13η έκδοση της Ιατρικής Φυσιολογίας των Guyton and Hall συνεχίζει τη μακρά παράδοση ως το πιο δημοφιλές σύγγραμμα φυσιολογίας σε παγκόσμια κλίμακα. Σε αντίθεση με άλλα συγγράμματα του κλάδου, ο εν λόγω οδηγός διατυπώνει πολύπλοκες έννοιες σε γλώσσα εύκολη και κατανοητή.
Τιμή πώλησης: 105 €
Τροπικά Νοσήματα (4η έκδοση)
Η τέταρτη έκδοση του εγχειριδίου Τροπικά Νοσήματα αποτελεί το απόλυτο βοήθημα για τα ιατρικά ζητήματα που απαντώνται σε τροπικές περιοχές και σε περιβάλλοντα χαμηλών πόρων. Το βιβλίο είναι περιεκτικό και συνοπτικό και αποτελεί έναν φορητό οδηγό που διασφαλίζει ότι θα έχετε πάνω σας άμεσα τις απαραίτητες πληροφορίες. Πλήρως αναθεωρημένη και επικαιροποιημένη, η τέταρτη έκδοση περιλαμβάνει νέα κεφάλαια σχετικά με τις ανθρωπιστικές κρίσεις, τα μαιευτικά επείγοντα, τις νοσοκομειακές λοιμώξεις και την αντίσταση των αντιβιοτικών. Οι ενότητες που αφορούν στα παιδιατρικά νοσήματα επεκτάθηκαν και ανανεώθηκαν και συμπληρώθηκαν όλες οι παραπομπές σε διαδικτυακές ιστοσελίδες. Χάρη στη σαφή και εύχρηστη μορφή του, γραμμένο και αναθεωρημένο από μια διεθνή ομάδα κλινικών ειδικών, το εγχειρίδιο αποτελεί ένα απαραίτητο βοήθημα σε διεθνές επίπεδο.
Τιμή πώλησης: 55 €
Lippincott Φυσιολογία (1η έκδοση)
Το βιβλίο Lippincott: Φυσιολογία φέρνει τη φυσιολογία στο επίκεντρο. Είναι ένα καινούργιο βιβλίο της σειράς LIR, το οποίο αναφέρεται στο ποιοι είμαστε, πώς ζούμε και τελικώς, πώς αποβιώνουμε. Αρχικά προσδιορίζει τη λειτουργία των οργάνων και μετά εστιάζει στο πως έχουν σχεδιαστεί τα κύτταρα και οι ιστοί ώστε να εκπληρώσουν αυτή τη λειτουργία. Το βιβλίο εστιάζει σε αυτήν την κατεύθυνση όσο κανένα άλλο βιβλίο μέχρι τώρα. Κάθε στοιχείο έχει προσαρμοστεί για να διευκολυνθεί η χρήση και η γρήγορη κατανόηση του περιεχομένου. Τα γραφικά, οι κλινικές Εφαρμογές, και οι Ερωτήσεις Ανασκόπησης της κάθε Ενότητας διδάσκουν και ενισχύουν τις βασικές έννοιες της φυσιολογίας –ιδανικό για διδασκαλία και την προετοιμασία για εξετάσεις/επιτροπές ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: • Περισσότερες από 600 έγχρωμες εικόνες με σημειώσεις, το χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης σειράς βιβλίων, επιμελώς και σκωπτικά (παρατηρείστε τα αστεία!) καθοδηγούν σταδιακά τους αναγνώστες στις σύνθετες διεργασίες. • Οι επισκοπήσεις και οι περιλήψεις των κεφαλαίων θέτουν στόχους για την κατανόηση και δίνουν έμφαση στις βασικές αρχές κάθε κεφαλαίου. • Τα πλαίσια των Κλινικών Εφαρμογών καθώς και οι κλινικές εικόνες παρακινούν τους αναγνώστες να εφαρμόσουν τη γνώση τους, από την θεωρία στη πράξη. • Τα πλαίσια με τα παραδείγματα στα περιθώρια και τα πλαίσια κειμένου τονίζουν αξιοσημείωτες λεπτομέρειες και διατηρούν τη φυσιολογία στο περιβάλλουν του πραγματικού κόσμου. • Τα συνεπή περιγράμματα καθιστούν τις σημαντικές πληροφορίες προσβάσιμες και κατανοητές. • Οι παραπομπές και οι σύνδεσμοι πληροφοριών συμβαδίζουν με τις επικεφαλίδες της σελίδας για να επιταχύνουν την εύρεση της τοποθεσίας και αποτελούν θέματα σε και σε άλλα βιβλία της σειράς LIR για μια διεπιστημονική κατανόηση των βασικών εννοιών. • Οι κριτικές ερωτήσεις δοκιμάζουν την κατανόηση θεμελιωδών εννοιών καθώς και την ικανότητα εξαγωγής συσχετίσεων μεταξύ των πολλαπλών συστημάτων οργάνων.
Τιμή πώλησης: 77 €