Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση: 210 2855183 / 210 2815902

Περιβαλλοντολογία - Οικολογία : Περιβαλλοντική Επιστήμη: Προς ένα βιώσιμο Mέλλον (11η έκδοση)

Slider Homepage

Επιστημονικές Εκδόσεις Παρισιάνου


ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

Δείτε τον ηλεκτρονικό μας κατάλογο.

Περιβαλλοντική Επιστήμη: Προς ένα βιώσιμο Mέλλον (11η έκδοση)

Εκδότης:
ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ Α.Ε.
Συγγραφέας:
RICHARD T. WRIGHT, DOROTHY F. BOORSE
Επιμέλεια:
Θ. Πετανίδου, Σ. Ριζοπούλου
ISBN:
978-960-394-906-0
Διαστάσεις:
21x28
Σελίδες:
769
Έτος έκδοσης:
2013
Τιμή πώλησης 115 €
  • 0 Review

Περιγραφή

Διανύουμε ήδη τη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα• όλα δείχνουν πως έχει ανατείλει μια εποχή κατά την οποία η ανθρωπότητα καλείται να απαντήσει σε νέες και σοβαρότατες προκλήσεις• προκλήσεις που εγείρονται, σε πολύ μεγάλο βαθμό, από την ίδια τη δραστηριότητα του ανθρώπου πάνω στον πλανήτη.
Ο υπερπληθυσμός, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η ρύπανση των υδάτων και της ατμόσφαιρας, οι μαζικές αποδασώσεις, η ξηρασία, η φτώχεια και οι ασθένειες που εξακολουθούν να μαστίζουν το μεγαλύτερο μέρος του ανθρώπινου πληθυσμού, οι νέες και ταχέως αναδυόμενες οικονομίες με τις διαρκώς αυξανόμενες ενεργειακές τους ανάγκες, οι πολεμικές συρράξεις και ο πολύ ορατός κίνδυνος της σιτοδείας είναι μερικές μόνον από αυτές.
Το ανά χείρας βιβλίο εξετάζει τον πλανήτη ως οικοσύστημα και τη θέση του σύγχρονου ανθρώπου μέσα στο περιβάλλον αυτό. Μέσα από την έρευνα και τη γνώση ο άνθρωπος καλείται να συνειδητοποιήσει ότι η μέριμνα για το μέλλον του συνεπάγεται κατ' ανάγκην και τη μέριμνα για το μέλλον του πλανήτη. Το ζητούμενο είναι μια βιώσιμη ανάπτυξη, δηλαδή μια ανάπτυξη που θα εξυπηρετεί τις ανθρώπινες ανάγκες κατά τρόπο που να μην πλήττει θανάσιμα τον πλανήτη, υπονομεύοντας μακροπρόθεσμα την ίδια την παρουσία του ανθρώπου πάνω στη Γη. Από την άποψη αυτή, ο 21ος αιώνας αναμένεται να αποβεί καθοριστικός της νέας χιλιετίας που βρίσκεται μπροστά μας.