Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση: 210 2855183 / 210 2815902

Νέα / Ανακοινώσεις / Παρουσιάσεις

Ο συγγραφέας του «Υπεράνω Υποψίας» κ. Πάνος Σταματόπουλος στον Sport-FM

 

Στο στούντιο του Sport FM και καλεσμένος του κ. Θωμαΐδη ήταν χθες το απόγεμα ο καρδιολόγος κ. Πάνος Σταματόπουλος.

Με αφορμή τον τραγικό χαμό του 17χρονου αθλητή Χρήστου Πετρίδη, ποδοσφαιριστή της ΑΕ Χαρίεσσας, ο οποίος κατέρρευσε χάνοντας τις αισθήσεις του μέσα στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο συγγραφέας του βιβλίου Υπεράνω Υποψίας: Πρωταθλητές με καρδιολογικά προβλήματα κ. Σταματόπουλος μίλησε στον δημοσιογράφο για παρόμοια φαινόμενα που παρατηρούνται, επισημαίνοντας ότι προκαλούν μεγάλη αναστάτωση στον κόσμο της άθλησης και ότι πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή και να σχεδιαστεί η αντιμετώπισή τους.

 

STAMATOPOULOS

 

Προκαλεί εντύπωση ότι στα μέσα του 2018 υπήρξε θάνατος του ποδοσφαιριστή της Φιορεντίνα Νταβίντε Αστόρι, ενώ στον ίδιο μήνα κατέληξαν δύο νεαροί Γάλλοι ποδοσφαιριστές, ένας Κροάτης και δύο ακόμη αθλητές· επίσης, στη Θεσσαλονίκη κατέληξε 18χρονος κολυμβητής. Πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο η πολιτεία καλείται να διαχειριστεί και, μάλιστα, καταβάλλει προσπάθεια με την καθιέρωση της «κάρτας υγείας». Ωστόσο, το θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα, εστιάζοντας στον σχεδιασμό της προληπτικής διάγνωσης παθήσεων μη συμβατών με την υπερβολική αθλητική δραστηριότητα.   

Στην προσπάθεια αυτή, η πολιτεία θα βρει συμμάχους όλους τους ιατρούς, προκειμένου να πραγματοποιούνται οι ενδεδειγμένες προληπτικές εξετάσεις και να αποτρέπονται αντίστοιχα περιστατικά. Όπως ο ίδιος προσέθεσε, οφείλει κανείς να δεχτεί τις επιστημονικές διαπιστώσεις, ότι οι θάνατοι αθλητών αποτελούν σπανιότατο φαινόμενο. Παράλληλα, προκαλεί αίσθηση η δυσανάλογη συχνότητα, λόγω του ότι αφορά σε νέους αθλούμενους ανθρώπους.

Ο κ. Σταματόπουλος, ο ιατρός που διέγνωσε το καρδιολογικό πρόβλημα του παίκτη του Ολυμπιακού Ντάρκο Κοβάσεβιτς το 2009, σώζοντάς του έτσι τη ζωή, έκανε λόγο για την ανάγκη σχεδιασμού εξετάσεων, ώστε να αποφεύγονται ανάλογα τραγικά συμβάντα.

 

 

rsz dscn7413 theo

Share this post