Εργαστηριακή Διερεύνηση των Νόσων (2η έκδοση)
Στην καθηµερινή πρακτική ο ιατρός πρέπει µεταξύ άλλων να θυµάται, για κάθε νόσο που υποψιάζεται, τις αναγκαίες εργαστηριακές και παρακλινικές εξετάσεις που θα συµβάλουν στη διαγνωστική του προσπάθεια, οι οποίες επιπλέον αυξάνονται ή τροποποιούνται συνεχώς. Το παρόν εγκόλπιο περιλαµβάνει κατά σειρά χρησιµότητας τις εξετάσεις που χρειάζονται και την εκτροπή τους από τις φυσιολογικές τιµές. Συµπληρώνει µια τριλογία από τον ίδιο συγγραφέα, στις εκδόσεις ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ A.E., µαζί µε τη Διαγνωστική (Ο δρόµος προς τη Διάγνωση, 2011) και τη Θεραπευτική εσωτερικών νόσων (10η έκδοση, 2017). Διευκολύνεται έτσι ο ιατρός, έχοντας στη διάθεσή του τρία βοηθήµατα αναφοράς, στη σύγχρονη, καθηµερινή άσκηση της Ιατρικής.
Τιμή πώλησης: 8 €
Taylor Εγχειρίδιο Διαφορικής Διάγνωσης: Οδηγός ταχείας προσπέλασης συνήθων συμπτώματων και σημείων (3η έκδοση)
Aντιμετωπίστε αποτελεσματικά και με αυτοπεποίθηση κάθε διαγνωστική πρόκληση με αυτό το εγχειρίδιο αναφοράς. Αν έρχεστε αντιμέτωποι με προκλήσεις στη διάγνωση παθολογικών καταστάσεων για ασθενείς που παρουσιάζονται με μη ειδικά και περιπεπλεγμένα συμπτώματα, αυτό το εγχειρίδιο αναφοράς είναι απαραίτητο για την κλινική πρακτική στην πρωτοβάθμια φροντίδα της υγείας. Οργανωμένο βάσει των πιο συχνών συμπτωμάτων, σημείων, εργαστηριακών και απεικονιστικών ευρημάτων, αποτελεί πολύτιμη πηγή γνώσης, χωρά ακριβώς στην τσέπη της ιατρικής ποδιάς και μπορείτε να το συμβουλευθείτε στη διάρκεια μιας σύντομης επίσκεψης στο ιατρείο σας. • Περιέχει τις πλέον ενημερωμένες ιατρικές εξελίξεις στην κλινική πρακτική μέσα από ολοκαίνουργια κεφάλαια σχετικά με την παθολογική μαστογραφία, την αντιπηκτική θεραπεία, τη διπολική διαταραχή, την εκδορά του κερατοειδούς, τη δυσπαρευνία και την απώλεια της όρασης. • Παρέχεται ακριβής και ορθή διάγνωση, βασισμένη σε ερωτήσεις σύμφωνες με τις κατευθυντήριες οδηγίες βάσει συμπτωμάτων και στη λήψη πληροφοριών από το ιστορικό. • Παρέχει τη δυνατότητα για ταχεία εύρεση των απαραίτητων πληροφοριών, με περισσότερα από 140 ευανάγνωστα κεφάλαια σε συγκεκριμένα πεδία της ψυχικής υγείας, του αφτιού, της μύτης και του τραχήλου, του καρδιαγγειακού, αναπνευστικού, μυοσκελετικού, μεταβολικού συστήματος και πολλών άλλων. Ανατρέξτε σε αυτό το εγχειρίδιο για γρήγορες απαντήσεις κάθε φορά που αντιμετωπίζετε μια διαγνωστική πρόκληση!
Τιμή πώλησης: 45 €
Εργαστηριακή Διερεύνηση των Νόσων
Στην καθημερινή πρακτική ο ιατρός πρέπει μεταξύ άλλων να θυμάται, για κάθε νόσο που υποψιάζεται, τις αναγκαίες εργαστηριακές και παρακλινικές εξετάσεις που θα συμβάλουν στη διαγνωστική του προσπάθεια, οι οποίες επιπλέον αυξάνονται ή τροποποιούνται συνεχώς. Το παρόν εγκόλπιο περιλαμβάνει κατά σειρά χρησιμότητας τις εξετάσεις που χρειάζονται και την εκτροπή τους από τις φυσιολογικές τιμές. Συμπληρώνει μια τριλογία από τον ίδιο συγγραφέα, στις εκδόσεις ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ A.E., μαζί με τη Διαγνωστική (Ο δρόμος προς τη Διάγνωση, 2011) και τη Θεραπευτική εσωτερικών νόσων (9η έκδοση, 2013). Διευκολύνεται έτσι ο ιατρός, έχοντας στη διάθεσή του τρία βοηθήματα αναφοράς, στη σύγχρονη, καθημερινή άσκηση της Ιατρικής.
Τιμή πώλησης: 8 €
ABC στην Επείγουσα Διαφορική Διάγνωση (1η έκδοση)
Το ABC στην Επείγουσα Διαφορική Διάγνωση αποτελεί ένα πρακτικό οδηγό για τη διάγνωση και θεραπεία οξέων συμπτωμάτων και επειγόντων καταστάσεων που προσφέρει ένα βήμα προς βήμα οδηγό επείγουσας διαφορικής διάγνωσης για μη ειδικούς ιατρούς στο νοσοκομείο ή στην πρωτοβάθμια περίθαλψη. Το νέο αυτό τεύχος της σειράς ABC καλύπτει την αξιολόγηση, τη διάγνωση, τη θεραπεία και τη διαχείριση των συνηθέστερων συμπτωμάτων με δομημένη διαγνωστική προσέγγιση, με σαφή εκπαιδευτική αποτελεσματικότητα και με παρουσίαση βασικών θεραπευτικών επιλογών. Χρησιμοποιώντας τη γνωστή βασισμένη στο πρόβλημα μέθοδο διδασκαλίας για ταχεία αφομοίωση της πληροφορίας, η παρουσίαση περιστατικών σε κάθε κεφάλαιο επιτρέπει στον αναγνώστη να συνθέτει τις παρεχόμενες πληροφορίες και να τις χρησιμοποιεί στην κλινική πράξη.
Τιμή πώλησης: 32 €