Γενική Ιατρική με μια Ματιά
Τηρώντας τη γνωστή μορφή των βιβλίων της σειράς Με μια ματιά, ο ανά χείρας καινούργιος τίτλος παρέχει μια εμπεριστατωμένη και πλούσια εικονογραφημένη εισαγωγή πάνω στα περιστατικά που παρουσιάζονται στην πρωτοβάθμια φροντίδα.
Τιμή πώλησης: 30 €
Οικονομική Αξιολόγηση στη Γονιδιωματική Ιατρική
Η Οικονομική αξιολόγηση στη Γονιδιωματική Ιατρική παρέχει μια σύντομη και περιεκτική επισκόπηση της υπάρχουσας υπερσύγχρονης εφαρμογής του αναδυόμενου πεδίου της οικονομικής αξιολόγησης στη γονιδιωματική περίθαλψη υγείας και της ιατρικής ακρίβειας. Το πεδίο της γονιδιωματικής ιατρικής εξελίσσεται ραγδαία και γίνεται ολοένα και πιο σημαντικό για τη συμβατική ιατρική πράξη, όχι μόνο αιτιολογώντας τη λήψη κλινικών αποφάσεων, αλλά και τη χρήση φαρμάκων. Το τελευταίο μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στη μείωση των συνολικών δαπανών στην περίθαλψη φροντίδας, καθώς μια από τις θεμελιώδεις συμβολές της γονιδιωματικής ιατρικής είναι η μείωση του κόστους στην περίθαλψη υγείας.
Τιμή πώλησης: 40 €
ABC στην Αναζωογόνηση (6η έκδοση)
Το ABC στην Αναζωογόνηση είναι ένας πρακτικός, εικονογραφημένος οδηγός με τις πιο πρόσφατες συμβουλές για την αναζωογόνηση που απευθύνεται στον μη εξειδικευμένο αναγνώστη και παρέχει τον πυρήνα της γνώσης σχετικά με την αντιμετώπιση της καρδιοαναπνευστικής ανακοπής.
Τιμή πώλησης: 32 €
ABC στην Κάκωση Νωτιαίου Μυελού (4η έκδοση)
Η τέταρτη έκδοση του ABC στην Κάκωση Νωτιαίου Μυελού είναι ένα εξαιρετικό εγχειρίδιο στην παρουσίαση της σωστής διαχείρισης των ασθενών με κάκωση νωτιαίου μυελού, ακολουθώντας βήμα προς βήμα τα στάδια της φροντίδας μέχρι το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα και την αποκατάσταση.
Τιμή πώλησης: 32 €
Ιστορικό και Κλινική Εξέταση με μια Ματιά (3η έκδοση)
Κάθε φοιτητής της Ιατρικής θα πρέπει να είναι ικανός να καταγράψει ένα ακριβές ιστορικό, καθώς και να διενεργήσει μια φυσική εξέταση. Η τρίτη έκδοση του βιβλίου Ιστορικό και Κλινική Εξέταση με μια Ματιά αποτελεί ένα συνοπτικό και υψηλών προδιαγραφών εικονογραφημένο βοήθημα, που θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε αυτές τις ζωτικής σημασίας δεξιότητες κατά την πρακτική σας άσκηση στις νοσοκομειακές πτέρυγες. Με έμφαση στη σχέση ασθενούς/ιατρού και σε βασικά ερωτήματα, το κείμενο ενισχύει τη γνώση είτε μέσω της παρουσίασης των συστημάτων του ανθρώπινου οργανισμού είτε μέσω της διερεύνησης των συνήθων ιατρικών καταστάσεων. Σταδιακά, με πληροφορίες βασισμένες σε αποδείξεις, όχι μόνο ενισχύει την κλινική αξιολόγηση αλλά βοηθά και στη διαμόρφωση έγκυρης διαφορικής διάγνωσης. Το βιβλίο Ιστορικό και Κλινική Εξέταση με μια Ματιά περιλαμβάνει: • περιεκτικό κείμενο και πλούσια έγχρωμη εικονογράφηση, με ποικίλες ολοκαίνουργιες κλινικές φωτογραφίες • νέο κεφάλαιο που αφορά στην ανάπτυξη των επικοινωνιακών δεξιοτήτων, το οποίο επεξηγεί πώς να επικοινωνείς σε διαφορετικές καταστάσεις και με διαφορετικές ομάδες ανθρώπων • πλαίσιο αυτοαξιολόγησης που δύναται να χρησιμοποιηθεί ατομικά, από καθηγητές, ή σε ομαδικό επίπεδο εξάσκησης με σκοπό να σε προετοιμάσει για την Αντικειμενικά Δομημένη Κλινική Εξέταση (Objective Structured Clinical Examination - OSCE). Το βιβλίο Ιστορικό και Κλινική Εξέταση με μια Ματιά είναι ο τέλειος οδηγός τόσο για τους φοιτητές των Ιατρικών επιστημών και των επιστημών υγείας όσο και για τους νέους ιατρούς, καθώς αποτελεί μία ιδανική πηγή γνώσης για τις κλινικές εφαρμογές, την επανάληψη της τελευταίας στιγμής ή όποτε απαιτείται να πραγματοποιηθεί ανακεφαλαίωση.
Τιμή πώλησης: 32 €
Εγχειρίδιο: Γενική Ιατρική
Είναι μια ολοκαίνουργια έκδοση της ολοένα και αυξανόμενης σειράς Εγχειρίδιο Βασικών Αρχών. Κάτω από την πλήρη επιμέλεια της έκδοσης των Kumar και Clark, αυτή η σειρά προμηθεύει φοιτητές και νέους ιατρούς με σαφή, πρακτικά κείμενα στις σπουδαιότερες ιατρικές ειδικότητες. Πέρα από τη βασική πληροφόρηση αυτή η έκδοση περιλαμβάνει διαγνωστικά σημεία και πηγές για περαιτέρω μελέτη.
Τιμή πώλησης: 32 €
HARRISON Εσωτερική Παθολογία 17η έκδ. (1ος και 2ος Τόμος)
Επιμελητές Ελληνικής Έκδοσης: Π. ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ, Θ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ, Δ. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ, Ν. ΑΝΑΓΝΟΥ, Γ. ΑΝΩΓΕΙΑΝΑΚΙΣ, Α. ΑΝΤΣΑΚΛΗΣ, Τ.Α. ΒΥΖΑΝΤΙΑΔΗΣ, Γ. ΓΕΡΜΑΝΙΔΗΣ, Δ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ, Χ. ΓΩΓΟΣ, Γ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, Μ.Α. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ, Π. ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ, Ν. ΚΑΛΦΑΚΗΣ, Δ. ΚΑΝΔΥΛΗΣ, Π. ΚΑΡΣΑΛΙΑΚΟΣ, Α. ΚΑΤΣΑΜΠΑΣ, Γ. ΚΟΛΙΟΣ, Σ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, Β. ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, Χ. ΛΙΑΠΗ, Χ. ΛΙΑΠΗΣ, Δ. ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ, Ν. ΜΑΛΙΣΙΟΒΑΣ, Κ. ΜΑΝΤΖΟΥΚΗΣ, Ν. ΜΑΡΓΕΤΗΣ, Σ. ΜΕΤΑΛΛΙΔΗΣ, Δ. ΜΠΟΥΜΠΑΣ, Π. ΜΠΟΥΡΑ, Δ. ΜΠΟΥΡΟΣ, Ε. ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ, Γ. ΝΑΚΟΣ, Ε. ΠΑΠΑΔΑΚΗ, Δ. ΠΕΤΣΑΝΑΣ, Ι. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ, Θ. ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ, Γ. ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΗΣ, Φ. ΣΚΟΠΟΥΛΗ, Χ. ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ, Μ. ΣΥΡΟΥ, Α. ΤΖΑΓΚΑΡΟΥΛΑΚΗΣ, Σ. ΤΟΥΜΑΝΙΔΗΣ, Ε. ΤΣΟΥΚΑΛΗ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, Γ. ΧΑΜΗΛΟΣ Μεταφραστές Ελληνικής Έκδοσης: Γ. ΓΑΛΥΦΟΣ, Ι. ΔΡΟΥΛΙΑΣ, Ν. ΞΗΤΑ, Α. ΖΟΥΡΛΑ, Ε. ΚΟΥΚΟΥΛΙΩΤΗ, Μ. ΚΡΑΒΑΡΗ, Γ. ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ, Μ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ, Ι. ΜΕΤΑΞΑΣ, Γ. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ, Α. ΜΠΑΡΛΙΓΚΑ, Ι. ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΕΛΑΣ, Δ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ, Θ.ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ, Μ. ΡΩΜΑ, Δ. ΣΙΑΠΕΡΑ, Ε. ΤΕΡΖΗ, Κ. ΤΣΕΛΙΟΣ, Ε. ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗΣ, Δ. ΧΑΡΒΑΤΗΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΝΘΕΤΟ CD Η Εσωτερική Παθολογία του Harrison είναι ίσως το μακροβιότερο σύγγραμμα στην παγκόσμια ιατρική βιβλιογραφία, το οποίο έχει ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων μέχρι και σήμερα. Η κατά καιρούς επικαιροποίησή του, με τις συνεχείς επανεκδόσεις του, το καθιστά πάντα σύγχρονο και περιεκτικό για όλα τα γνωστικά πεδία της Εσωτερικής Παθολογίας. Οι μεταφράσεις των επιμέρους κεφαλαίων του βιβλίου έγινα από καταξιωμένους συναδέλφους, με ειδικότητα αντίστοιχη προς το είδος των θεμάτων που περιλαμβάνονται στα κεφάλαια, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται απόλυτα η εννοιολογική απόδοση των αγγλικών κειμένων. Η περιγραφή με κάθε λεπτομέρεια όλων των θεμάτων που περιλαμβάνονται στο γνωστικό αντικείμενο της Εσωτερικής Παθολογίας καθιστά την Παθολογία του Harrison ένα σύγχρονο βιβλίο αναφοράς για κάθε φοιτητή ιατρικής, ειδικευόμενο ιατρό, ακόμα και για κάθε έμπειρο ιατρό, ανεξάρτητα από την ειδικότητά του.
Τιμή πώλησης: 230 €
MACLEOD'S Κλινική Εξέταση (12η έκδοση)
Η συζήτηση με τους ασθενείς και η κλινική εξέταση αποτελούν τη βάση της διάγνωσης και της καλής ιατρικής πρακτικής. Αυτό το βιβλίο με τρόπο ξεκάθαρο και σαφή θέτει στο επίκεντρο το πώς να γίνεται η εκτίμηση των συμπτωμάτων και η απόσπαση των σχετικών φυσικών σημείων και είναι ουσιαστικό εγχειρίδιο όχι μόνο για τους φοιτητές της Ιατρικής αλλά και για τους επαγγελματίες στη νοσηλευτική και τις παραϊατρικές ειδικότητες. Επιπλέον αποτελεί σημείο αναφοράς για τους εν ενεργεία ιατρούς, ιδίως για όλους όσοι εξετάζονται σε μεταπτυχιακό στάδιο. Αυτή η Δωδέκατη Έκδοση έχει τρία μέρη: -Λήψη ιστορικού και γενική εξέταση -Εξέταση των συστημάτων που αφορούν στα συμπτώματα και στα σημεία -Ειδικές αναφορές σχετικά με τα βρέφη, τα παιδιά και τους βαρέως πάσχοντες. Το Macleod's Κλινική Εξέταση είναι γραμμένο από μία ομάδα εκδοτών και συμμετεχόντων, οι οποίοι είναι όλοι ενεργοί ιατροί και αυθεντίες στις επιμέρους ειδικότητες, περιλαμβάνοντας τη Γενική Ιατρική, όπου βασίζεται μεγάλο μέρος της διδασκαλίας. Αλλαγές σε αυτήν τη Δωδέκατη Έκδοση: -Ένα νέο εισαγωγικό κεφάλαιο στην Προσέγγιση του ασθενούς -Τρία ξεχωριστά κεφάλαια πάνω στην εξέταση του δέρματος, του ενδοκρινικού συστήματος και οπτικού συστήματος -Μοναδικές περιλήψεις με διαγράμματα στην αρχή κάθε κεφαλαίου -Δύο ολοκαίνουργια κεφάλαια αναφερόμενα σε Ειδικές Καταστάσεις • Αξιολόγηση ασθενούς για νάρκωση ή αναισθησία • Επιβεβαίωση του θανάτου -Ένα ξαναγραμμένο και εκτενέστερο κεφάλαιο πάνω στη Γενική Εξέταση, που περιλαμβάνει σημαντικές χρωμοσωμιακές διαταραχές και ελλείψεις βιταμινών -Μία νέα υποενότητα σε ιατρικώς ανεξήγητα συμπτώματα μέσα στο κεφάλαιο Λήψης ιστορικού -Πάνω από 50 ιατρικά παραδείγματα σε OSCE μορφή, όπως αυτά χρησιμοποιούνται στις τελικές εξετάσεις, για να βοηθήσουν στην επανάληψη.
Τιμή πώλησης: 58 €
HARRISON Εσωτερική Παθολογία: Σύνοδο Εγχειρίδιο (18η έκδοση)
Από τη 18η έκδοση της Εσωτερικής Παθολογίας του Harrison αντλήθηκαν οι βασικές πληροφορίες όσον αφορά στη διάγνωση, στις κλινικές εκδηλώσεις και στην αντιμετώπιση των κύριων παθήσεων που απαντώνται στην κλινική πράξη και παρουσιάζονται συνοπτικά αλλά περιεκτικά, στο έγχρωμο Συνοδό Εγχειρίδιο Εσωτερικής Παθολογίας του Harrison. Σε αυτήν την έκδοση καλύπτεται κάθε πεδίο της κλινικής ιατρικής, συμπεριλαμβάνοντας τα παρακάτω: • Αιτιολογία και επιδημιολογία • Κλινική παθοφυσιολογία • Σημεία και συμπτώματα • Διαφορική διάγνωση • Κλινικά και εργαστηριακά ευρήματα • Θεραπευτική προσέγγιση • Κατευθυντήριες οδηγίες για την πρακτική άσκηση
Τιμή πώλησης: 65 €
Αγροτικό Ιατρείο - Η συνειδητοποίηση της ευθύνης
Βρισκόμαστε σε ένα ορεινό χωριό της Ελλάδας. Δεν έχει σημασία που ακριβώς. Αφενός γιατί πρέπει να διατηρηθεί η ανωνυμία των ιατρικών φορέων και των ασθενών της περιοχής και αφετέρου επειδή οι καταστάσεις που περιγράφονται στις επόμενες σελίδες, θα μπορούσαν να έχουν συμβεί σε οποιοδήποτε επαρχιακό ιατρείο. Όλοι οι ιατροί που έχουν υπηρετήσει το αγροτικό τους, έχουν αντιμετωπίσει τα ίδια, αν όχι και μεγαλύτερα προβλήματα. Ο στόχος του βιβλίου αυτού δεν είναι να δείξει πόσο μοναδική ήταν η δική μου εμπειρία, το αντίθετο μάλιστα, θέλει να τονίσει την έλλειψη εμπειρίας και ολοκληρωμένων γνώσεων, την ανεπάρκεια ιατροφαρμακευτικού υλικού, τα κοινωνικά και ηθικά ζητήματα και τις διαφωνίες μεταξύ συναδέλφων. Η εφαρμογή της Ιατρικής Επιστήμης στην πράξη είναι συναρπαστική εμπειρία. Οι κοινωνικές και ηθικές προεκτάσεις της μπορεί να αποδειχθούν τεράστιες. Το χρέος και η ευθύνη μας απέναντι στον ασθενή δεν τελειώνουν ποτέ. Αυτά είναι τα λίγα από τα πολλά που συνειδητοποίησα ανατρέχοντας στις σελίδες του ημερολογίου που κρατούσα στο αγροτικό μου ιατρείο.
Τιμή πώλησης: 18 €