Tydsley & Grieve: Μύες, Νεύρα και Κίνηση, Κινησιολογία στην Καθημερινή Ζωή (4η έκδοση)
Πλέον στην 4η έκδοση, το σύγγραμμα Μύες, Νεύρα και Κίνηση είναι εδραιωμένο ως το προεξάρχον κείμενο για τη μελέτη της κίνησης από τους εργασιοθεραπευτές. Το βιβλίο παρέχει καλή κατανόηση του τρόπου με τον οποίο τα οστά, οι αρθρώσεις, οι μύες και τα νεύρα επιτρέπουν στο σώμα να εκτελεί κινήσεις κατά τη διάρκεια των καθημερινών δραστηριοτήτων. Τα πρώτα κεφάλαια προσφέρουν ένα θεμέλιο για τη μελέτη της κίνησης, και καθώς προοδεύει το κείμενο, αυξάνεται η προσοχή στη λεπτομέρεια. Η λειτουργική ανατομία σχετίζεται με τις καθημερινές της καθημερινότητας και υποστηρίζεται από δραστηριότητες που αφορούν στην εμπειρία και στην παρατήρηση του τρόπου με τον οποίο εκτελούμε καθημερινά έργα. Τα μετέπειτα κεφάλαια σχετίζονται με την ενσωμάτωση των αισθητικών και κινητικών διεργασιών για την οργάνωση και εκτέλεση της κίνησης. Η 4η αυτή έκδοση επικαιροποιήθηκε και αναθεωρήθηκε εκτενώς. Με πλούσια και πλέον έγχρωμη εικονογράφηση, στο βιβλίο περιλαμβάνονται επίσης τα εξής χαρακτηριστικά: • Σενάρια περιπτώσεων με ασκήσεις αυτοαξιολόγησης • Περιληπτικά πλαίσια • Βασικοί όροι • Σημειωματάρια πρακτικής άσκησης
Τιμή πώλησης: 45 €
Υπεράνω υποψίας: Πρωταθλητές με καρδιολογικά προβλήματα
Στόχος του «Πρακτικού οδηγού Αθλητικής Διατροφής» είναι να ενηµερωθούν οι αθλητές και οι προπονητές για τη σηµασία της αθλητικής διατροφής και µέσα από πρακτικές συµβουλές να καταφέρουν να ενσωµατώσουν τις πιο πρόσφατες κατευθυντήριες οδηγίες στην καθηµερινότητά τους.
Τιμή πώλησης: 15 €
Τα Βασικά του Μπάσκετ : Βέλτιστη μέθοδος εκμάθησης των βασικών
Κατεβείτε στο γήπεδο με αξιώσεις σε χρόνο μηδέν! Με το βιβλίο Τα βασικά του μπάσκετ μαθαίνετε μέσω της πράξης. Οι διαδοχικές οδηγίες και το συνοδευτικό φωτογραφικό υλικό θα σας καθοδηγήσουν ώστε να εκτελέσετε τις βασικές δεξιότητες και τακτικές του παιχνιδιού.
Τιμή πώλησης: 18 €
Τεχνικές Αποκατάστασης Αθλητικών Κακώσεων (6η έκδοση)
Οι Τεχνικές αποκατάστασης αθλητικών κακώσεων, 6η έκδοση είναι μια περιεκτική αναφορά γραμμένη για τον φοιτητή φυσικοθεραπείας ο οποίος ενδιαφέρεται να αποκτήσει βαθύτερη γνώση της θεωρίας και της πρακτικής εφαρμογής των τεχνικών αποκατάστασης που χρησιμοποιούνται στο αθλητιατρικό περιβάλλον.
Τιμή πώλησης: 70 €
Αθλητική Ψυχολογία: Έννοιες και Εφαρμογές (7η Έκδοση)
Η Αθλητική Ψυχολογία: Έννοιες και Εφαρμογές δείχνει πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι έννοιες που υποστηρίζονται από την πιο πρόσφατη επιστημονική έρευνα για να αντιμετωπιστούν ζητήματα και καταστάσεις που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση οι ειδικοί της φυσικής αγωγής, οι προπονητές, οι γυμναστές και οι αθλητές.
Τιμή πώλησης: 75 €
Αξιολόγηση της Κινητικής Εξέλιξης του Αναπτυσσόμενου Βρέφους
Ένας από τους σπουδαιότερους δείκτες της υγείας των παιδιών είναι η κινητική τους ανάπτυξη κατά τη βρεφική ηλικία. Η κλίμακα Alberta Infant Motor Scale (AIMS), που παρουσιάζεται στην ελληνική έκδοση αυτού του βιβλίου, είναι μια από τις πιο έγκυρες και αξιόπιστες κλίμακες αξιολόγησης της βρεφικής κινητικής ανάπτυξης, από τη γέννηση έως το στάδιο της ανεξάρτητης βάδισης. Το βιβλίο περιέχει θεωρητικές γνώσεις αναφορικά με την κινητική ανάπτυξη των βρεφών, τη δημιουργία της κλίμακας AIMS και τη σύγκρισή της με άλλες κλίμακες κινητικής αξιολόγησης. Πλαισιώνεται από εικόνες και γραφήματα, ώστε να κατανοηθεί πλήρως ο τρόπος πρακτικής εφαρμογής της στα εξεταζόμενα βρέφη. Στην ελληνική έκδοση έχει προστεθεί ένα επιπλέον κεφάλαιο σχετικά με τη στάθμιση της κλίμακας AIMS στον ελληνικό πληθυσμό τελειόμηνων και πρόωρων βρεφών. Είναι ένας απαραίτητος οδηγός για φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, παιδίατρους, νεογνολόγους, παιδονευρολόγους, αλλά και για κάθε επαγγελματία υγείας που έχει γνώσεις σχετικά με τη βρεφική κινητική ανάπτυξη.
Τιμή πώλησης: 40 €
Πετοσφαίριση: Βασικές Αρχές (1η έκδοση)
Συμπυκνωμένος και περιεκτικός, ο Συνοπτικός Οδηγός Διατροφής για Διαιτολόγους, αποτελεί μια εύκολη στη χρήση πηγή αναφοράς για διαιτολόγους και άλλους επαγγελματίες της υγείας, οι οποίοι αναζητούν να παρέχουν τη συνιστώμενη φροντίδα για ένα μεγάλο εύρος κλινικών καταστάσεων. Ο διαιτολόγος, ως σημαντικός επαγγελματίας της υγείας, είναι σε θέση να απαντήσει στα ερωτήματα των ασθενών και να παίρνει στοιχειοθετημένες αποφάσεις αναφορικά με τις ιδιαίτερες διατροφικές τους ανάγκες. Ο Συνοπτικός Οδηγός Διατροφής παρέχει εύκολη πρόσβαση σε βασικές διατροφικές πληροφορίες οι οποίες είναι απαραίτητες για τη φροντίδα του ασθενή.
Τιμή πώλησης: 18 €
Άσκηση και Υγεία (7η έκδοση)
Η έβδομη έκδοση του Άσκηση και Υγεία, προσφέρει στους φοιτητές, στους επαγγελματίες της άσκησης και στους οπαδούς της άσκησης, μια ολοκληρωμένη κατανόηση της σχέσης μεταξύ της άσκησης και της υγείας και παρέχει το πλαίσιο για την επίτευξη των στόχων υγείας και φυσικής κατάστασης. Έχοντας γραφτεί από επαγγελματίες του χώρου, το βιβλίο εξηγεί τους τρόπους με τους οποίους το σώμα ανταποκρίνεται στη σωματική δραστηριότητα, το γιατί η σωματική δραστηριότητα ωφελεί την υγεία και πώς η σωματική δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει τα άτομα να βελτιώσουν την αερόβια και μυϊκή επάρκεια, να επιτύχουν και να διατηρήσουν ένα υγιές βάρος, να αυξήσουν την απόδοσή τους στην εργασία και στα αθλήματα και να βελτιώσουν τη ζωτικότητά τους. Η έβδομη έκδοση του Άσκηση και Υγεία, περιλαμβάνει σύγχρονα και νέα στοιχεία και έχει δομηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να ενισχύει την εκπαιδευτική εμπειρία: • Το νέο κεφάλαιο που αναφέρει λεπτομέρειες για τη διαδικασία αλλαγής της συμπεριφοράς, βοηθά τους αναγνώστες να κατανοήσουν καλύτερα την ψυχολογία της δραστηριότητας και να βρουν τρόπους τροποποίησης διαφορετικών συμπεριφορών τους, χρησιμοποιώντας αποδεδειγμένες στρατηγικές. • Το αναθεωρημένο κεφάλαιο αναφορικά με τη φυσιολογία της άσκησης, εξηγεί την επιστήμη πίσω από την αερόβια και μυϊκή επάρκεια. • Νεότερες πληροφορίες σχετικά με τη σωματική δραστηριότητα και την υγεία του εγκεφάλου, δείχνουν πώς η δραστήρια ζωή βελτιώνει τη μάθηση, τις υψηλότερες διεργασίες του εγκεφάλου και τις ακαδημαϊκές επιδόσεις. • Μια λεπτομερής επεξήγηση της πρωτοβουλίας με τίτλο Η Άσκηση είναι Φάρμακο, τονίζει τα οφέλη της τακτικής σωματικής δραστηριότητας στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής και στην ελάττωση των κινδύνων της υγείας.
Τιμή πώλησης: 70 €
Αθλητική Καρδιολογία: Από τη Διάγνωση στην Κλινική Πράξη
Ο εκτενής αυτός τόμος εξετάζει λεπτομερώς τις φυσιολογικές και τις παθοφυσιολογικές πτυχές του καρδιαγγειακού συστήματος και της καρδιαγγειακής νόσου στον αθλούμενο πληθυσμό. Στο πρώτο μέρος του βιβλίου, αξιολογούνται οι επεμβατικές και οι μη επεμβατικές διαγνωστικές τεχνικές που διενεργούνται στην καρδιολογία και παρέχονται εξηγήσεις και ενδείξεις για την εφαρμογή και τη χρησιμότητά τους στην κλινική πρακτική. Το δεύτερο, πιο εκτεταμένο μέρος, έχει αφιερωθεί στην κλινική καρδιολογία και καλύπτει την πλειονότητα των καρδιολογικών προβλημάτων που απαντώνται στους αθλητές και άλλους αθλούμενους. Αναλύονται σε μεγάλο βάθος η συγκοπή, οι καρδιακές αρρυθμίες και ο αιφνίδιος καρδιακός θάνατος και παρέχεται καθοδήγηση σχετικά με την άσκηση των αθλημάτων για άτομα με διαφορετικές μορφές καρδιοπάθειας. Συζητείται η καρδιολογική αποκατάσταση και δίνεται προσοχή στις νομικές επιπτώσεις των διεγνωσμένων ή μη υποψιασμένων καρδιαγγειακών νόσων των αθλούμενων ατόμων. Η Αθλητική Καρδιολογία θα αποτελέσει ανεκτίμητο εργαλείο για τον ειδικευόμενο αλλά και τον έμπειρο επαγγελματία υγείας, συμπεριλαμβανομένων πιο συγκεκριμένα των καρδιολόγων και των αθλιάτρων. Θα παράσχει την απαραίτητη γνώση που απαιτείται για τη λήψη σημαντικών αποφάσεων σχετικά με το κατά πόσον ο αθλητής βρίσκεται στην κατάλληλη φυσική κατάσταση για συμμετοχή, προλαμβάνοντας έτσι τραγικά συμβάντα και, ιδίως, τον αιφνίδιο θάνατο – το πιο μοιραίο περιστατικό στον αθλητισμό.
Τιμή πώλησης: 60 €
Κολύμβηση: Τεχνική - Προπόνηση - Στρατηγική
Το βιβλίο Κολύμβηση με υπότιτλους Τεχνική-Προπόνηση-Στρατηγική Αγώνα, δημιουργία του συγγραφέα Alan Lynn, διαπραγματεύεται με πληρότητα, όσα πρέπει να γνωρίζει ο δάσκαλος της κολύμβησης, ο προπονητής, ο κολυμβητής, ο αναγνώστης, ο φίλος της δημοφιλέστερης δραστηριότητας στο νερό , της κολύμβησης, για βελτίωση της υγείας και της απόδοσης. Το συγκεκριμένο πόνημα προσανατολίζει τον ενδιαφερόμενο στην εκπαίδευση, στη διδασκαλία, στην οργανωμένη άσκηση, στην προπόνηση και στον αγώνα. Ειδικότερα τμήματα όπως η παιδαγωγική, η ψυχαγωγία, η βελτίωση της φυσικής κατάστασης, η αγωνιστική προσπάθεια, στο πλαίσιο της βελτίωσης της κολυμβητικής ικανότητας, αναδεικνύονται μέσα από τα περιεχόμενα του βιβλίου. Στοχευμένα εξειδικεύεται στη βελτίωση της απόδοσης του εκπαιδευόμενου στο νερό, παραθέτοντας με σαφήνεια και ευχέρεια όρους, έννοιες και μεθοδολογικά εργαλεία, στην κατάκτηση των τεχνικών (στυλ) της κολύμβησης.
Τιμή πώλησης: 20 €
ABC στην Αθλητιατρική
Η παρούσα τρίτη έκδοση του βιβλίου ABC στην Αθλητιατρική περιέχει μια λιτή αλλά πλήρη σύνοψη του γρήγορα επεκτεινόμενου πεδίου της αθλητιατρικής. Κάθε κεφάλαιο αναθεωρήθηκε πλήρως και προστέθηκαν πολλά νέα κεφάλαια. Από την περίθαλψη στην άκρη του γηπέδου, το προκαλούμενο από την άσκηση άσθμα και το σύνδρομο υπερπροπόνησης έως την άσκηση σε περιβάλλον με ατμοσφαιρική ρύπανση, το βιβλίο αυτό καλύπτει όλα τα σχετικά αντικείμενα. Περιλαμβανόμενα κεφάλαια: • Επιδημιολογικές μελέτες των αθλητικών κακώσεων • Άμεση φροντίδα • Κακώσεις της κεφαλής • Κακώσεις του προσώπου και της γνάθου • Κακώσεις του οφθαλμού • Πόνος στη βουβωνική χώρα • Αντιμετώπιση των κακώσεων σε παιδιά • Άσθμα προκαλούμενο από την άσκηση • Λοιμώξεις • Σύνδρομο ανεξήγητα μειωμένης απόδοσης (σύνδρομο υπερπροπόνησης) • Γυναικεία αθλητική τριάδα • Καρδιά του αθλητή και αιφνίδιος καρδιακός θάνατος • Παράγοντες του περιβάλλοντος • Αθλητικές επιδόσεις σε ατμοσφαιρική ρύπανση • Ιατρική των καταδύσεων • Αθλητισμός και αναπηρία • Διατροφή, μεταβολισμός ενέργειας και εργογόνα συμπληρώματα • Δίαιτα, παχυσαρκία, διαβήτης και άσκηση • Οφέλη από την άσκηση στην υγεία και στη νόσο • Δραστηριότητα σε μεγάλη ηλικία • Φυσικοθεραπεία, αθλητικές κακώσεις και ανάκτηση της φόρμας • Παροχή ολοκληρωμένης αθλητιατρικής • Φάρμακα και αθλητισμός Ένας πλούσια εικονογραφημένος και πρακτικός οδηγός που θα γίνει πολύτιμο βοήθημα σε γενικούς ιατρούς, φυσικοθεραπευτές και όλους όσους ασχολούνται με τη θεραπεία και πρόληψη κακώσεων που σχετίζονται με τον αθλητισμό.
Τιμή πώλησης: 20 €
Εξέταση Μυοσκελετικών Κακώσεων (2η έκδ.)
Το σύγγραμμα αυτό αποτελεί ένα αναντικατάστατο βιβλίο αναφοράς για τους επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι ασχολούνται με την αντιμετώπιση κακώσεων λόγω σωματικών δραστηριοτήτων. Έχει επεκταθεί κατά πολύ, και η νέα έκδοση περιέχει πλέον 23 κεφάλαια, 10 περισσότερα από την πρώτη, τα οποία αναφέρονται στις γενικές αρχές και τεχνικές εξέτασης της κάκωσης, στον εντοπισμό και την εξέταση των κακώσεων και των καταστάσεων σε κάθε περιοχή του σώματος και στις γενικές ιατρικές καταστάσεις που εκδηλώνονται συνήθως στα σωματικά δραστήρια άτομα. Η Εξέταση των Μυοσκελετικών Κακώσεων, Δεύτερη Έκδοση, αποτελείται από τρία μέρη. Στο Μέρος Ι γίνεται λεπτομερής αναφορά στις γενικές αρχές και τις βασικές δεξιότητες για κάθε συστατικό στοιχείο της εξέτασης της κάκωσης. Επιπλέον, έχει συμπεριληφθεί νέο περιεχόμενο σχετικά με τις τεχνικές εκτίμησης για τη γωνιομέτρηση, τον έλεγχο της μυϊκής δύναμης με τα χέρια, τον έλεγχο του άνω και κάτω άκρου, τη στάση και τη βάδιση. Στο Μέρος ΙΙ αναλύονται οι τεχνικές εξέτασης για τις διάφορες περιοχές του σώματος, περιλαμβανομένων των κυρίων αρθρώσεων, της αυχενικής, θωρακικής και οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, της κεφαλής και του προσώπου και της κοιλιακής χώρας και του θώρακα. Το Μέρος ΙΙΙ αναφέρεται, σε τρία κεφάλαια, σε γενικές ιατρικές καταστάσεις, που είναι πιθανόν να παρατηρήσουν οι επαγγελματίες υγείας σε σωματικά δραστήρια άτομα και ασθενείς. Επειδή η εξέταση των καταστάσεων αυτών αποτελεί ευθύνη του ιατρού και απαιτείται διαγνωστικός έλεγχος για τον εντοπισμό τους, το σύγγραμμα προετοιμάζει τον αναγνώστη να κάνει την κατάλληλη παραπομπή βάσει του ιστορικού του ασθενή και των παρατηρήσεών του.
Τιμή πώλησης: 65 €
Εγκεφαλικό Επεισόδιο - Φυσικοθεραπευτική Φροντίδα
Το Εγκεφαλικό Επεισόδιο είναι μια πολύ σοβαρή πάθηση. Σύμφωνα με τις στατιστικές της Παγκόσμιας Οργανώσεως Υγείας, 4,5 εκατομμύρια άτομα πεθαίνουν κάθε χρόνο από αυτό σ’ όλο τον κόσμο. Πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και αποτελεσματική θεραπεία μπορούν να πραγματοποιηθούν με στενή συνεργασία μεταξύ των μελών μιας καλά οργανωμένης κλινικής ομάδας. Ο σωστά ενημερωμένος και θετικά προσανατολισμένος ασθενής είναι το επίκεντρο και το κύριο μέλος της. Καλλιεργείται μεταξύ τους πνεύμα αμοιβαίας κατανοήσεως, εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού. Οι αρχές αυτές της συντονισμένης ομάδας συμβάλλουν όχι μόνο στην καλύτερη υγεία του ατόμου, αλλά μπορούν να γίνουν παράδειγμα για μίμηση και για άλλους τομείς δραστηριότητας της κοινωνίας μας. Αυτό θα συμβάλλει στην ανύψωση της ποιότητας της ζωής και του τόπου μας, που τόσο αγαπούμε. Το βιβλίο αυτό του κ. Κεκάτου πιστεύω πως θα αποτελέσει πολύτιμο βοήθημα για την ενημέρωση του ασθενούς, του περίγυρού του και για τα μέλη της Ομάδας Υγείας.
Τιμή πώλησης: 18 €