Ιστορίες με το Πετρέλαιο
Η Alternative Solutions Inc. είναι ένας ερευνητικός γίγαντας στις ΗΠΑ που έχει σαν σκοπό την έρευνα και την πώληση των ευρεσιτεχνιών που προκύπτουν στη βιομηχανία. Απασχολεί περίπου 80.000 υπαλλήλους μεταξύ των οποίων και έναν Έλληνα επιστήμονα, τον Άρη. Σύμφωνα με συγκεκριμένες ενδείξεις, η εταιρεία βρίσκεται μπροστά σε μια ανακάλυψη που θα αλλάξει το μέλλον της ανθρωπότητας. Μια ανακάλυψη που θα καταστήσει τις ΗΠΑ ενεργειακά εντελώς ανεξάρτητες στην παγκόσμια σκακιέρα και θα αλλάξει την παγκόσμια γεωπολιτική κατάσταση. Πανίσχυροι άνθρωποι, που η επίδραση τους φθάνει μέχρι τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, κινούν αόρατοι τα νήματα και φροντίζουν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες ώστε η τιμή του πετρελαίου να κατρακυλήσει... Ο Άρης θα βρεθεί μπλεγμένος σε μια τρομακτική δίνη που θα δοκιμάσει τα όριά του. Οι ιστορίες με το πετρέλαιο, το καινούργιο μυθιστόρημα του Ίωνα Οικονομόπουλου, είναι ένα συναρπαστικό θρίλερ. Ρυθμοί καταιγιστικοί και αλλεπάλληλες ανατροπές συνθέτουν ένα περιπετειώδες σκηνικό, όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Ένας κόσμος που διψά για χρήμα και εξουσία και δεν διστάζει να φτάσει μέχρι το έγκλημα. Ένας κόσμος όπου ο κίνδυνος καραδοκεί ανά πάσα στιγμή.
Τιμή πώλησης: 15 €
Ο ποιητής Δημήτρης Ε. Σολδάτος
Το ανά χείρας βιβλίο απαρτίζουν δύο κείμενα. Το μεν πρώτο είναι ένα μελέτημα πάνω στην ποίηση και στην ποιητική του Δημήτρη Σολδάτου, ενώ το δεύτερο μια βιβλιοκρισία για το έργο του «Λευκαδίτικα διηγήματα». Στόχος του παρόντος είναι να θιγούν πτυχές ενός συγγραφικού σώματος πραγματικά πρωτότυπου, ειδολογικά πλούσιου και θεματολογικά ευρύτατου, με αδιάλειπτη παρουσία και ουσιαστική συμβολή στα ελληνικά γράμματα κατά τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Ο Δημήτρης Σολδάτος, μία από τις αυθεντικότερες και ισχυρότερες συγγραφικές δυνάμεις του καιρού μας, έχει καταθέσει όχι απλώς ποιητικό στίγμα αλλά ποιητικό έργο και αυτό επιχειρούμε να ψηλαφήσουμε.
Τιμή πώλησης: 14 €
Τόπος Άγραφος (Περιέχει CD)
Ο Άγραφος τόπος είναι η ιστορία της ψυχής μας, το ιερό εργαστήρι μας σε ακατάλυτο, ατραυμάτιστο απαλό έδαφος, τόπος ποιητικός, ανοιχτός που κάνει αυθεντική και βαθιά τη διαμονή μας στη γη.
Τιμή πώλησης: 16 €
Ευχής... Έργο
Συγκυρίες και σκέψεις που ξαφνικά έγιναν επιταγές, οδήγησαν το χέρι μου στη συγγραφή των ευχών που συγκεντρώθηκαν στο βιβλίο αυτό και είναι λίγες μόνο από τις δεκάδες που έχω δώσει κατά καιρούς σε γνωστούς και φίλους.
Τιμή πώλησης: 12 €
Αναμνήσεις από τα παιδικά μου χρόνια μέχρι σήμερα
Διάφορες αναμνήσεις και γεγονότα που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη μέχρι σήμερα μακρά ακαδημαϊκή μου σταδιοδρομία θα προσπαθήσω να εκθέσω στο βιβλίο αυτό, χωρίς καμία διάθεση αυτοπροβολής. Προσπάθησα να προσφέρω ολόκληρο τον εαυτό μου στους συνανθρώπους μου και στην οικογένεια μου και να εξασκήσω το λειτούργημα μου με επιτυχία. Αυτό βέβαια, θα κριθεί από τους φίλους μου και τους αναγνώστες αυτού του βιβλίου.
Τιμή πώλησης: 18 €
Γυναικείες Μορφές στα Χρόνια της Πανούκλας
Ο Όμηρος στους πρώτους στίχους της Ιλιάδας γράφει: «έριξε κακή μεσ’ το στρατό πανούκλα». Ήταν η λέξη που χρειαζόταν για το θέμα του βιβλίου, λέξη συνώνυμη με τους κάθε λογής λοιμούς, που στο πέρασμα των αιώνων εξολόθρευσαν εκατομμύρια ανθρώπους και αφάνισαν ολόκληρους πολιτισμούς. Μέσα στη δίνη των λοιμών, ξεχώρισαν τραγικές γυναικείες μορφές που σημάδεψαν τη ζωή και το έργο αυτοκρατόρων, επισκόπων, σπουδαίων ποιητών και καλλιτεχνών, που με τις ιδέες και τη δράση τους άσκησαν σημαντική επίδραση στην παγκόσμια ιστορία και στον πολιτισμό.
Τιμή πώλησης: 17 €
Θητεία στα Απόκρημνα
Στις συνοικίες που μεγαλώσαμε, οι δεκαετίες του ’50 και ’60 είχαν τις δικές τους αναγνωριστικές προμετωπίδες και χαρακτηρίζονταν από έναν πολιτικό και πολιτισμικό αστερισμό, που απέκλινε ριζικά από τις αξίες και παραδοχές των χρόνων που ακολούθησαν.
Το βιβλίο αυτό γράφτηκε όχι για να επαναλάβει την ιστορία αυτών των, μεστών γεγονότων, δεκαετιών αλλά για να συνθέσει μια ιστορία. Ίσως, περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο, είναι δημιούργημα της ακατανίκητης επιθυμίας μου να μοιραστώ εμπειρίες, που πιστεύω ότι δεν πρέπει και δεν αξίζει να πάνε χαμένες, και επιπλέον να διασώσω ένα παρελθόν χωρίς την παραμικρή διάθεση μιας υστερικής προσφυγής σε αυτό.
Όντας πλέον ώριμος για εκμυστηρεύσεις και πιστεύοντας ακράδαντα ότι η πένα είναι η γλώσσα της ψυχής, θέλησα να καταγράψω τα μοναδικά και ανεπανάληπτα βιώματα μιας εποχής, οι πρωταγωνιστές της οποίας αντιμετώπισαν την αμείλικτη πραγματικότητα μετωπικά, απέρριψαν ετεροπροσδιοριζόμενοι την προσήλωση στο προφανές και, κόντρα στους ρητορικούς νάρθηκες των καιρών, δημιούργησαν τον δικό τους ευδιάκριτο και απόλυτα προσωπικό μύθο.
Τιμή πώλησης: 10 €
Και τα Τζιτζίκια ακόμα Τραγουδάνε: Μεγαλώνοντας στην Αθήνα της Κατοχής
Βρισκόμαστε στη δεκαετία του 1930, ο μικρός Αλκίνοος μεγαλώνει στην Αθήνα, ανάμεσα σε καρναβάλια, κομφετί και σερπαντίνες, κάτω από τον δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά. Τον Οκτώβριο του 1940, ο Μουσολίνι απαιτεί να περάσουν τα στρατεύματά του μέσα από την Ελλάδα. Ο Μεταξάς λέει «Όχι» και η Ιταλία κηρύσσει τον πόλεμο. Οι Έλληνες νικούν και οι Ιταλοί οπισθοχωρούν. Βλέποντας τον σύμμαχό του στον Άξονα να ταπεινώνεται, ο Χίτλερ εισβάλλει στην Ελλάδα. Η ονειρεμένη ζωή του Αλκίνοου μετατρέπεται σ’ έναν κόσμο βάναυσης κατοχής, λιμού κι εκτελέσεων. Αυτή είναι η ιστορία ενός αγοριού καθώς μεγαλώνει, του ειδυλλίου του με τον εχθρό – ένα κορίτσι από τη Γερμανία, μια Κίρκη με βιολετιά μάτια. Είναι η ιστορία πραγμάτων που δεν είναι αυτό που φαίνονται. Τολμηρά εγχειρήματα κάτω από τη μύτη της Γκεστάπο, ηρωισμός, πανουργία και σοφία, αντάξια της Οδύσσειας… και η επακόλουθη τραγωδία. Ένας αρχαιοελληνικός κόσμος πάθους και ευγένειας γεννιέται και αναβιώνει.. Το Και τα τζιτζίκια ακόμα τραγουδάνε είναι η ιστορία της ψυχωμένης ζωής ενός αγοριού μέσα σ’ έναν κόσμο γεμάτο σκοτάδι και διάχυτο θάνατο. Είναι ένα μυθιστόρημα που οδηγεί τον αναγνώστη σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στην Αθήνα της ναζιστικής κατοχής, σμίγοντας την ιστορία της Ελλάδας εκείνης της εποχής με τον εφηβικό έρωτα, το πάθος και την ίντριγκα.
Τιμή πώλησης: 16 €
Στο Πέρασμα του Χρόνου
Στη μακρά ακαδημαϊκή μου σταδιοδρομία είχα την εύνοια της τύχης να βιώσω σημαντικά γεγονότα και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ιστορίες. Ένιωσα την ανάγκη να εξιστορήσω όλα αυτά τα γεγονότα, μια και έχουν γενικότερο ενδιαφέρον. Πολλά ρίχνουν φως σε άγνωστες πτυχές συμβάντων που συγκίνησαν την ελληνική κοινωνία. Άλλες ιστορίες με είχαν συγκλονίσει βαθύτατα και εκτίμησα ότι θα άξιζε να τις συμπεριλάβω στο βιβλίο μου. Tο βιβλίο αυτό δεν είναι κατ’ ουδένα τρόπο ένα λογοτεχνικό σύγγραμμα. πρόκειται για σκόρπια συρραφή αληθινών ιστοριών, χωρίς ίχνος μυθοπλασίας. Είναι ακριβώς όπως τις έζησα...
Τιμή πώλησης: 18 €
Το Φεγγάρι της Ιθώμης
Το «Φεγγάρι της Ιθώμης» αποτυπώνει τη διαδρομή ενός νέου γιατρού στην άγνωστη πραγματικότητα της συντροφιάς και της βοήθειας στον απόμακρο κόσμο της ελληνικής υπαίθρου. Εκεί που τον υποχρέωσαν να γιατρεύει τους αρρώστους με μοναδικό εφόδιο τα βιβλία του και τη γνώση που απέκτησε κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στην Ιατρική Σχολή. Απομονωμένος στα βουνά και τα λαγκάδια, περπατώντας στους κακοτράχαλους δρόμους, προσπαθούσε να σταθεί κοντά στον πόνο της αρρώστιας και της γέννας, αλλά και στις χαρές και τις λύπες των υπέροχων ανθρώπων του ελληνικού χωριού. Κοντά του είχε σοφούς γέροντες, αλλά και τον Όμηρο, τον Ιπποκράτη και τα «Ιατρικά» του Πυθαγόρα, του Πλάτωνα και των άλλων αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων. Δίπλα τους ήταν και οι ιερείς του Ασκληπιείου της αρχαίας Μεσσήνης και όλοι μαζί τον στήριζαν στο δύσκολο έργο του. Ήταν μια μοναδική εμπειρία για το ξεκίνημα…
Τιμή πώλησης: 17 €
Μόνη μου θα τα καταφέρω
Yπάρχουν διαβαθμίσεις στη σοβαρότητα των ασθενειών που μας απειλούν. Κανείς, όμως, δεν έχει το δικαίωμα να στερήσει από τον άλλο την ελπίδα. Οφείλουμε να έχουμε εμπιστοσύνη στα επιτεύγματα της Ιατρικής και να συμμορφωνόμαστε στις υποδείξεις και στις οδηγίες των θεραπόντων μας και, με οδηγό την πίστη αλλά και εφοδιασμένοι με τις ανυπέρβλητες εσωτερικές δυνάμεις που κρύβει η ανθρώπινη ψυχή, να αποβλέπουμε στην τελική νίκη στον πόλεμο που διεξάγουμε, όσο και εάν ο αγώνας αυτός, κάποιες φορές, μας φαίνεται άνισος.
Τιμή πώλησης: 18 €
Η Γλώσσα της Γης: Μια Λογοτεχνική Ανθολογία (2η έκδοση)
Η πολύπλοκη σχέση του ανθρώπου με τον πλανήτη Γη διερευνάται στη νέα έκδοση της ανθολογίας-ορόσημου, Η γλώσσα της Γης. Αυτό το βιβλίο προσφέρει ένα πορτραίτο του πλανήτη έτσι όπως το έζησαν όχι μόνο επιστήμονες αλλά και καλλιτέχνες, αεροπόροι, ποιητές, φιλόσοφοι, μυθιστοριογράφοι, ιστορικοί και κοινωνιολόγοι. Φιλοδοξεί να παρουσιάσει ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της ανθρώπινης εμπειρίας μέσα στους αιώνες, καλύπτοντας διάστημα 2.500 χρόνων. Συγχρόνως, Η γλώσσα της Γης καθρεφτίζει την εκπληκτική ποικιλία του πλανήτη, από τα ορυχεία και τις υγρές σπηλιές μέχρι τις ερήμους ψηλά στις Άνδεις, το παγοκάλυμμα της Ανταρκτικής, ακόμη και την επιφάνεια της σελήνης. Αυτή η περιεκτική προσέγγιση γεφυρώνει το κενό μεταξύ των θετικών και των ανθρωπιστικών επιστημών. Χωρισμένο σε τέσσερα διακριτά μέρη, με κείμενα 117 διαφορετικών συγγραφέων, Η γλώσσα της Γης αποτυπώνει τον πλούτο, την ομορφιά και την ικανότητα του πλανήτη να μας συντηρεί. Ο ΦΡΑΝΚ Χ. Τ. ΡΌΟΥΝΤΣ είναι Επίτιμος Πρόεδρος του πανεπιστημίου Κορνέλ. Τιμημένος με το Bigsby Medal της Γεωλογικής Εταιρείας και το Ian Campbell Medal από τη Γεωλογική Εταιρεία της Αμερικής, ο Ρόουντς έχει υπηρετήσει ως Πρόεδρος του Εθνικού Επιστημονικού Συμβουλίου, Πρόεδρος της Αμερικανικής Φιλοσοφικής Εταιρείας και Πρόεδρος του Αμερικανικού Συμβουλίου Εκπαίδευσης καθώς και της Αμερικανικής Ένωσης Πανεπιστημίων. Μεταξύ των γραπτών του περιλαμβάνονται Η εξέλιξη της ζωής, Γεωλογία, Εξέλιξη, Απολιθώματα και Η δημιουργία του μέλλοντος, καθώς και πολλά άρθρα για τη Γεωλογία, την ανώτατη εκπαίδευση και την ιστορία των επιστημών. Ο ΡΊΤΣΑΡΝΤ Ο. ΣΤΌΟΥΝ (1920-1978) ήταν Πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογικών Επιστημών του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας. Μέλος στο παρελθόν πολλών επιστημονικών εταιρειών ο Δρ. Στόουν έγραψε πολλά τεχνικά άρθρα για τη Γεωλογική Εταιρεία της Αμερικής, το Journal of Sedimentary Petrology και το Αμερικανικό Ινστιτούτο Μηχανικών Ορυκτολογίας και Μεταλλουργίας. Ο ΜΠΡΟΥΣ Ν. ΜΑΛΑΜΟΥΝΤ είναι έκτακτος καθηγητής στο μάθημα Φυσικών και Περ
Τιμή πώλησης: 18 €
Ορόσημα μιας πορείας - Προσωπικές Μαρτυρίες
Έρχεται κάποτε ο καιρός που ξετυλίγουμε το κουβάρι της ζωής κι επαναφέροντας μνήμες από τα παλαιά, αναπόφευκτα νοσταλγούμε ή μετανιώνουμε γι' αυτά που ζήσαμε, για όσα δεν μπορέσαμε ή δεν προλάβαμε να κάνουμε. Κι’ όσο η μέρα μας γέρνει προς το ηλιοβασίλεμά της, όλο και πιο πολύ στρέφουμε το βλέμμα ξοπίσω ψάχνοντας να δούμε το δρόμο που διανύσαμε, ιδιαίτερα να βρούμε την αρχή του, λες κι αυτό είναι που μας νοιάζει περισσότερο για να κλείσουμε σωστά τον κύκλο της ζωής μας. Αναμνήσεις, βιώματα, ιδέες που εμψύχωσαν τη σκέψη και την αναζήτησή μας, στοχασμοί –όλα ανάμεικτα με ερωτήματα- ξαναζωντανεύουν και δείχνουν καθαρά το δρόμο που ακολουθήσαμε. Το δικό μας, ξεχωριστό, για τον καθένα δρόμο, αυτόν που χαράξαμε με τις δικές μας προσπάθειες και βλέψεις, με τις νίκες μα και τα λάθη, μα πάνω απ’ όλα τις μοναδικά δικές μας ανθρώπινες στιγμές. Μοιάζει με κυνηγητό σ’ ανηφοριά, που όσο σκαρφαλώνεις αγκομαχώντας να κατακτήσεις την κορυφή –που δεν είναι άλλη για τον καθένα από αυτή του χρέους- τόσο αυτή ξεμακραίνει και μετατοπίζεται. Είναι ο στόχος για την ομορφιά της ζωής, τη μάθηση, τις ιδέες, αλλά και τα ιδανικά, που ακόμα κι αν ποτέ δεν φτάσεις και μόνο η ανάβαση από μόνη της σου δίνει χαρά κι ευτυχία. Το κάθε ορόσημο αυτού του οδοιπορικού περιέχει ίσως κάποιες αξίες διαχρονικές, εμπειρίες και διδαχές που αναζωπυρώνουν ιδανικά για κατακτήσεις αξιών και οράματα για ένα πιο αληθινό και ανθρώπινο κόσμο. Σ’ ένα τέτοιο οδοιπορικό, ο καθένας μας μπορεί να κριθεί, όχι μόνο από αυτά που έγιναν κι αν -και ποια- αξία είχαν, αλλά γι αυτά που στοχεύονταν να γίνουν, τα οράματα και τα ιδανικά.
Τιμή πώλησης: 20 €
Ο Ιπποκράτης στην Πολιτεία του Θεού: Απόηχοι ζωής και πείρας ενός Αγγειοχειρουργού
...Νά ξεκουράζεται «ἐργαζόµενος» δίπλα στόν ἀσθενῆ του, νά ὑπηρετεῖ τήν ἀλήθεια καί ν' ἀναγνωρίζει ὅτι καταλύτης τοῦ ἔργου του εἶναι ὁ ἀνθρωπισµός τοῦ Ἱπποκράτη καί ἡ ἀγάπη τοῦ Χριστοῦ. Βίωµά του στήν καθηµερινότητα ἡ ἀγάπη του ὡς κλινικοῦ γιατροῦ γιά τόν ἄρρωστο, ἡ ἀγάπη του ὡς ἐπιστήµονα γιά γνώση καί ἡ ἀγάπη του ὡς δασκάλου γιά διδασκαλία. Νά γνωρίζει πῶς νά χειρουργεῖ, σηµαντικότερο: πότε νά χειρουργεῖ, µά κυρίως πότε νά µή χειρουργεῖ. Φιλοσοφεῖ τά λόγια τοῦ A. Blalock, ἄν ἡ ἀπόδειξη τῆς ὠφελιµότητας µιᾶς νέας µεθόδου χρειάζεται ἀρκετό χρόνο, ἀπαιτεῖται πολύ περισσότερος γιά τήν µελέτη τῶν παρενεργειῶν της. Ταπεινώνεται καί ὑποµένει ἀφειδῶς στό λειτούργηµά του, ἐµπνέεται ἀπό τό «µακάριόν ἐστι µᾶλλον διδόναι ἢ λαµβάνειν» (Πράξεις τῶν Ἀποστόλων κ΄ 35)....
Τιμή πώλησης: 18 €
Γιουβενάλης (1η έκδοση)
Aπ’ του Θυμού το πυρωμένο αγέρι σαρκώσου τώρα, Στίχε, κι έτσι τράβα σε όσα η Ποίηση αποφεύγει μέρη στο τρυφερό και στο δειλό της διάβα. Νέοι καιροί· πανάρχαιο προσκλητήρι – Να καις· εδώ με πάγο, εκεί με λάβα. Στης Ιστορίας τ’ άγριο χωνευτήρι διάλεξε το πεδίο σου και στήσου ορθός μέσα στο ψύχος και στην πύρη. Λάβε, λοιπόν, τη θέση σου και οπλίσου. Μεριά απόψε, Στίχε, θα διαλέξεις, θα ορίσεις, επιτέλους, ποια η Γη σου και σύσσωμος θα τήνε διαφεντέψεις...
Τιμή πώλησης: 7 €