Ιατρική Μικροβιολογία (8η έκδοση)
Ανατρέξτε στην Ιατρική Μικροβιολογία, 8η έκδοση, για μια ενδελεχή, κλινικώς συναφή κατανόηση των μικροβίων και των νοσημάτων που προκαλούν. Αυτό το σύντομο, περιεκτικό και εύχρηστο κείμενο παρουσιάζει τις θεμελιώδεις αρχές της μικροβιολογίας και της ανοσολογίας με σαφήνεια, παρακινώντας το ενδιαφέρον του αναγνώστη—σας προετοιμάζει αποτελεσματικά για τα μαθήματα, τις εξετάσεις και τη μελλοντική άσκηση του επαγγέλματος. • Η κάλυψη των βασικών αρχών, της ανοσολογίας, της εργαστηριακής διάγνωσης, της βακτηριολογίας, της ιολογίας, της μυκητολογίας και της παρασιτολογίας σάς βοηθούν να τελειοποιήσετε τις γνώσεις σας όσον αφορά στα απαραίτητα στοιχεία. • Ενδελεχώς επικαιροποιημένα κεφάλαια περιλαμβάνουν τις πιο πρόσφατες πληροφορίες σχετικά με το ανθρώπινο μικροβίωμα και τα προβιοτικά/πρεβιοτικά, και συμπεριλαμβάνεται ένα νέο κεφάλαιο για το Ανθρώπινο γονιδίωμα στην υγεία και στην ασθένεια. • Καινούργιες περιλήψεις κεφαλαίου στα κεφάλαια των μικροβίων, προσφέρουν μια συνοπτική εισαγωγή ή πρακτική ανασκόπηση του κάθε θέματος. • Οι ερωτήσεις αξιολόγησης στο τέλος των περισσότερων κεφαλαίων συσχετίζουν τη βασική επιστήμη με την κλινική πράξη για να σας βοηθήσουν στην κατανόηση της κλινικής σχέσης των οργανισμών που εξετάζονται. • Κλινικές περιπτώσεις αποτυπώνουν την επιδημιολογία, τη διάγνωση και τη θεραπεία των λοιμωδών νοσημάτων, ενισχύοντας την εκμάθηση μέσω της κλινικής προσέγγισης. • Πλήρως έγχρωμες κλινικές φωτογραφίες, εικόνες και σχήματα σάς βοηθούν να φανταστείτε την κλινική εικόνα των λοιμώξεων. • Περιληπτικοί πίνακες και πλαίσια που δίνουν έμφαση τις βασικές έννοιες και στα θέματα προς μάθηση βελτιστοποιούν την επανάληψη για τις εξετάσεις.
Τιμή πώλησης: 95 €
Ιολογία: Έγχρωμο Εικονογραφημένο Εγχειρίδιο (1η έκδοση)
Αυτό το βιβλίο είναι μια ακριβής και προσιτή εισαγωγή στην ιατρική ιολογία, ενσωματώνει τις βασικές αρχές, αλλά αποτελεί και μια συστηματική σύνοψη των ιών και των νόσων που προκαλούν. Δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στις εξελίξεις στην αντιική θεραπεία, που γίνεται όλο και πιο αποτελεσματική στη σύγχρονη ιατρική πρακτική. Είναι το ιδανικό σύγγραμμα για τον υπερφορτωμένο με γνώσεις φοιτητή και σημαντικό καθημερινό βοήθημα για τον επαγγελματία που χρειάζεται καλή κατανόηση της ιατρικής ιολογίας επί του παρόντος. Ακολουθώντας τη μορφοποίηση των υπόλοιπων βιβλίων της σειράς, το γνωστικό αντικείμενο παρουσιάζεται σε μια δισέλιδη «εκπαιδευτική ενότητα», ενσωματώνοντας μια εντυπωσιακή συλλογή ευκρινών εικόνων και κλινικών φωτογραφιών. Παράλληλα, υπάρχει ακριβές και συνάμα κατανοητό κείμενο και πλαίσια με τις λέξεις-κλειδιά, προκειμένου να διευκολυνθεί η ταχεία πρόσβαση στην πληροφορία και η προετοιμασία της εξέτασης. Σύμφωνα με τα παραπάνω, είτε είστε φοιτητής στην Ιατρική είτε νέος ιατρός είτε ειδικός σε κάποια επιστήμη της υγείας είτε ειδικεύεστε στις λοιμώδεις νόσους είτε φοιτητής σε κάποια συναφή ειδικότητα, αυτό το βιβλίο ήρθε για να κάνει τη ζωή σας ευκολότερη! Επίσης, θα παράσχει στέρεες θεμελιώδεις αρχές σε οποιονδήποτε επιθυμεί να εισχωρήσει βαθύτερα σε αυτό το τόσο γοητευτικό επιστημονικό πεδίο.
Τιμή πώλησης: 33 €
Εισαγωγή στη Μυκητολογία
Το βιβλίο Εισαγωγή στη Μυκητολογία αποσκοπεί στο να αντιληφθούν οι ενδιαφερόμενοι τις ιδιαιτερότητες των μυκήτων, που δεν καλύπτονται από τα γενικά μαθήματα βοτανικής και ζωολογίας. Χωρίζεται σε 5 μέρη: η εισαγωγή αναφέρει τη θέση των μυκήτων στο έμβιο σύμπαν της γήινης βιόσφαιρας και τα βασικά βιολογικά φαινόμενα που τους αφορούν. Στο κομμάτι της Βασικής Μυκητολογίας παρουσιάζεται η βιολογία και τα χαρακτηριστικά των μυκήτων σε κυτταρικό και οργανισμικό επίπεδο (αναπαραγωγή, παθογονικότητα, προσαρμοστικότητα). Ακολουθούν σύντομες αναφορές στις πλέον γνωστές μυκητοτοξίνες, και στους αντιμυκητιακούς παράγοντες, με εστίαση στους γενικούς μηχανισμούς δράσης. Τελευταίο είναι το κομμάτι με τις βασικές αρχές εργαστηριακού χειρισμού μυκήτων, διαρθρωμένο για τη διευκόλυνση εργαστηριακών Ασκήσεων. Η πρόθεση των συγγραφέων είναι να αποκτήσει ο αναγνώστης μια σαφή ιδέα των οργανισμών αυτών προτού περάσει στην εξειδικευμένη μελέτη (διάγνωση, βιοτεχνολογία οικοσυστηματικές σπουδές) στα πλαίσια ειδικότητας, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού και να εμπεδώσει καλύτερα τις διαδικασίες που θα απαιτηθούν στην εργασία του. Υπάρχει εστίαση στη λογική και τους μηχανισμούς που εμπλέκονται σε διάγνωση και θεραπεία μυκητιάσεων, καθώς και σε τυπικά παραδείγματα ώστε να γίνει κατανοητή η επιστημονική διάσταση.
Τιμή πώλησης: 28 €
Βασική Μικροβιολογία και Υγιεινή για Επαγγελματίες των Τροφίμων (1η έκδοση)
Το βιβλίο Βασική Μικροβιολογία και Υγιεινή για Επαγγελματίες Τροφίμων είναι μια εύκολη στην πρόσβαση και πρακτική εισαγωγή, που παρέχει τις βασικές επιστημονικές πληροφορίες σχετικά με τους μικροοργανισμούς στις τροφές. Θεωρώντας ως δεδομένη την απουσία προηγούμενης γνώσης στη μικροβιολογία, τα κεφάλαια, με ευχάριστο και σύγχρονο τρόπο, προσεγγίζουν το θέμα και σας βοηθούν να εκτιμήσετε τη σπουδαιότητα της μικροβιολογίας και της υγιεινής, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η ποιότητα των τροφίμων, ενώ παράλληλα παρουσιάζουν την εφαρμογή των βασικών αρχών αναφορικά με την παρουσία, την ανίχνευση και τον έλεγχο των μικροοργανισμών στις τροφές. Η υψηλής ποιότητας εικονογράφηση περιλαμβάνει έγχρωμες φωτογραφίες, διαγράμματα και γελοιογραφίες που συμβάλλουν στη μάθηση και στην απομνημόνευση. Είναι επικεντρωμένο στον φοιτητή, παρέχοντάς του ερωτήσεις γνώσεων και ασκήσεις, πλαίσια σύνοψης, περιγραφικά σημειώματα και γλωσσάρι με όλη την τεχνική ορολογία. Γραμμένο με πολύ φιλικό τρόπο για τον αναγνώστη, αυτό το βιβλίο είναι ένα πολύτιμο κείμενο για όλους όσοι μελετούν τη μικροβιολογία και την υγιεινή σε τμήματα σχετικά με τα επαγγέλματα τροφίμων, περιλαμβάνοντας την επιστήμη τροφίμων, την τεχνολογία τροφίμων, τη μαγειρική, τη διανομή τροφίμων και την εστίαση, τη διατροφή, τη διαιτολογία, την περιβαλλοντική και τη δημόσια υγεία.
Τιμή πώλησης: 35 €
Schaechter Μηχανισμοί των Μικροβιολογικών Ασθενειών (5η έκδοση)
Το βιβλίο Μηχανισμοί των Μικροβιακών Ασθενειών του Schaechter προσφέρει στους φοιτητές ενδελεχή κατανόηση των μικροβιολογικών παραγόντων και της παθοφυσιολογίας των μικροβιολογικών ασθενειών. Το βιβλίο, που έχει λάβει αξιώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο επειδή «αφηγείται την ιστορία του παθογόνου» με τρόπο ελκυστικό, καθιστά τη μάθηση και την επανάληψη εύκολη δίνοντας έμφαση στις βασικές αρχές και στα παραδείγματα. Τα περιεχόμενα έχουν οργανωθεί με μοναδικό τρόπο ανά τάξη μικροβίων και ανά σύστημα οργάνων, που εξυπηρετεί τόσο τα παραδοσιακά προγράμματα σπουδών όσο και αυτά που βασίζονται στα συστήματα. Τα περιστατικά, τα οποία περιλαμβάνουν ερωτήσεις επίλυσης προβλημάτων, παρέχουν στους φοιτητές σαφή εικόνα των κλινικών εφαρμογών της μικροβιολογίας, ένα ιδανικό χαρακτηριστικό για τη μάθηση που βασίζεται στην επίλυση προβλημάτων. Σε αυτή τη νέα έκδοση περιλαμβάνονται: • Πλήρως επικαιροποιημένα κεφάλαια που υπογραμμίζουν τα σύγχρονα ευρήματα της κλινικής έρευνας • Ανακεφαλαίωση σε έννοιες-κλειδιά που παρέχουν περιεκτικότητα και συνοχή στο κείμενο • Βελτιωμένη εικονογράφηση με πρόσθετες εικόνες που σχετίζονται με την κλινική ιατρική και την παθολογία • Παραδείγματα και λεζάντες υψηλής παιδαγωγικής αξίας • Παράρτημα με συνοπτικούς πίνακες άμεσης παραπομπής που περιλαμβάνουν τα κύρια παθογόνα βακτήρια, τα κύρια βακτήρια, τους ιατρικά σημαντικούς μύκητες και τους κύριους παθογόνους ιούς
Τιμή πώλησης: 125 €